КОЗУНАЦИ - сезон 2015 г. - тема 2

• 52 338
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia
Аз обаче съм решила, че козунаци няма да купувам и смятам да продължа да експериментирам  
Браво, евала!  Simple Smile
Каква мая ще ползваш, в която и да е рецепта е личен избор. Simple Smile
Конците зависят от месенето най-вече, не от рецпетата.

Щастлива, аз мажа йената с масло, по-хубаво миришкат козунаците.  Изобщо каквото и да намазнявам за козунаци масло ползвам. Simple Smile

Пепси, браво, отлична вътрешност - това е най-важното, след вкуса.  Grinning

# 151
Добър вечер и от мен!За първа година ще правя козунаци и нямам възможност да меся за това хлебопекарната ще свърши това вместо мен.Вече направих един опит и се полчи успешен.Е допуснах няколко грешки,но не бяха фатални.Дано само не съм извадила късмета на начиняещия.Обаче изчетох страниците назад за захарта и аз ползвах захира и хич не стана сладък кознака,а в рецептата е достатъчно,чувам че сладеята е добра,но не съм кпувала.Аа направи ми впечатление,чу на следващия ден козунака беше по-сладък и по-ароматен,като е отлежал.Работих по тази рецепта:
http://www.receptite.com/рецепта/козуначено-тесто-замесено-в-хлебопекарна

# 152
Морена, мерси за куража. Вече сложих сухата мая с млякото да се "захваща"  Mr. Green

# 153
  • Балчик
Джемма, насочила съм се към твоята рецепта за традиционен козунак, ама се оказа, че само със суха мая разполагам. Да почвам ли или за утре да го оставя, т.е. може ли да направя рецептата със суха мая.
А иначе онзи първия ми козунак - за нищо не ставаше, длетава и гадна смес се получи Sad Аз обаче съм решила, че козунаци няма да купувам и смятам да продължа да експериментирам  Mr. Green

и да си допълня въпроса - нали традиционния става на конци, предварително благодаря   bouquet

Всеки козунак става на конци, ако е направен добре.

Може и суха мая, но аз ползвам само прясна.

# 154
Накиснах си стафидите в ром, утре ще пека!  Crazy

Аз винаги добавям по 2 с.л захар над количеството в рецептата. Стафидите от рома също леко сладнеят, после нали се увалват в пудра захар, за да не пускат и така става още по-сладко! Peace На друга част слагам шоколад, локум и винаги са много сладки и на конци! Отгоре също се поръсва захар, но това всеки с опита си го преценява как му харесва най-много.  Peace
аз ги овалвам в брашно , да станат сухи отвън. ако са влажни може да ми вкарат течност в тестото и да ми го прецакат

# 155
  • Варна
Във фурната имам вече 2 козунака по рецептата на Пина. Замесих ги с мас, дано да е добре. За пръв път  меся с мас.
Утре мисля да направя козунаци по рецептата на Морена, с кисело и прясно мляко.

Не съм чела напред, за което се извинявам, но взех да се притеснявам дали мастта беше добро решение  Rolling Eyes. Ако някой има опитност ще съм благодарна да сподели!

# 156
Тази година за първи път опитах с мас. Направих два козунака. Лично моето мнение е, че станаха по-пухкави, въздушни и меки. Не знам дали се дължи на маста. Комбинирах мас и олио. Като съотношението беше 100 мл. олио на 30 гр. мас

# 157
  • Варна
Благодаря!
Аз се притесних, че замириса на мас, но сега си мирише на козунаци само. Моите са с 40г мас и 50мл олио.

# 158
И аз така се притеснявах, че мирише на мас, но това е само в началото. После миризмата изчезна.

# 159
ако е чиста и прясна мастта не мирише.

# 160
 bongo_2007 ® моя нос е много чувствителен затова  Laughing Иначе  "миризма" е силно казано, само лек полъх  Grinning

# 161
  • София
Някой по напред питаше за портокалови корички , аз купих от Кауфланд на Др. Йоткер. Но сега идвам от Кауфланд и е паднала бомба. Нямаше пресна мая взех последните 2 пакетчета, боята беше свършила за яйцата, аба ужас ама снабдих се с каквото ми трябваше, че нямам кола и утре съм вързана в нас, ама има с какво да работя  Heart Eyes

# 162
bongo_2007 ® моя нос е много чувствителен затова  Laughing Иначе  "миризма" е силно казано, само лек полъх  Grinning
щом ти мирише на мас , а не на ванилия ,лимон или други аромати значи проблема не е в маста , а в ароматизаторите ти.  Joy увеличи ги

# 163
Но сега идвам от Кауфланд и е паднала бомба. Нямаше пресна мая взех последните 2 пакетчета, боята беше свършила за яйцата, аба ужас ама снабдих се с каквото ми трябваше, че нямам кола и утре съм вързана в нас, ама има с какво да работя  Heart Eyes
ако беше отишла до най-близкото магазинче до жилището ти щеше да има и  мая , и боя.

# 164
  • Sofia
Солар, много е хубаво с мас, но не само с нея, а смеси с друга мазнина, а може и трите вида. Наблегни и на ароматите и няма да има проблем с миризмата.

Аз взех украйнската мая Екстра от Кауфланд, ама ще си взема и Юва (точно в кварталните ни магазинчета я има) за козунаците, най-си я обичам.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт