Женени от пръв поглед - 4

• 53 678
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
  • ❌❌❌
Оф, добре, ще си призная... Blush и аз съм участвала Embarassed

# 211
така е. И Есме и Бижу са прави. Такива са договорите, но истината е, че никой от участниците не ги чете с точките и запетайките в момента на подписване.

# 212
  • SF
Скрит текст:
В договорите се обяснява, че само техни отделни моменти ще бъдат показвани, че всичко, което са казали и направили подлежи на монтаж от трети лица (редактори, режисьори, сценаристи, асистенти, монтажисти), а не цялостното им представяне.
Баш това пропускат да им го кажат така. Mr. Green
И не е от най-нормалните трудови договори. Общо взето се задължаваш да правиш всичко, което изискват от теб, да нямаш претенции за нищо и то за десет години напред, и да получиш някаквото там определено заплащане, към което също нямаш право на претенции, или да не получиш нищо, щото те лансират(как и на кого, не е ясно) и това е.

Не пропускат. Точно това много подробно е обяснено (затова договорите са по много страници).
От най-нормалните договори е, естествено с добавката, че лицето ти ще бъде използвано (как и при какви условия). Ако има хонорар, да, имаш право на претенции. Друг е въпросът дали ти ги уважават.

Скрит текст:
Не знам дали работиш, но ако работиш, имаш правото още днес да отидеш при шефа ти и да предявиш претенции относно заплащане, работно време, задълженията ти. Може да пожелаеш да бъде добавен анекс към трудовия ти договор с новите ти условия. Изходът от това обаче не мога да прогнозирам.

# 213
...никой от участниците не ги чете с точките и запетайките в момента на подписване.
Бе, четем ги, но ако не ти харесват, просто трябва да се откажеш, а пък е забавно и не искаш, та подписваш. То пък голяма полза щях да имам, ако договорът не беше такъв и имах повече права върху това, което правех, умрял е някой за него. Laughing

Esmee, няма да споря с теб, защото не ми е приятно, но договорът все още е някъде у дома. Може да спориш с който искаш работодател за каквото искаш и скоро няма да ти е работодател, така стоят нещата у нас.

# 214
  • SF
Обаче участие в ТВ шоу, съчетано  с  брак  е  различно нещо – може да има всякакви  проблеми   -  имуществени, деца  да се народят (ето Насенце може да свършил и тази работица), здравословни и пр.  – та  така да се хвърлиш в подобна авантюра като се довериш  на сладки приказки и голи уверения newsm78  ... ми,  солидна  доза приключенски дух,  или отчаяние си трябва. Аз не бих.

Тези проблеми могат да произтекат от всяка една друга сватба.
Договорът се отнася до взаимоотношенията през петте седмици. След това, като се родят бебетата, екипът ще иска да ходи да ги снима, да ги показва и пак нов договор, защото тези "евентуалности" може и да не са описани в този, за да не стане 200 страници, труден за четене, лесен за оплитане.
Ясно е, че и тук, и в Сървайвър, и в Къртицата, където ги мятаха от покривите на сградите, участниците са авантюристи.

# 215
  • SF

Esmee, няма да споря с теб, защото не ми е приятно, но договорът все още е някъде у дома. Може да спориш с който искаш работодател за каквото искаш и скоро няма да ти е работодател, така стоят нещата у нас.

Ами не спори. Аз не повдигам спор с тебе.

Това с работодателя беше сложено в скрит текст, няма отношение към темата и няма елемент на спор в него - напротив, писах, че имаш всякакви права, но че не предполагам изхода им. Не беше въпрос. Изречение с точка на края.
Хора, четете ли или кеф ви прави да се заяждате.
Не спори с мене, Бижу! Никога Ползвай се от това право. Не спори. Чувствай се комфортно.

# 216
Пък едно време имаше едно риалити, където им правеха пластики на разни жени, нещо за лебеди и грозни патета ли беше, кво беше, Гала беше водеща, само това помня. Техните договори сигурно са били с размера на Братя Карамазови. Тва... ужас, под ножа лягаха, тука някакви сватбички, иху-аху.

Оф, добре, ще си призная... Blush и аз съм участвала Embarassed
Скрит текст:

Кое? Joy

# 217
Esmee, ти си неприятна и за спор, и за обикновен разговор! ooooh! По-крив човек скоро във форума не съм срещала. За всичко с дръпнат тон... не ти е лесно.

# 218
Пък едно време имаше едно риалити, където им правеха пластики на разни жени, нещо за лебеди и грозни патета ли беше, кво беше, Гала беше водеща, само това помня. Техните договори сигурно са били с размера на Братя Карамазови. Тва... ужас, под ножа лягаха, тука някакви сватбички, иху-аху.

Ей, вярно, много готино беше  Peace

Ама там според договорите са били кратки- всички рискове са за сметка на лицето  Mr. Green

# 219
Само аз ли съм простосмъртна тук,без тв изяви? Всичките сте участвали все някъде. Реших да се запиша на кастинг някъде,че така вече се комплексирах  Laughing. Освен в "Мис Пепеляшка" да кандидатствам(като Пепеляшката,не като принцесата)

# 220
Повечето от "Пълна промяна" си върнаха предишния вид.

# 221
  • SF
На мен бенка ми махнаха и аз подписах договор за информираност.
Гала правеше някакво риалити (например за забременяване на някакви двойки) и потелевизията точно това обясниха: двойките трябва да са наясно, че целият процес или подбрани части от него, случки от преди случката и след случката, ще бъдат показани по телевизията.
А иначе мога и друго да ви кажа - телевизионният екип, за да снима в Барселона, Рим и Малта (особено пък атракцията плуване с делфини!), са с разрешение от най-високо ниво на съответните държави. Те също са с подробни договори относно това какво, къде, колко може да бъде снимано и показано и с какви цели.

# 222
Повечето от "Пълна промяна" си върнаха предишния вид.
Joy Ох, защо бе?

# 223
Обаче участие в ТВ шоу, съчетано  с  брак  е  различно нещо – може да има всякакви  проблеми   -  имуществени, деца  да се народят (ето Насенце може да свършил и тази работица), здравословни и пр.  – та  така да се хвърлиш в подобна авантюра като се довериш  на сладки приказки и голи уверения newsm78  ... ми,  солидна  доза приключенски дух,  или отчаяние си трябва. Аз не бих.

Тези проблеми могат да произтекат от всяка една друга сватба.
Договорът се отнася до взаимоотношенията през петте седмици. След това, като се родят бебетата, екипът ще иска да ходи да ги снима, да ги показва и пак нов договор, защото тези "евентуалности" може и да не са описани в този, за да не стане 200 страници, труден за четене, лесен за оплитане.
Ясно е, че и тук, и в Сървайвър, и в Къртицата, където ги мятаха от покривите на сградите, участниците са авантюристи.

Права си, но си го правиш по собствена воля, а тук даже май ги бяха  понатиснали да сключат браковете - нито един не се отказа, макар, че далеч не всички бяха очаровани от избрания партньор.

# 224
Само аз ли съм простосмъртна тук,без тв изяви? Всичките сте участвали все някъде. Реших да се запиша на кастинг някъде,че така вече се комплексирах  Laughing. Освен в "Мис Пепеляшка" да кандидатствам(като Пепеляшката,не като принцесата)

Споко бе, ще се запишем, сега ще има нещо фермерско по БТВ май, за Пепеляшката е късно, довечера започва. Как ще успявам да чета и там не знам  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт