Математически турнири - 32

• 96 827
  • 755
  •   1
Отговори
# 210
В заповедта пише квоти. С коефициенти (определящо общото представяне, каквато предполагам е идеята, а не моментното, единично представяне) ще е по-честно, но и много по-времеенмо за организаторите.

# 211
Привет и от мен! Имам два въпроса:

1.   Детето ми е поканено за участие в МБГ (финален кръг). Какъв е опитът ви- струва ли си да се участва (защото ако детето се включи, трябва да се плащат такси за участие, някой от двамата родители трябва да си пусне отпуск, да пътува до Несебър и тям подобни)?
      2.   Резултатите от ВМС започнаха лека-полека да се появяват (за Варна ме е страх да коментирам  Sick), а това е последното от балообразуващите състезания за Националното математическо състезание. Знаете ли къде (предполагам на страницата на МОН?) и кога се очаква да бъдат обявени поканените за участие ученици?

Предварително благодаря за отговорите!

На първо място бих поставила въпроса- резултата от това състезание има ли значение за кандидатстването на детето? Ако Да -отива
Ако НЕ- разговарям с детето и разбирам какво е неговото желание и заедно решаваме съобразявайки се с финансовата част и времето.
Лично аз не бих настоявала детето да пътува София- Несебър за 1 състезание. Ако обаче той много иска- ок.

# 212
ВМС - резултати Добрич

Ябланица, Тетевен

Велико Търново

Максимален резултат на първокласник във Велико Търново. Мисля, че е първият от резултатите, които видяхме до сега ( като изключим факта, че за София още няма обобщено класиране).

Последна редакция: пн, 20 апр 2015, 19:34 от Анонимен

# 213
На сайта на СМБ Шумен вече е публикувана формата за регистрация в турнира "Акад. Кирил Попов".
http://smbshumen.alle.bg/

# 214
Може ли да ми обясните какво представлява отборното представяне. Отборът сам ли е в стая и обсъжда дадена задача или задачите се разпределят между участниците в отбора и те нямат право на разговори помежду си?

# 215
  • София
Може ли да ми обясните какво представлява отборното представяне. Отборът сам ли е в стая и обсъжда дадена задача или задачите се разпределят между участниците в отбора и те нямат право на разговори помежду си?
По няколко отбора в стая са, различни класове. Всеки отбор си процедира както намери за добре със задачите - могат да си ги разпределят, може да си ги обсъждат заедно, въпрос на стратегия, или по-скоро на сработване м/у децата от отбора.

# 216
# 217
Привет и от мен! Имам два въпроса:

1.   Детето ми е поканено за участие в МБГ (финален кръг). Какъв е опитът ви- струва ли си да се участва (защото ако детето се включи, трябва да се плащат такси за участие, някой от двамата родители трябва да си пусне отпуск, да пътува до Несебър и тям подобни)?
      2.   Резултатите от ВМС започнаха лека-полека да се появяват (за Варна ме е страх да коментирам  Sick), а това е последното от балообразуващите състезания за Националното математическо състезание. Знаете ли къде (предполагам на страницата на МОН?) и кога се очаква да бъдат обявени поканените за участие ученици?

Предварително благодаря за отговорите!

На първо място бих поставила въпроса- резултата от това състезание има ли значение за кандидатстването на детето? Ако Да -отива
Ако НЕ- разговарям с детето и разбирам какво е неговото желание и заедно решаваме съобразявайки се с финансовата част и времето.
Лично аз не бих настоявала детето да пътува София- Несебър за 1 състезание. Ако обаче той много иска- ок.

gerka, благодаря ти! Направо ми е неудобно да призная, че се бях концентрирала върху фактори като времеемкост и финансови разходи и изобщо не бях помислила какво всъщност иска детето.  Embarassed Още довечера ще поговорим по темата...

# 218
  • Варна
Има предварителни резултати за Варна на сайта на ОУ "П. Р. Славейков":
http://www.slaveykov.com/systezaniya/velikdensko-matematichesko-systezanie.html

Последна редакция: вт, 21 апр 2015, 13:04 от dima1

# 219
# 220
  • Бургас
Искам да попитам дали задачите за 4-ти клас във Варна са както по другите градове. Някой беше споменал, че имат допълнителна описателна задача...  newsm78
В противен случай, гледайки резултатите на децата от 4-ти клас ми се струва, че критериите са били различни от тези в другите градове  newsm78

# 221
  • Варна
Искам да попитам дали задачите за 4-ти клас във Варна са както по другите градове. Някой беше споменал, че имат допълнителна описателна задача...  newsm78
В противен случай, гледайки резултатите на децата от 4-ти клас ми се струва, че критериите са били различни от тези в другите градове  newsm78

15та зад. беше описателна и носи 13 т. ,а 10-14 зад. - 7 т. ,другите са си като останалите.  Peace

# 222
  • Варна

Само 15зад. трябва да се разпише, а не е с избираем отговор и според сина ми се оценява с 13т.

# 223
  • Бургас
Благодаря ...   bouquet
в този случай, резултатите са си резонни... Simple Smile

# 224
За Бургас излиза това съобщение:   peзyлтaти Бypгac - Maĸcимaлeн peзyлтaт в 1, 2, 3, 4, 5 и 8 ĸлac. Peдaĸция - peзyлтaтитe ca cвaлeни пopaди гpeшĸa, щe бъдaт дocтъпни oтнoвo в чeтвъpтъĸ.
Възможно ли е да има някаква грешка в качените сега данни?
За Великденското съзтезание се отнася.

Общи условия

Активация на акаунт