Месим козунаци,боядисваме яйца-Великден ни поднася втората черта - 172

• 31 825
  • 706
  •   1
Отговори
# 30
  • до едно тепе
Перу гена е много важен в цялата работа. Аз съм родена 3800(сега 165 см на няма да си пиша килата,че се стресирам),мъжо 2600(сега 186см/102кг). Нашето зверче се роди по средата 3200. Бях качила 13 кг( толкова със доста строга диета относно тестените и захарта) на 33 навършени и малчо се роди 16 дена преди термин. В моята стая имаше една мама с бебе 2600 на термин, 25 годишна, качила 20 + кила(не е била изобщо на диета). Ген си е, щом кръвотока към бебето е добър  Peace
Пънче мерси за новата тема. Прекрасна е   bouquet
Дано се напълни с много положителни тестове Praynig
 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7

# 31
  • София

Аз знам, че има значение само кръвоносните съдове за размера на бебето (и много други фактори де). Една приятелка е адски дребна и мъжа и той, а роди бебе 4200 (изследвана е за ИР, защото в тяхната държава е задължително). Аз така въпрос... защо не изчакате бебето да тръгне и тогава спешно секцио, ако искате да е възможно най-дълго вътре? Какви са рисковете? При първи контракции бягаш към болницата и подготвят залата..

# 32
  • В градината...
В друг град съм, а и докторката от сега си прави графика, щото може да не е на работа.

# 33
  • до едно тепе
При първо раждане обикновено нещата не се случват за 2-3 часа. Може да се проточи и до ден два. На колко км отдалеченост ще сте? Тя докторката хубаво си прави графика, но ако все пак бебка реши да излезе сама по-рано пак ще трябва да е секцио по спешност. А всъщност защо искат да те режат Thinking

# 34
Хоп и аз тук, чак сега, че бяхме в техномаркета  да дебна кухненски робот /успях/;-)

Перу само прочетох, че всичко е наред , това е важното  Peace Peace За възрастта и теглото , нямам идея каква е връзката и има ли е изобщо, по-скоро си мисля че е генетичен фактора  newsm78

# 35
И аз ако беше секцио по желание/както ще е най-веоятно второто/ бих изчакала до последно, да тръгнат контракциите и тогава  Wink така е най добре за бебчето  Heart Eyes  Като знам моята бумба как я изкараха заспала , още ми е жално, пък като тръгне процеса, макар и секцио и бебето все пак има някаква подготовка за това какво ще му се случи, най добре е за него   Tired

# 36
  • София
Спешното секцио си е рисковано. Бебето може да слезе надолу и става лошо. Често се налага пълна упойка. Не вярвам някой лекар да се навие на планирано "спешно" секцио.

# 37
Защо пълна упойка?
Моето по принцип си беше спешно- спешно, спешно, та откара 13 часа.

# 38
Навиват се навиват се  Wink дори най новият метод при секциото е да се бие окситоцин да тръгнат предварителните и да се вади......е зависи и от лекаря колко му се занимава и до колко се развива и му пука за пациентите и дали изобщо е способен.  Wink

Ама на Перу не е спешно, а си е планово , щом готвят дата, спешно е , когато възникнат непредвидени , преждевременни медицински предпоставки , както при Сигмето или при нас се наложи заради кръвното.....нейното си е чисто планово , според мен и могат /но ако го бива лекаря/ да се помислят подобни щадящи плода алтернативи, не просто клъц и хайде.....то така и баба знае дето се вика  Tired

# 39
  • NE
Да ми пуснат окситоцин и да раждам секцио ... никога ако не е зорна работата.

# 40
  • В градината...
Ами аз затова се питах, дали 20-ти не ми е късно /при термин 28-ми/, но пък искам да поседи вътре. Вече ако тръгне, звъня на докторката и променяме плана.
А секцио - защото съм дърта, инвитро /както казват ценна бременност и не искат рискове/ и имам 2 хернии /едната ми се появи сега/, които ми пречта да кашлям и да ходя тези дни, камо ли да напъвам  Thinking

# 41
То не е май окситоцин, някакви хапчета са/поне така обсъждахме с лекаря, ама пак предизвикват контракции. Кофти усещане е за майката , но за плода е най щадящ вариант при секцио, защото и той има подготовка, не просто да го изродят, което е много голям стрес.

# 42
  • В градината...
Аз гледах по ютюб секцио и само как вадят бебетата, завалийчетата  Tired Tired

# 43
Тогава бях горе на чарешата и  не ми направи впечатление, ама като си спомня сега ми става жално миличкото, то и упойката ги омайва малко , та съвсем са неподготвени, но тя опрделено заспа преди секциото, докато бях в предродилна буйстваше и после като ме вкараха в залата заспа, изкараха я така , хич не знаеше какво и иде на главата , проплака проплака и пак отнесе плувката  Tired Heart Eyes

А като им ударят окситоцина, въпреки упойката и тях ги държи жизнени и са по подготвени, както и чисто физиологически това е знак и за тях , че следва раждане , но то се прави само ако лекаря е уверен и няма предпоставки да не се направи/като високото кръвно например или други подобни, на мен това ми попречи, въпреки че аз с целият си акъл се тръшках до последно в предродилна за това  Rolling Eyes  Laughing/

# 44
  • София
Сигме, казах понякога. По-добре да не разказвам...
Прахи, не знам какви са тези нови методи, ама ми звучи без никаква логика.
Абе, аз мисля по-различно малко. Не знам какъв стрес е секциото, ама дали не е стрес като се ражда 40 часа и с огромни хематоми къде ли не.
Сигурно пък това е най-нормалното и щадящо раждане...

Общи условия

Активация на акаунт