WIZZ AIR 17

• 69 538
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
А колко време е от метростанция Сердика до летището?

Около 30 минути

Благодаря

# 181
  • Враца
За допълнителния билет се порових с сайта на скгт, но не го намерих.
Иначе във всички превозни средства пише какви са размерите на багажа, за който се купува билет. Беше сбор от трите размера, но не помня точно колко.
Ако някой знае или може да намери в мрежата- да помогне. Ще е много полезно, сега с това метро ще се увеличат пътуващите до летището с гр. транспорт.  Hug
Даже може инфото за пътуване от центраблна гара до летището и билетите за багажа да се сложи на първа страница на следващата тема. Peace

# 182
  • Враца
Като рових в сайта, видях и това
http://www.sofiatraffic.bg/media/img/letishte3.jpg

В резюме- автобус 84 има ново разписание, съобразено с нощните полети от някои дестинации.
Тръгва от Терминал 2.
Автобус 84 пътува по маршрут /гледам по картата, ако греша пътя, ме поправете/:
По моста на бул. Христофор Колумб, по Цариградско шосе, и доколкото се ориентирам, последната му спирка е на Софийския университет.

# 183
...
Ето какво пише в сайта:
Цитат
Пътник с редовен превозен документ има право да превозва в превозните средства на обществения градски транспорт безплатно до 2 броя ръчен багаж, вкл. музикални инструменти,като сбора от трите измерения  за всеки от тях не надвишава 140 см. Багажът на пътника не трябва да представлява опасност за другите пътници, да не пречи на видимоста на водача на превозното средство и да не представлявазаплаха за сигурността и безопасността на движение.

# 184
Иначе във всички превозни средства пише какви са размерите на багажа, за който се купува билет. Беше сбор от трите размера, но не помня точно колко.
Ако някой знае или може да намери в мрежата- да помогне. Ще е много полезно, сега с това метро ще се увеличат пътуващите до летището с гр. транспорт.  Hug
Даже може инфото за пътуване от центраблна гара до летището и билетите за багажа да се сложи на първа страница на следващата тема. Peace
Аз го четох на сайта на летището. Peace
Тук, най-долу го пише.

П.С. То си имало и карта за линиите на метрото. ooooh!

Последна редакция: чт, 23 апр 2015, 09:45 от MEERA

# 185
  • София - Варна
Ако съм се чекирала с малък салонен багаж, мога ли до 3 часа преди полет да си купя голям салонен.

# 186
  • Враца
Еее, супер сте!  Grinning
Мимии, твоето инфо е за 140 см общо.
В линка, който MEERA  е дала, е конкретизирано 60/40/40. Пак е общо 140, но е все-пак е конкретно.

Пак за целите на началния пост, ако решите да сложите тази полезна информация там, ще обобщя:

Да предположим, че чантите ви са точно колкото е максималния допустим размер на багажа на уиз.

Размерите на малък ръчен са 42x32x25 - не трябва да се купува допълнителен билет.

Размерите на голям  ръчен са  56x45x25. По първото указание за общ сбор 140 см., не трябва да се купува допълнителен билет, т.к сборът е 136.
По второто указание за 60/40/40 обаче според мен трябва доп. билет. Единият размер надвишава, и ако някой контрольор реши да мери- има основание да ви глоби, а глобата е 20 лева.
Аз бих си взела доп. билет за голям ръчен багаж.

И накрая- чекираният багаж. При него без всякакво съмнение трябва доп. билет.

Ако размерите ви са по-малко от допустимите- може да влизате в указанията за безплатно превозване на багаж в гр. транспорт, и тогава не купувайте допълнителен билет.

# 187
Ако съм се чекирала с малък салонен багаж, мога ли до 3 часа преди полет да си купя голям салонен.
Можете да си купите, но задължително трябва да разпечатате отново б.карта!

Трън в Очите, в Наредбата, няма конкретни размери, а само общ сбор. Мисля, че можем да се доверим на нормативния документ, а не на написаното в сайта на летището.  Grinning
Ще гледам да не забравя да напиша в новата тема новините за транспорта до летището с метрото и за таксуването.

# 188
  • Враца
Мимии, щом в Наредбата пише общ сбор- да, това е меродавната информация.
Аз чета с половин око, че правя и други неща едновременно. Не бях обърнала внимание от къде идва инфото.

Друг е въпроса, ако някой контрольор се заяде, трябва ли да носим с нас наредбата, че да спорим и да го образоваме  Laughing

# 189
Мимии, щом в Наредбата пише общ сбор- да, това е меродавната информация.
Аз чета с половин око, че правя и други неща едновременно. Не бях обърнала внимание от къде идва инфото.

Друг е въпроса, ако някой контрольор се заяде, трябва ли да носим с нас наредбата, че да спорим и да го образоваме  Laughing
Дори само да споменеш наредбата и ще се укротят.  Peace

# 190
  • Враца
Скрит текст:
Ами, аз никога не съм пътувала без превозен документ, обаче съм ставала свидетел на скандали с нередовни пътници. И честно казано, в 99  процента подкрепям контрольорите. Това може да се промени само ако контрольора е особено нагъл и невъзпитан, но пак считам, че нередовните пътници заслужават огромно порицание и глоба. Даже 20 лева е малко. Но това е съвсем друга тема, да не захващам и аз, че тук не е мястото...

# 191
Понеже няколко души тук попитаха за маршрут от Централна жп и автогара до Летището с метро, да кажа някои неща:

Ако идвате с влак от Южна България, всички влакове спират на спирка "Искърско шосе", където се прави директна връзка с метростанция "Искърско шосе". Оттам са 5 мин. до летището.

Ако идвате с автобус от Южна България, можете да помолите шофьора (не е длъжен да се съгласи, за съжаление) да ви спре на метростанция "Интер Експо Център" на бул. "Цариградско шосе". Оттам са 9 мин. до летището.

Въообще, ако идвате от Южна България с обществен транспорт, няма нужда да ходите до Централна жп и автогара. Губите МНОГО време.

# 192
Не за голям ръчен НЕ трябва 2-ри билет.
Миналата година се возих с чекиран куфар, но не много голям, 65-45-30 + раница колкото за малък ръчен, доста натъпкана. Не ми искаха 2-ри билет.

Принципно правят проблем за  очевидно големи куфари - над 75-80 см високи... По мои наблюдения

# 193
За размерите на големите( чекирани ) куфари няма точни размери,нали?Стига да не надвишават тези,отбелязани в сайта,коита са над 1 метър.Сноши мерих моите и се шашнах да не би да има някакви изисквания за общ сбор на 3- те страни..моля ви успокойте ме Praynig Tired Praynig Praynig

# 194
Не за голям ръчен НЕ трябва 2-ри билет.
Миналата година се возих с чекиран куфар, но не много голям, 65-45-30 + раница колкото за малък ръчен, доста натъпкана. Не ми искаха 2-ри билет.
Принципно правят проблем за  очевидно големи куфари - над 75-80 см високи... По мои наблюдения
Съветвам всички, които четат това все пак да имат предвид, че всяко нарушение на правилника е отговорност на този, който го извършва.

Иначе казано, утре Брадли Купър няма да ви плати глобата в рейса, когато влезе контрольор с метър.

Да, с метър. Виждал съм неведнъж подобни проверки в автобусите и в метрото в София.

Ако багажът ви е над позволените от СКГТ размери, купете си билет. Рискът не си струва за 1 лв.

Разбирам, че темата като цяло е за бюджетни пътувания, ама чак до 1 лв. да опираме.

Общи условия

Активация на акаунт