Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 10 апр. 2015, 12:06 ч.

Кошмари в кухнята Тема 2

  • 137 619
  • 1 054
  •   2
Отговори
# 45
  • София
  • Мнения: 653
Не можах снощи да гледам много, защото малката беше много кисела и обикалях с нея из целия апартамент, но видях как готвачката се кикотеше на всичко, което и казваше Манчев! И готвенето по джапанки явно е масова практика в заведенията!

Преди няколко дни минах покрай индийският ресторант на Капка Кумар и имаше табела, че се отдава под наем! Явно и Манчев не можа да помогне и семейните войни са се оказали пагубни за заведението!

# 46
  • Мнения: 5 098
Мисля си, че в Кери основния проблем е в управителката. А мизерията - отвратителна. В повечето заведения има достатъчно персонал и всеки си седи и нищо не прави по въпроса. Като няма работа какво й пречи да си изчисти хладилника. А колко хладилници имаше.... Това май беше първото заведение с толкова много хладилници - полупразни при това, следователно ненужни. И пак се питам, като минават на инспекция как не ги затварят?

# 47
  • Мнения: 4 738
Мисля си, че в Кери основния проблем е в управителката. А мизерията - отвратителна. В повечето заведения има достатъчно персонал и всеки си седи и нищо не прави по въпроса. Като няма работа какво й пречи да си изчисти хладилника. А колко хладилници имаше.... Това май беше първото заведение с толкова много хладилници - полупразни при това, следователно ненужни. И пак се питам, като минават на инспекция как не ги затварят?
Защото толкова и ги проверяват.

# 48
  • Мнения: 9 318
Снощи всички много се "смяха", пък то не беше за смях, 'ич. Може ли бе hahaha, трябва ли Манчев да дойде да ти каже да си изхвърлиш вехториите от стълбището... и тоя телевизор, без телевизор не ги бива в кухнята, хем знаят, че не е редно, хем се ослушват, вместо да го разкарат. Поръчваш си нещо и ходят да ти го купят от магазина, че да ти го "сготвят", тва е то персонално обслужване Simple Smile. Изобщо, голяма забава... Tired
Вчера (за пореден път) се замислих върху имената на манджурляците, значи, колкото по-напудрено е, толкова ще да е по-отвратително ( Sick нещо си Фантазия напр.) и какво значи еди-си-какво по тракийски/родопски/добруджански и пр.? Имаха снощните нещо по родопски, питат ги с какво е, с шунка, известната родопска шунка Stop, сещате се. Ами или има нещо заради което го кръщаваш, или просто пиши сирене в гювече и толкоз Rolling Eyes. Това по всички кръчми се среща. Или с пиците, насвяткали някакви имена, уж че италиански, пък то, нищо общо с действителността...   chef

# 49
  • Мнения: 5 098
В предишния епизод някаква манджа правят и Манчев пита сервитьорката с наденички ли е, и тя отговаря Да, с наденички. Отива при готвачката и й казва и тя казва - днес е с наденички, че заради него купихме, ама онзи ден го правихме с кренвирши  Mr. Green Та и тия така, купуват боба, мачкат го слагат го в чиния и готово.

# 50
  • Мнения: 880
Това маце ,колко френски е извъртяла да стане управител......Пълна мизерия ,а искат много пари за ядене...Малки заплати и т.н

# 51
  • Мнения: 10 743
Трябва да си наемат отделна управителка, а не тази да сервира, пък да се чуди и как да управлява хората.
Шефа нямал пари за заплати и за зареждане, не е виновен персонала, че нямат продукти.

За хигиената съм съгласна, че трябва да се поддържа. И все си мисля, че трябва да има наети хора затова - хигиенисти, а не всеки готвач, барман и сервитьор да чисти като луд.

Като няма пари собственика може да държи 1 готвачка, а сервитьорката да е и барманка, както му предложи Манчев.

# 52
  • Мнения: 5 098
То всички обичат да са управители, а малко да работят. Какво й пречи да сервира, тъкмо вижда какво се поръчва, комуникира с клиентите. Права си обаче, тя сигурно може само да сервира и да не може нищо да планира.

# 53
  • Мнения: 10 743
Точно това е, че тя си е сервитьорка и освен да сервира друго явно не прави.

# 54
  • Мнения: 5 462
Трябва да си наемат отделна управителка, а не тази да сервира, пък да се чуди и как да управлява хората.
Шефа нямал пари за заплати и за зареждане, не е виновен персонала, че нямат продукти.

За хигиената съм съгласна, че трябва да се поддържа. И все си мисля, че трябва да има наети хора затова - хигиенисти, а не всеки готвач, барман и сервитьор да чисти като луд.

Като няма пари собственика може да държи 1 готвачка, а сервитьорката да е и барманка, както му предложи Манчев.
Стова изобщо не съм съгласна.
И незнам изобщо къде има хигиенисти които да чистят кухнята ? newsm78

# 55
  • Мнения: 8 494
То Манчев не може да мине през всички ресторанти в България, но българската действителност е това.

# 56
  • Мнения: 10 743
Трябва да си наемат отделна управителка, а не тази да сервира, пък да се чуди и как да управлява хората.
Шефа нямал пари за заплати и за зареждане, не е виновен персонала, че нямат продукти.

За хигиената съм съгласна, че трябва да се поддържа. И все си мисля, че трябва да има наети хора затова - хигиенисти, а не всеки готвач, барман и сервитьор да чисти като луд.

Като няма пари собственика може да държи 1 готвачка, а сервитьорката да е и барманка, както му предложи Манчев.
Стова изобщо не съм съгласна.
И незнам изобщо къде има хигиенисти които да чистят кухнята ? newsm78

Никъде няма. Аз бих искала да има отделни хора затова, защото в някои заведения работата е супер много и по - добре би било почистването да се извършва от отделни хора, а не от готвачите или сервитьорите.

# 57
  • Мнения: 5 098
Сиси, повечето заведения от показаните са празни - Манчев отива и всички реват как нямат работа, а мизерията отзад си стои. На много малко от показаните им променя драстично менюто. Почти в 90% от случаите се започва с едно здраво почистване, сякаш те това не го виждат. По цял ден висят и пушат или си гледат телевизия, но не им се нахваща да изчистят наслоената мазнина от абсорбатора. Просто не са мотивирани. Не е нужно да има много персонал, достатъчно е да има хора, които да си вършат съвестно и качествено работата и респективно да получават пари за това, което правят. В случая не мога да виня изцяло персонала, в повечето случай за мен проблема е и в собствениците, които се държат като експлоататори. Не може да даваш салати по 10 лева бройката, а готвача да ти седи по цял ден, цял месец за 200-300 лева. Плати им на хората и ще летят. Така мисля аз, истината е че всеки иска да прави бизнес и да богатее за сметка на друг, всеки търси хора, които да му работят за без пари. Ами без пари - толкоз свършена работа получават.

# 58
  • Мнения: 10 743
Сиси, повечето заведения от показаните са празни - Манчев отива и всички реват как нямат работа, а мизерията отзад си стои. На много малко от показаните им променя драстично менюто. Почти в 90% от случаите се започва с едно здраво почистване, сякаш те това не го виждат. По цял ден висят и пушат или си гледат телевизия, но не им се нахваща да изчистят наслоената мазнина от абсорбатора. Просто не са мотивирани. Не е нужно да има много персонал, достатъчно е да има хора, които да си вършат съвестно и качествено работата и респективно да получават пари за това, което правят. В случая не мога да виня изцяло персонала, в повечето случай за мен проблема е и в собствениците, които се държат като експлоататори. Не може да даваш салати по 10 лева бройката, а готвача да ти седи по цял ден, цял месец за 200-300 лева. Плати им на хората и ще летят. Така мисля аз, истината е че всеки иска да прави бизнес и да богатее за сметка на друг, всеки търси хора, които да му работят за без пари. Ами без пари - толкоз свършена работа получават.

+1
Наистина във всички показани заведения в предаването е нерентабилно да има отделно хигиенистка.
В тези показани заведения даже трябва да се съкрати персонала, например да не са 3 жени в кухнята, като по цял ден пушат цигари,а да са 2 и 3-та заплата да е разпределена между тях..

Аз имах в предвид заведения в които има много работа.

# 59
  • Мнения: 5 098
Сега се сетих за един случай в Созопол. Разхождаме се вечер, с намерението да вечеряме и пред едно заведение ни спира младеж с меню да ни обяснява какви страхотни пици има, че има гледка към морето и т.н. Зачетох се аз в менюто, обикновено заради гледката цените са по-високи и чета пици, пици, пици. Казвам му, добре вие коя пица препоръчвате и той казва - Амиии, аз не съм ги опитвал, прекалено са скъпи Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт