Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен-22

• 115 390
  • 747
  •   1
Отговори
# 15
  • София
И аз търся средно покритие върху лицето.
Такова изобилие е на пазара от фдт- ни, че човек се забърква.
Може ли някой да сравни капкомерите на Ланком, Сефора и Диор?

# 16
Аз съм много доволна от Estee Lauder DW All Day Glow.
Освен това, за тези които  не харесват пълно покритие Estee Lauder double wear light е добро решение.
Аз лично не обичам да слагам пълно покритие, но през последните години ми се появиха разни петна от слънце и като ходя на работа съм с обикновения double wear.
При обикновени  излизания предпочитам All Day Glow.
Много пудреният завършек ми подчертава бръчките, както и мат пудрите. Затова ги избягвам.
За мен идеалното е double wear със свободната пудра на Шанел, но слагам № 77, а вече ми е на привършване и втората кутия и се надявам пак да пуснат нещо подобно.

# 17
  • София
Ако имах хубава кожа щях да нося ФДТ със съвсем леко покритие, но за съжаление в момента кожата ми не е в добро състояние и се старая да прикривам дефекти. Поради тази причина редувам Double Wear и Виши Дермабленд. Това са ФДТите с най-силно покритие, които са ми известни. Нанасям на много тънки пластове и да блендвам добре, както и да наслагвам повече само на проблемните места. Не съм съгласна, че при по-покривните продукти задължително се получава маска ефект, според мен всичко е до тип кожа и правилно нанасяне  Peace

# 18
  • София
Благодаря за новата тема!   bouquet
Аз харесвам леки и слабопокривни ФДТ. Сега най-любимият ми е новият на Диор с капкомера в комбинация с розовата пудра от Нюд серията.  Peace

# 19
  • В къЩи.
Харесвам средно до силно покривни ФДТ,лекото покритие не е за моята кожа.  Tired

От малкия опит ,който има с ФДТ за суха кожа оставам с впечатлението ,че те са с по-слабо покритие от ФДТ за мазна кожа.  newsm78
Което изобщо не е честно  Crossing Arms , моята кожа е суха,но има нужда от по-силно покритие.

# 20
  • Варна
Благодаря за темата, Денси!   bouquet
Да, харесвам леки фдт-ни, особено  лятото Simple Smile

# 21
Хм , според хората около мен аз нямам проблеми с кожата и не трябва да използвам силно покривни фдт, но самата аз виждам някои петна от пъпки  и разбира се изразените капиляри по бузите , които искам да скрия и затова залагам на силно покривни .

Мелани , би ли направила сравнение между Double Wear  и Double Wear all day glow ? За каква кожа е подходящ  ?
Моята кожа е с мазна Т зона и затова имам проблеми с намирането на подходящи , СМятам да си купя на Биодерма матиращия крем, защото започвам да лъсвам по някое време и ми е доста некомфортно и искам да туширам този ефект. Омрръзна ми вече . ....  ooooh! ooooh!

# 22
  • София
Благодаря за новата тема!   Simple Smile
Аз харесвам леки ФДТ. В момента най-любими са ми Диор и Ланком с капкомерите.

# 23
  • София
Хм , според хората около мен аз нямам проблеми с кожата и не трябва да използвам силно покривни фдт, но самата аз виждам някои петна от пъпки  и разбира се изразените капиляри по бузите , които искам да скрия и затова залагам на силно покривни .

Мелани , би ли направила сравнение между Double Wear  и Double Wear all day glow ? За каква кожа е подходящ  ?
Моята кожа е с мазна Т зона и затова имам проблеми с намирането на подходящи , СМятам да си купя на Биодерма матиращия крем, защото започвам да лъсвам по някое време и ми е доста некомфортно и искам да туширам този ефект. Омрръзна ми вече . ....  ooooh! ooooh!

Понеже и аз съм с мазна кожа, не понасям обикновените фон дьо тен-и. Те съдържат мазнини. Затова ползвам минералните, които са като пудра. Писах назад, нанасят се с кабуки четка и копират "лъсването". Преди това, нанасям крем, който е против омазняване на кожата.

Ето приерна комбинация:

1.

Следвано от:

2.

# 24
  • Бургас/Пз
Честито Възкрасение Христово  Simple Smile
Благодаря за новата тема   bouquet
Аз лично предпочитам фдт-ни  със средно покритие. Ако ще е нещо  леко предппочитам ББ кремовете.

Аз бих искала да ви попитам по колко фдт-на поддържате в наличност и използвате редовно ?
 Аз например май винаги имам поне 3 различни и ги използвам почти постоянно. Например Римел Уейк ъп ползвам почти ежедневно . Вечерно време, когато излизам ползвам на Герлен тейнт перфекшън„ Винаги имам една минерална пудра и един ББ и много често събота и неделя ползвам едно от тях. За лятото ползвам Диор Форевър или Шиссейдо 30 фактор според зависи колко време ми предстои да съм навън. Също така и ББ крем с 50-ти фактор. Абе изобщо пълна лудница  Mr. Green и понеже имам приятелка, която ползва един единствен фдт и никога няма нужда от друг, та затова ми е интересно да чуя как е при вас  Wink

# 25
Предпочитам и ползвам със средно покритие, понякога и силно покривни. По-леки лятото.

Цитирам Копче:

Цитат
Отделно на Ла Рош за лятото имам тяхната компактна слънцезащитна крем пудра и тя е с 50 ф-р. Въобще марката рядко ме е разочаровала!

- каква е тази пудра на Ла рош, защото никъде не я откривам?
В търсене съм на слънцезащитна пудра, пък, ако може да е прахообразна още по-добре?

# 26
  • Велико Търново
В отговор на питането на ani_d - в момента ползвам 2 ФДТ-на - Диор Форевър и Евърластинг на Кларанс, повече от половината от тях съм изхабила и обмислям покупката на Перфекшън люмиер велвет на Шанел; отделно имам един ББ крем/Миша кавър 21/, който комбинирам с тонирания Сити блок на Клиник, върху тях слагам пудра, защото мазнеят и бързо ми лъсва лицето Confused Имам и 3 пудри + Метеорити; общо взето, всичко си използвам, но се старая и да не се затрупвам с излишно количество - кощунство е според мен да купя например продукти за 200лв.+ и да ги изхвърля почти пълни Confused

Самсара, Bareminerals имат много хубави прахообразни пудри, но фактора при тях е 15; не знам по-висок ли търсиш Thinking

# 27
  • GYM
Темата ми е много полезна, тъй като съм капризна по отношение на фон дьо тените, а тук насъбраният опит е огромен. Тъкмо вчера подарих ппредната неуспешна покупка, в търсене съм на среднопокривен, озаряващ и подходящ за много суха кожа продукт.

# 28
  • София
Самсара, ето такава:

Купих си я онлайн, щом я пуснаха миналата година от ФЮ. Цяло лято+ море изкарах с нея.
Виши имат същият продукт, но четох отзиви в нета тогава, че оранжавее.

# 29
Алетеа, относно Double Wear  и Double Wear all day glow:
Моята кожа е нормална, по-скоро към суха но когато съм на работа се събират по 10-тина часа да съм с грим и неминуемо имам някакво леко омазняване на кожата, което си проличава с всички други ФДТ.
Само с Double Wear ми издържа грима 10-12 часа без поражения.
Има почти пълно покритие на петна и несъвършенства. Стои матово.
През слънчевите месеци използвам отдолу Clinique Super City Block Oil-Free Daily Face Protector SPF 40:

Double Wear all day glow е по-лек, с не толкова голямо покритие, много не носи на пудра отгоре, а и му се скрива точно озаряващия ефект. По-скоро е сравним с  Double Wear Light.
Но Double Wear Light е по-матов, а all day glow - повече бляскав, ако мога така да се изразя.

Общи условия

Активация на акаунт