Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен-22

• 114 823
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
Мила Мери Джо, ни най-малко не се съмнявам, че не знаеш какво е фотошоп и сериозно те уверявам, че нямам за цел да подвеждам нито теб, нито когото и да е.
 Не те познавам и нямам представа какъв тип е кожата ти, на каква възраст си и пр., за да съм категорична, че посоченият фдт няма да ти подчертае 'несъвършенствата'. При мен това са петънца, пори и фини линии. Flower Perfection се справя успешно с тях, с тези мои изисквания. Дефинирането на продукта като ефект-фотошоп не е мое, бях го прочела из нета и съм го запомнила. Мисля, че Фокси в нейния блог беше направила хубав отзив за фдт-на. Можеш да направиш справка със списъка с бюти блогове в темата за гримиране.

# 601
elian, трудно е понякога с интернет общуването... Постът ми беше закачка към теб, не целя да се конфронтирам. Но си признавам, че "пълен фотошоп" наистина ми звучи странно. Вероятно е жаргон на блогърките. Но не това ми беше въпросът към теб. Аз още в първият ти пост те разбрах какво имаш предвид, но исках малко повече да разкажеш за предимствата на продукта, а ти "рече и отсече" с ей този емотикон Laughing.

За ФДТ, който препоръчваш, наистина ще го пробвам при първа възможност. Имам същите несъвършенства на кожата като твоите и информацията, която сега сподели ми е от полза. Ти над база и евентуално над коя база го ползваш? И как е като трайност?

# 602
Цитат
В този ценови клас е също и Lumene. Голяма част от ползвалите продуктите са доволни. Дори аз бих го поставила като по-добър продукт от Лореал.
Имаш ли база за сравнение на двата? И какви са твоите впечатления? Не съм пробвала. Откакто си го купих този не съм го сменяла, защото съм много доволна само лятото се случва да лъсна с него въпреки факта, че кожата ми е суха попринцип. За зимните месеци ми е идеален. Но съм навита и да пробвам нещо ново  Flutter

# 603
Цитат
В този ценови клас е също и Lumene. Голяма част от ползвалите продуктите са доволни. Дори аз бих го поставила като по-добър продукт от Лореал.
Имаш ли база за сравнение на двата? И какви са твоите впечатления? Не съм пробвала. Откакто си го купих този не съм го сменяла, защото съм много доволна само лятото се случва да лъсна с него въпреки факта, че кожата ми е суха попринцип. За зимните месеци ми е идеален. Но съм навита и да пробвам нещо ново  Flutter

Не нямам, сравнявам ги като клас козметика и считам, че козметиката на Lumene е по-щадяща и  нежна за лицето, ако така мога да се изразя. Преди мнооого години съм ползвала крем на двете марки и правя сравнение. Но мнения конкретно за ФДТ и ББ крем на Lumene има доста в този форум и като цяло момичетата са доволни.

# 604
Sunny17, мерси. Ще го имам на предвид за проба.  Peace

# 605
Както обещах - да споделя за Sheer and Perfect Compact на Шисейдо. От няколко дни го нося, засега съм впечатлена. Не харесвам тип компактни фдт-ени, но този прави изключение. Тип минерален е като ефект, дори като състав се доближава. Нанася се лесно и много бързо (съветват да е с пъф-а, но аз го правя с кабуки четка). Разпрашва се лесно, но не прекалено. Текстурата е супер лека и дава и такъв ефект - покритието е слабо към средно, като може да се получи и по-високо ако се наслагва.
Стои страшно естествено - изравнява тена, ако има червенини ги покрива напълно (пори, белези - покрива ги). Лицето изглежда здравословно, така да го кажа - много приятен и лек ефект. Не се усеща въобще, ама въобще! Най-важното за мен - не се врязва и няма пудрен ефект. Дава air финиш, има SPF21 и е дълготраен. Не лъсвам бързо, държи се чудесно в жегите. Спокойно може да се пропусне пудрата.
Въобще - впечатлена съм за момента. Много свеж вид дава на лицето, лек е, не се усеща и недостатък засега не намирам. Не бихте могли да кажете, че нося фдт с него.

# 606
  • Велико Търново
Днес пробвах мостра на СС крема на Лумене - http://beautyshop.bg/productv/11366/lumene-cc-krem-6v1-sas-spf20 … ecting-cream.html, цвят Медиум. Прикрива много добре разни дребни несъвършенства, не изсушава, стои леко на лицето, не като маска, не си променя цвета, лека констистенция, държа се добре целия ден без "свличане". Моята кожа е смесена и смея да кажа, че сериозно ме замисли дали да не е следващата ми покупка. Ще го разнося още два - три дни и ако има промяна, ще споделя отново Peace
Имам мостра и на ДД-то на Галеник - ще пиша за него по-нататък.

# 607
Бисквитка, аз отдавна промотирам това СС в темата, събрал е много качества в едно. За мен е №1 в средния клас Peace

# 608
  • Велико Търново
Elian, пропуснала съм явно Embarassed дълго време не бях влизала във форума. Но си права, и се радвам, че отново сподели  bouquet

# 609
elian, трудно е понякога с интернет общуването... Постът ми беше закачка към теб, не целя да се конфронтирам. Но си признавам, че "пълен фотошоп" наистина ми звучи странно. Вероятно е жаргон на блогърките. Но не това ми беше въпросът към теб. Аз още в първият ти пост те разбрах какво имаш предвид, но исках малко повече да разкажеш за предимствата на продукта, а ти "рече и отсече" с ей този емотикон Laughing.

За ФДТ, който препоръчваш, наистина ще го пробвам при първа възможност. Имам същите несъвършенства на кожата като твоите и информацията, която сега сподели ми е от полза. Ти над база и евентуално над коя база го ползваш? И как е като трайност?

База избягвам да ползвам поради факта, че след серум и крем кожата вече е обгрижена и подготвена за фдт. Имала съм базата на Ревлон, Лореал и Лумене, подарявала съм ги, просто ги ползвах рядко и срокът на годност би изтекъл при тази икономичност. Радвам се единствено на това: http://www.clarins.fr/baume-beaute-eclair/C010405004.html , но не за ежедневна употреба, както е и според указанията.
Още нещо за Flower Perfect - гъбичката отгоре е безполезна, както за мен, така и за много споделили блогъри, така че една добра четка за фдт е наложителна. При мен този фдт, нанесен с лека ръка и пестеливо дава... ок, не 'фотошоп ефект', за да не подвеждам някой, a air-brush финиш, след което нанасянето на пудра не е необходимо. Ето един фотос за air-brush: https://www.google.bg/search?q=air+brush+finish&hl=bg&rl … DnbTMqJN7LIVMc%3D

# 610
Мерси elian за подробните разяснения. Ще потърся къде тук предлагат Bourjois. При нас май не е много популярна марка.

По темата - понеже цял живот се боря с големите си пори, непрекъснато опитвам нови бази, ФДТ и ВВ/СС кремове за да ги прикрия. Нищо обаче, досега не ме е задоволило като резултат. Последната ми покупка беше POREfessional на Benefit -
Скрит текст:

Пак не съм напълно доволна, но май е най-дпброто, което съм купувала досега.  За мен тази база е по-добра от тази на Clarins. Веднага след нанасяне създава ,като че ли, зрителен  ефект и порите са минимизирани, но все пак, след известно време ефектът се губи. Поне при мен е така. Като предимство отчитам, че базата може да се наслагва и над ФДТ няколко пъти на ден.

# 611
Явно ще си купя нещо да го пробвам Бенефит  Blush

# 612
Само да допълня още нещо за Бенефит. Може да се носи самостоятелно, без ФДТ отгоре, и пак има този ефект. Базата е съвсем леко оцветена и се слива с цвета на кожата. Създава и лек, да речем не точно мазен, но гладък филм, без да лъщи и да се забелязва.

Да уточня обаче, че в никакъв случай не скрива порите като с магическа пръчка. Просто при мен ги прави по-малко забележими. Най-добре ми се получава с тази база и ФДТ на Estée Lauder Double Wear или Dior Forever.

Сега съм решила да пробвам Bourjois Flower Perfect, който коментирахме и CoverFX компактен. Последният ми го препоръча козметичката/маникюристката ми, но тя е красива като картинка рускиня с прекрасна кожа, така че на нея всичко и стои добре. За CoverFX компактен ФДТ аз бях питала и тук в темата, но явно никой не беше го ползвал.

# 613
Аз също харесвам най-много Диор Форевър и ДУ. Само, че първият се слива по-добре с кожата ми. Сумати и бази изпробвах, само тази на СВР ми попадна. Ще пробвам и Бенефит обаче  Peace
  bouquet

# 614
Много е добра базата на Бенефит. Peace

Общи условия

Активация на акаунт