За първи път със самолет

• 33 815
  • 141
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, търсих из нета, но ненамерих информация за придружителите (изпращащите) до къде имат достъп на Терминал 1. Изпращам дъщеря си сама - няма 18 и пътува за първи път и ми се ще да съм с нея до последно, за да съм сигурна, че е излетяла и токава да се качвам на кората и обратно в другия край на страната. Та, моля за информация до къде пускат придружителите. Благодаря.

Хора, които не летят- само в салона на самото летище, преди секюрити чек. Т.е. влизате, оставяте багажа и до там. От там нататък би трябвало да не ви допуснат. Минава се секюрити проверка, паспортна и после на гейта, където ще излита. Съмнявам се, че ще ви пуснат до там.
Т1 е малък. Ще се движи с хората- няма къде да се изгуби. Може от опашката (където се оставя багажа) да помолите просто да се придвижи с някой...

# 121
  • Русе
Благодаря, аз не се опасявам, че ще се загуби, просто и двете трябва да чакаме по 1.5 - 2часа докато излети. Но така ще е.

# 122
Здравейте мамитаа, аз съм номче на 19 години и след 3 месеца ми предстои пътуване със самолет.Бихте ли ми дали малко съвети. Благодаря предварително
много ме е страх от самолети
обаче  ми се налага да летя
какво да правя

# 123
Не съм пътувала със самолет до сега, но вече е неизбежно.
Налага ми се да пътувам служебно и от работата ми изпратиха електронен билет на имейл. Единствените данни, които има на този билет, са: името ми, в колко часа е полета, номер на резервацията и 1bag, нищо друго.
Оттук нататък нищо не ми е ясно. Този имейл съм го принтирала. С него трябва да отида на летището или предварително нещо трябва да правя от вкъщи?
Влязох в "онлайн чек ин" в сайта на авиокомпанията (lot airlines) и ми изписва, че е възможно онлайн чекиране 24 часа преди полета. Това дали важи за моя билет или аз трябва да се чекирам на място на летището? Как да го разбера?
Това 1 bag означава един чекиран багаж + отделно ръчния, нали така?
И последно - след като се чекирам и ми издадат бордна карта - на нея ли ще пише мястото ми в самолета?

Съжалявам, ако въпросите ми ви се сторят глупави, но ми е доста притеснено, защото ще пътувам сама.

# 124
Не съм пътувала със самолет до сега, но вече е неизбежно.
Налага ми се да пътувам служебно и от работата ми изпратиха електронен билет на имейл. Единствените данни, които има на този билет, са: името ми, в колко часа е полета, номер на резервацията и 1bag, нищо друго.
Оттук нататък нищо не ми е ясно. Този имейл съм го принтирала. С него трябва да отида на летището или предварително нещо трябва да правя от вкъщи?
Влязох в "онлайн чек ин" в сайта на авиокомпанията (lot airlines) и ми изписва, че е възможно онлайн чекиране 24 часа преди полета. Това дали важи за моя билет или аз трябва да се чекирам на място на летището? Как да го разбера?
Това 1 bag означава един чекиран багаж + отделно ръчния, нали така?
И последно - след като се чекирам и ми издадат бордна карта - на нея ли ще пише мястото ми в самолета?

Съжалявам, ако въпросите ми ви се сторят глупави, но ми е доста притеснено, защото ще пътувам сама.

Може да се чекирате от вас (24 часа преди полета, както Ви е изписало) или  на летището- по избор. Място ще получите след като сте се чекирали.
Какво означава 1 bag... влезте в резервацията и вижте за вашия полет каква чанта се има предвид- само ръчен багаж или и голям (20 -23 кг). Сега и не нискотарифните компании имат полети ЛАЙТ- без голям багаж. Не знам при ЛОТ как е.

# 125
За първи път летя от Летище София (от българско летище въобще) и се чудех дали мога да се разплащам само в Евро в Duty Free зоната но Т2 или е ок и с паундове? В сайта на летището пише, че приемат и двете валути, но из нета странстват други мнения.

# 126
  • София
Може и с валути, и с дебитна, и с кредитна карта.
Само пари да има - ще ги грабнат веднага.

# 127
на терминал 1 има ли безмитен магазин и дали има нещо изгодно

# 128
  • София
Има  магазин.
Не видях нищо изгодно - цените ми се сториха като по софийските магазини.

# 129
Здравейте, скоро ще летя със самолет. За пръв път ще летя и ми е притеснено. Пътували ли сте с turkish airlines и ако сте какво е мнението Ви. В билета пише, че има включена храна, трябва ли да се заяви предварително каква да е със стандартното меню ще сме то е 2 варианта. Понеже бях чела, че 24 часа преди това трябва да се заяви и се чудех дали е само за специалното меню. Благодаря предварително.

# 130
само специално меню се заявява (вегетарианско, кошер, халал, без глутен и т.н.) другото ви дават да си избирате от два варианта като минат покрай вас с количката.

# 131
само специално меню се заявява (вегетарианско, кошер, халал, без глутен и т.н.) другото ви дават да си избирате от два варианта като минат покрай вас с количката.

Много благодаря. Имате ли впечатления от самата авиокомпания, пътували ли сте с turkish airlines. Относно чекирането, кое бихте ми препоръчали онлайн или в летището да го направя. Благодаря предварително.

# 132
Здравейте, скоро ще летя със самолет. За пръв път ще летя и ми е притеснено. Пътували ли сте с turkish airlines и ако сте какво е мнението Ви. В билета пише, че има включена храна, трябва ли да се заяви предварително каква да е със стандартното меню ще сме то е 2 варианта. Понеже бях чела, че 24 часа преди това трябва да се заяви и се чудех дали е само за специалното меню. Благодаря предварително.
Аз си избирам място предварително с тях, а се чекирам на летището, ако имам багаж, или в приложението, ако съм само с ръчен.
Аз лично ги харесвам като самолети и обслужване.

# 133
Аз си избирам място предварително с тях, а се чекирам на летището, ако имам багаж, или в приложението, ако съм само с ръчен.

Благодаря. Да попитам при закупуване на билет за запазване на място искат допълнително заплащане. Дали при онлайн чекирането може безплатно да се запази място.

# 134

Благодаря. Да попитам при закупуване на билет за запазване на място искат допълнително заплащане. Дали при онлайн чекирането може безплатно да се запази място.
Искат пари само за билет за след повече от 100 дни(или нещо такова беше). Освен ако в последните 1-2 месеца няма нова промяна. Последно летях с тях тогава.

Общи условия

Активация на акаунт