За първи път със самолет

• 33 840
  • 141
  •   1
Отговори
# 90
Написаното в по-горен пост подвежда читателя , но както и да е .
Самото твърдение , че сте си "пренасяли лютеница , мед и т.н" ....звучи подвеждащо , но имате право да си пишете каквото искате. Читателят трябва да подбира каква информация може да ползва и доколко тя е аргументирана !
Успех!  bouquet

# 91
  • София
Блгодаря на всички ако има още нещо ще питам Simple Smile ако има нещо друго казвайте

Бях го чела тук във форума и много ми помогна. При излитане, и не само, ако усетиш, че почва да ти става леко неприятно, губиш ориентация, така да го кажа, гледаш през прозореца надолу към земята, не откъсвай поглед от земята. Помага. Изпитано  Grinning

# 92

За храната, точно до Амстердам съм си пренасяла мед, лютеница, сирене, суджуци и всякакви билки за чай, даже последния път бях пъхнала бутилка мента. В ЕС можеш да пренасяш всичко стига да спазваш правилата за течностите в ръчния багаж. Има ограничение и за алкохола и цигарите.

Хайде да пишем за нещо когато твърдо сме убедени !

Твърдо е убедена, че е  пренесла храна.  Но може би е сънувала.

# 93
  • Амстердам
Твърдо е убедена, че е  пренесла храна.  Но може би е сънувала.

Ехаа, Трещерица ! Доста неуместен коментар. Вместо това можеш да дадеш информация, с която да ме опровергаеш.
Да, твърдо съм убедена, в това което казвам. Базирано е на личния ми опит и това, което пише на официалния сайт на ЕС.

# 94
Защо да те опровергавам, не вярвам да лъжеш просто така.  Няма смисъл. 

# 95
Аз не разбирам защо се спори и се пишат такива неща.
На всички е ясно, че храна се пренася в чекирания багаж. Никой не е говорил за ръчния багаж.
Приятелите, на които отивам на гости в Амстердам, всеки път пренасят храна.

# 96
  • София
По Нова година дъщерята си идва от Англия. Пътува само с ръчен багаж, имаше 1 луканка и пакетчета билков чай в него.
Но на летището е била свидетел как от куфарите на друга българска девойка и гаджето и е течало нещо червено, подобно на кръв.
Те са пътували в по-скъпата класа, майката на момичето е известна бизнес дама.
Не, не са убили и разфасовали някого. Просто в чекирания багаж е имало лютеница, компот от дренки и ...сърми с бял сос.
После девойчето е споделило за много похабени дрехи от куфарите.
Ганювска работа.
Навсякъде има български и турски магазини, всичко се купува. Какъв е смисъла да се пълнят куфари с провизии? Една пълна дебитна карта решава всички въпроси.

# 97
Навсякъде има български и турски магазини, всичко се купува. Какъв е смисъла да се пълнят куфари с провизии?

Права си по принцип. Но домашното си е домашно - и понякога това малко нещо топли тези, които са далеч от дома.

# 98
  • Euskal Herria
Не навсякъде има български и турски магазини. При нас няма. Най-близкия бг магазин е на около 300 км от тук. Единствено руски магазин има.

Досега не ми се е случвало нещо в куфара да се счупи/спука и разлее. Е, компот от дренки не съм носила, но лютеница, туршия - да.  Grinning

# 99
  • гр.София
Здравейте
Разтворите за лещи най малка разсфасовка от 120мл
Може ли да отлея от нея до 100мл

# 100
  • Euskal Herria
Не, самата опаковка трябва да е 100 мл и да бъде поставена в прозрачен плик. Аз също съм с лещи и винаги досега разтворът съм го слагала в куфара, не в ръчния багаж.
По принцип в ръчния багаж са разрешени до 1 л  течности - в опаковки по 100 мл, поставени в прозрачен плик, който се купува от гише на летището.
Но би могло да се направи запитване до авиокомпанията - конкретно за тази опаковка от 120 мл.

# 101
Здравейте
Разтворите за лещи най малка разсфасовка от 120мл
Може ли да отлея от нея до 100мл

На CyClean има разтвор, който е точно 100мл, аз ползвам тази марка от години и съм доволна. И смятам като летя, от тази разфасовка да си взема.

# 102
  • гр.София
Благодаря за бързия отговор
В понеделник летим, утре ще пробваме за колко време ще стигне метрото от нашата спирка
Май се притеснявам само да не изпусна самолета  Shocked а не толкова от летенето  Grinning

# 103
  • София
Май се притеснявам само да не изпусна самолета  Shocked а не толкова от летенето  Grinning

Ох, как бягахме за самолета един път, но това в темата за муните трябва да го разкажа. Нищо, че чакахме на летището около 5 часа преди това  Joy

# 104

Wizz Air пуска пет нови дестинации от София още през юли
Новите линии от София до Бари, Кьолн, Женева, Неапол и Мюнхен Меминген с цена 59.99 лв

http://offnews.bg/news/%D0%98%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B … D0%B8_495611.html ]

Общи условия

Активация на акаунт