Препоръчайте ми книга като ...

• 155 295
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
  • Belgium
валия, точно сега чета "Ние, останалите, просто живеем тук" на Патрик Нес и скоро ще споделя мнение, ако ти се чака  Laughing Започва приятно, тийн роман е.

Но съм чувала, че "Жената-жерав" е доста различна от останалите му творби.

# 541
Странно привлечена се почувствах от книгата, реших, че няма да се съпротивлявам и я започнах. Друга корица, която ми въздейства така преди време беше тази на "Изгубената дъщеря". Хората са казали да не се съди по корицата, но понякога е трудно да се устои на една добра външност.  Simple Smile
Засега е точно мой тип. Главният герой е в края на 40-те, не притежава впечатляваща външност и  не блести  с уникални знания. Нормален човек, като повечето нас, с добрите и лошите си моменти. Има връщане към детството му, препращане в живота на 25 годишната му дъщеря. Вероятно цялото това подчертаване на обикновеността цели да се блъснем челно с магията и мистиката по-нататък в книгата.

Последна редакция: пн, 10 окт 2016, 12:45 от валия

# 542
  • София
Чете ми се фантастика, но тъй като не съм чела такива книги, не мога да ви кажа като коя.. Нещо свързано със сънища и любов примерно или криминална?
Пробвах да чета "Град от кости", но не ми хареса..

# 543
  • Вестерос
Нийл Геймън - Звезден прах, но е по-скоро фентъзи
Нещо средно между фантастика, мистерия, поредицата на  Матю Райли- Седемте смъртоносни чудеса , Шестте  свещени камъка, Петимата  велики войни , утре излиза 4-тата част.

# 544
Чете ми се фантастика, но тъй като не съм чела такива книги, не мога да ви кажа като коя. Нещо свързано със сънища и любов примерно или криминална? Пробвах да чета "Град от кости", но не ми хареса.
Препоръчвам "Музеят на необикновените неща" на Алис Хофман Peace

Скрит текст:
Алис Хофман създава роман, в който фантастичното преминава в делничното, обикновеното крие необикновеното. Разказва история за милосърдието и егоизма, за трагедията и надеждата, за хората и животните и тънката граница между тях. За фотографията като изкуство. За невежеството и предразсъдъците. За дарбата да виждаш отвъд видимото. За мистичното привличане между двама души и за смелостта им да изберат свободата.

Корали Сарди е дъщерята на импресарио с тайно минало и аура на д-р Франкенщайн, който притежава Музея на необикновените неща - място, в което хора, животни и предмети с необичайна външност привличат любопитната тълпа в Кони Айлънд. Корали е момичето с ципи между пръстите, което може да издържи с часове в леденостудените води на река Хъдсън. Тя се представя за русалка пред посетителите на Музея заедно с другите чудати обитатели - Момичето пеперуда, Човека вълк... Баща й винаги я е държал настрана от хората - тя живее в затворения свята на Музея, но се появяват все повече причини да търси своята свобода навън...
Една нощ в горите край Хъдсън Корали се натъква на странен млад мъж, който снима дърветата на лунна светлина.

Мъжът е Еди Коен - руски имигрант, който напуска своята общност и предопределената му работа като шивач и избира фотографията, защото вярва, че само обективът на камерата може да ни покаже истината, когато очите ни подвеждат.
Еди притежава дарбата да открива изчезнали хора и когато случайно става свидетел на прочутия пожар в шивашката фабрика „Трайангъл”, е нает да намери млада жена. Търсейки момичето, съдбата го среща с Корали.

На фона на изграждащия се Ню Йорк, в сърцето на една бурна епоха, двама души ще открият силата и красотата на своите необикновени чувства.
Брилянтна книга за жестокост и състрадание и за завладяващата магия на любовта.

# 545
Чете ми се книга чиито действие се развива в началото на миналия век до към 40-те години. Да е историко-любовна, може да има и мемоарно биографичен отенък. Да не е нещо захаросно, нито класика, нито книга от типа Отнесени от вихъра. Такива съм чела през младежките си години и сега вече не са ми интересни. Предпочитам издавани по скоро.
"Музеят на необикновените неща", Алис Хофман. Действието се развива в началото на 20 век...
Препоръчвам и "Момичето в хиацинтово синьо" на Сюзън Вриланд Peace

Скрит текст:
Преподавател от колеж във Филаделфия кани свой колега в дома си, за да му покаже картина, която пази десетилетия в тайна. Преподавателят е убеден, че платното с момиче в синьо е на Вермер. Но защо чак сега показва това великолепно произведение на изкуството?
Драматичната история на картина на Вермер, измислена от авторката, ни води от наши дни през Втората световна война до мрачните години четири века назад – когато художникът е живял и творил. Времена на Холокоста, на загуби и превратности, на наводнения и кражби, на тайни, жестокост и войни. Това са разкази за хората, които са притежавали картината и чийто живот е бил повлиян от нейното загадъчно очарование и силата й да променя съдби. Тя спасява живота на дете, купува свободата на една жена, връща любовта в сърцата на двама души. Внушава спокойствие и мир, събужда вътрешната сила на човек, подтиква към съзерцателност и вглъбеност, помага да откриеш кой си, хвърля мост през вековете.
Животът на твореца е преходен, но произведението, сътворено от ръцете и сърцето му, е вечно.

Книгата е избрана за финалист за Книга на годината на Book Sense (ABA)
Номинирана е за Международната литературна награда в Дъблин
Носител на наградата Theodor Geisel за литература
По книгата е направен филмът с Глен Клоуз Brush with Fate

# 546
  • София
Благодаря за предложенията!  bouquet Ще ги погледна.

# 547
  • София
Чете ми се фантастика, но тъй като не съм чела такива книги, не мога да ви кажа като коя. Нещо свързано със сънища и любов примерно или криминална? Пробвах да чета "Град от кости", но не ми хареса.
Препоръчвам "Музеят на необикновените неща" на Алис Хофман Peace

Скрит текст:
Алис Хофман създава роман, в който фантастичното преминава в делничното, обикновеното крие необикновеното. Разказва история за милосърдието и егоизма, за трагедията и надеждата, за хората и животните и тънката граница между тях. За фотографията като изкуство. За невежеството и предразсъдъците. За дарбата да виждаш отвъд видимото. За мистичното привличане между двама души и за смелостта им да изберат свободата.

Корали Сарди е дъщерята на импресарио с тайно минало и аура на д-р Франкенщайн, който притежава Музея на необикновените неща - място, в което хора, животни и предмети с необичайна външност привличат любопитната тълпа в Кони Айлънд. Корали е момичето с ципи между пръстите, което може да издържи с часове в леденостудените води на река Хъдсън. Тя се представя за русалка пред посетителите на Музея заедно с другите чудати обитатели - Момичето пеперуда, Човека вълк... Баща й винаги я е държал настрана от хората - тя живее в затворения свята на Музея, но се появяват все повече причини да търси своята свобода навън...
Една нощ в горите край Хъдсън Корали се натъква на странен млад мъж, който снима дърветата на лунна светлина.

Мъжът е Еди Коен - руски имигрант, който напуска своята общност и предопределената му работа като шивач и избира фотографията, защото вярва, че само обективът на камерата може да ни покаже истината, когато очите ни подвеждат.
Еди притежава дарбата да открива изчезнали хора и когато случайно става свидетел на прочутия пожар в шивашката фабрика „Трайангъл”, е нает да намери млада жена. Търсейки момичето, съдбата го среща с Корали.

На фона на изграждащия се Ню Йорк, в сърцето на една бурна епоха, двама души ще открият силата и красотата на своите необикновени чувства.
Брилянтна книга за жестокост и състрадание и за завладяващата магия на любовта.

Тази ми изглежда интересна, дали я имаш в електронен формат?

# 548
Препоръчвам "Музеят на необикновените неща" на Алис Хофман.
Тази ми изглежда интересна, дали я имаш в електронен формат?
Не,купувала съм си я от Панаира на книгата в НДК,който беше през май (беше и на много добра цена, и другата книга също) Wink
Сега през декември пак ще има изложение Simple Smile

# 549
Може ли да ми препоръчате нещо свежо, съвременно и по-класическо, но с хумор (тънък) и смисъл? Романи - два ми трябват за жени около 30-40 г., интелигентни, позитивни, красиви, едната със сигурност семейна и с дете, другата - не зная... Нещо изтънчено, но не прекалено префърцурено; само затрогвашо свежо...
Препоръчвам тази поредица аристократични романи /на немски авторки - само жени/, в 3 тома.
Всeки том съдържа 4 романа.

Скрит текст:
Главните действащи лица са принцове и принцеси, барони и баронеси, а сюжетът проследява техните съдби, страдание и щастие. Всеки роман представлява напълно завършена история. Действието се развива предимно в замъци и техните околности. Основните теми са любовта, гордостта и отстояването на собствените възгледи и позиции.
Серията стартира преди около десетилетие в Германия. До момента заглавията в поредицата са над 2000. Романите са писани от различни автори, само жени. Поредицата има голям успех и до днес в Германия, Люксембург, Белгия, Франция, Италия, Испания, Португалия, Чехия.

"Иcкaм дa вярвaм в чудeca" e първият том oт пoрeдицата "Аристoкратични рoмани", дeлo на нeмскoтo издатeлствo "Bаstеi".
Граф Бенедикт фон Катенберг беше обиколил света, прекосявайки пустини и преплавайки морета. Много хора се възхищаваха на смелостта и дързостта му. За него нямаше неизпълнима задача или недостижимо място. При последното си пътуване, от което беше изминало вече много време, граф Бенедикт обаче беше претърпял самолетна катастрофа, от която беше единственият оцелял. Сега беше в инвалидна количка, загубил всяка радост от живота.
Принцеса Корина фон Ербах виждаше в някогашния любител на приключения не инвалид, а много привлекателен мъж. Красивата журналистка се зае да напише материал за него и неусетно се влюби до уши в почти отчаяния от живота граф Бенедикт. Той обаче беше изпълнен със съмнения - за какво й беше на тази красива млада жена да губи времето си със сакат човек като него?
Съдържа:
"Не се влюбвай в младоженеца"
"Искам да вярвам в чудеса, принцесо"
"Млада, красива и отдадена на друг"
"Тя подготви сватбата му"

"За каквo ти e любoв" e втoрият том oт пoрeдицата "Аристoкратични рoмани", дeлo на нeмскoтo издатeлствo "Bаstеi".
Принцеса Валери фон Фрайнау трябва да наследи милиони. Камък пада от сърцето на младата жена. Семейството й има финансови затруднения, а обичаният замък поглъща луди пари. Изгледите никак не са розови и наследството е нужно на принцесата - от него зависи бъдещето на семейството й.
Има обаче един проблем: Валери ще получи сумата само ако се омъжи до двайсет и петия си рожден ден. А той е след четири седмици!
Бързо се намира жених, определя се дата за сватбата, а за любов никой не е нужно да мисли. Засега...
Във второто томче ще намерите:
"За какво ти е любов?"
"Влюбен и изгубен!"
"Тя иска само парите ви, ваше величество"
"Не е жена за принц?"

"Условие за влюбване" е третият том от поредицата "Аристократични романи", дело на немското издателство "Bastei".
В третото томче ще намерите:
"Ти си дъщеря на принц"
"Условие за влюбване"
"Усмивката ти омагьосва всички"
"Продай замък – подари сърце"

Последна редакция: вт, 18 окт 2016, 22:50 от krem-karamel

# 550
  • София, България
Това звучи точно като немските филми, които дават от време на време по телевизията - яхти, коне, скали, красиви герои Simple Smile

# 551
  • Вестерос
Още ги дават  Grinning Корабът на мечтите поне

# 552
Препоръчай те ми книга,подобна на "Нежно цвете и тайното ветрило" Лиза Сий/През ХIX век, когато китайките са бинтовали краката си и са живеели почти в пълна изолация, жените в провинция Хунан са общували помежду си с древен писмен код – нюшу. Изписани върху ветрила и избродирани на кърпички, символите на тази тайна писме/, или някаква книга за приятелството ,силата на приятелството,или за успяла жена,разказано по увлекателен начин....предварително благодаря Hug

# 553
  • Айтос
Препоръчай те ми книга като "Ейбрахам Линкълн: Ловецът на вампири"

# 554
Радвам се, че се откри такава тема. Преди ок. седмица аз пуснах нещо подобно, но беше индивидуално за мен. Ако администраторите решат, нека я изтрият.
По темата: Искам нещо разтоварващо. Примерно някой любовен роман, нещо по-юношеско. Подобни книги, които съм чела и са ми направили впечатление са трилогията "Делириум", "Пленница на смъртта". "13 причини защо". Та, търся нещо от този род. Държа да кажа, че не искам поредица или трилогия.  Ще се радвам, ако ми препоръчате нещо.

Ако ти е харесала " 13 причини защо", препоръчвам "Всички наши места" ( All the bright places) на Дженифър Нивън.  Скоро би трябвало да има излезе и филма по книгата. Simple Smile

Препоръчайте ми нещо леко, свежо за четене. Но да не е типичен любовен роман.

Общи условия

Активация на акаунт