Искам да кажа ... (32)_13.04-19.04

• 50 086
  • 1 499
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив
Не Simple Smile Изобщо не искам са я опитомявам, лисицата идва като правим скара. Предполагам, че е имала малки, затова е толкова непредпазлива. Обичайно продължителността на живота на лисиците 3 до към 5 години, та предполагам тази година няма да я има.

Янтра, ти като капацитет по детската психология да ми кажеш как убеждаваш малките зверове, че за 8 път на някоя клатушка няма да ги качиш.
Никак. Аз съм доста авторитарен тип. И умея да казвам не. С годините са се убедили, че не, значи не. Просто не давам пари. Засегнатията се тръшка, търкаля, половин-един час, мерим си ината. Така 15-20 пъти и става ясно, че аз съм по-голям инат.

# 241
Лелееее, ах че готино, колко близо е лисичката   Heart Eyes умирам аз за природа, села , къмпинг, полянки .........мъжът ми е глезлата в семейството, не си пада по подобен офроуд преживявания, ама аз съм отгледана на село и по вилите/баща ми е любител ловец и рибар /   В края на седмицата заминаваме и ние на село, да видим как ще го понесе, а за лятото съм се зарекла за къмпинг и уж съм го убедила  Laughing

Джулс, има вирус, аз го изкарах , вече съм на финалната права уж- лека темп, гърло, нос и ушички, УНГ удря най-вече. Бебата го изкара по-леко от мен, даже реших, че са зъби, ама като ме тръшна мен, разбрах че не е точно това. Изкарахме го само на хомеопатия, ама ударно я почнах и нея и мен.  Peace Мед, чай, ябълка с канела, тонзилотрен, инхалации, витамин ц и клеева тинктура  Peace

# 242
Ох, днес пак примрънква и лека температура има, та май е точно нещо някакво такова Close Не знам, аз утре отивам да се правя на работна, Терко да се оправя Crossing Arms

# 243

цвети, в Триград отсядаме в една къща за гости - вила Радост. Горещо препоръчвам! Миналата година толкова хвалих нашите прекрасни домакини, че в последствие са ги посетили една камара народ и са обяснявали, че ги праща тонкабонка от бг-мамма.  Laughing Напълно заслужено им правя реклама. Умирам за закуската там - мекички, мурсалски чай, домашно сирене, боров мед, мармалад от шипки, горски плодове..., за беседката и слънцето, което сутрин се поддава над планината и от студено става много топло.

И ние там бяхме два пъти.  Joy Но първият път беше в далечната 2007, когато даже не бях чела бгмамма.  Mr. Green  Една колежка ми беше дала телефон за връзка, даже още го имам.

# 244
Нима сърните са досадни? Разкошни същества.
Изпоядоха всичко. Ягоди, храсти касис, цариградко грозде, лози. От тях не мога да свъртя млада овошка. Twisted Evil Много съм им набрала.
Сложете ограда бре хора. Срамота да ви пасат ягодите и белят овошките.
Сърните са красиви животни, но поразия правят като кози

# 245
  • Пловдив
Нима сърните са досадни? Разкошни същества.
Изпоядоха всичко. Ягоди, храсти касис, цариградко грозде, лози. От тях не мога да свъртя млада овошка. Twisted Evil Много съм им набрала.
Сложете ограда бре хора. Срамота да ви пасат ягодите и белят овошките.
Сърните са красиви животни, но поразия правят като кози
На теория лесно, на практика не става с оградата. Аз фактически нищо не им правя на сърните. Само ги псувам.

# 246
А то ако не може да се направи ограда няма смисъл от усилия за земеделска работа. Ако не сърните то друга всякаква гад може да влезе и да те опасе.

Дядо ми едно време гледаше пчели и вадеше мед  и една мечка ходеше да ги бастисва кошерите...

# 247
  • В Космоса
Звучи много хубаво и романтично с тези диви животни и е красиво, но наистина си има ядове. Готинко е отвреме-навреме само да отсядаш на такива места. Simple Smile

# 248
О, докато бяхме на село и ние гонихме сърни, бяха на около 200-300 м. от къщата - по-точно гонихме си кучето (то е виден столичанин, но беше блъснато от кола, спасено от сестрата на мъжа ми и направен волен балканджия  Laughing). Имаше и разровена земя от дивите прасета, даже на единия новодошъл в селото (между другото млад човек, на около 40) са му разкъсали кучето. Но селото, никакво село не е - има 5-6 човека. Дивотия. Оттам е рода на свекърва ми, май около 1918 г. някъде да се преместили насам, но са имали много земи в това село. Та като се е пенсионирал дядото, си е отишъл там, по-късно и бабата. Къщата е реставрирана възрожденска и всъщност е много хубаво, точно за 2 дена става супер почивка, да я няма лудницата, да няма хора, само поляни и баири пред теб, вечер камината бумти... Но повече от 2 дена става много скучно.

Май написах първа глава от тезата ми, остават още две  Mr. Green Но тази трябва да я редактирам и да я изпратя, първо. Отегчих се. И май спирам за днес, сега щя ям, защото не съм яла, нито пила..., ще почистя малко из нас и ще си чакам шампоана - обадих се на мъжа ми с точни инструкции от кой магазин, кой шампоан да му купи. Златен. Остава само да го уцели.

# 249
Мър, аз така правех поръчки обаче мъжа ми все се прибираше с неща, които не ползвам. Почнах да снимам с неговия телефон - боя за коса, шампоан, клечки за уши, санитарни материали, въобще каквото се сетя и като отиде и му кажа - гледа си от телефона и така съм сигурна че няма да ми донесе няколко различни опаковки, защото не знаел коя  Mr. Green
И сърната и лисицата ми харесват - готини снимки. Това което усетих като ги видях е спокойствие. Благодаря, че ги сподели Янтра Simple Smile
А аз вече съм уморена, вчера по това време вече си спинках сладко сладко, сега се мъча с някакви системи и не ми се получава особено бързо  Tired

# 250
Покани ме, Янтре. И, о, сърни!  Heart Eyes
https://scontent-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/10577123 … 8&oe=559CA784 Мъжа ми го е снимал докато си работи на лаптопа на масата.

Янтре!!!, осинови ме  Blush Ако не ме вземете да ви пазя градината.
Разкошно е, видях и лицичката /и двете лисички/  Heart Eyes

На моето село също е балкан. Ловците се бяха разбрали още преди време да не отстрелват сърни и популацията им се увеличи неимоверно. Защото са мъжки момчета и си удържаха на думата. И сега могат да се видят цели групи сърни и сръндаци.

Полските села ги обичам пролетно време, до към ранно лято, когато полята са зелени и тучни, когато има маргарита и мак.
А планинските села ги харесвам сякогаш. Пролет, когато цъфтят дърветата и всичко е ярко зелено, когато по склоновете още има сняг, а вече са изкарали агънцата и яренцата. Когато здравеца се събужда, когато потоците са още буйни от топящите се снегове. Обичам ги и лятото, с липите, с прохладата, с дебелите сенки на широколистните гори, с боровинките и горските ягоди. С огньовете и дългите разходки до късно. С приятели или сама. Обичам и късно лято и ранна есен, когато от нападалата влажна шума се носи един особен аромат, когато е готова късната манатарка, когато меланхолията обзема всичко.  
А зимата...няма какво да казвам. Зимата ги обожавам! Когато навън има виелица, а аз съм на топло пред селската печка. И Коледите и Нови години с приятели там Heart Eyes
Сучвали са ми се тия неща и дано още ми се случват.

# 251
Нещо не мога да съчетая работата и домакинските задължения, хем съм на почти половин работен ден. Скоро може би ще съм цял ден и какво ще правя въобще не знам. Връщам се и е хаос, освен чистенето и прибирането трябва да се готви, а и ми се излиза навън някъде след работа и въобще ми идва да ритна всичко в някой ъгъл.  Crossing Arms Купих някаква евтина прахусмукачка робот, но тя само се оплита в кабелите докато ѝ свърши батерията и тревожи котките.  Tired

# 252
Не си сама, Чек.
Ей сега приспах малката, а преди това.... чистих  Close Омръзна ми вече. Ще изхвърля всичко от нас.

# 253
Ох, Нино, размечта ме...
Липсва ми тази, селската идилия. Няма вече къде да ида. Но дългосрочния ни семеен план включва да зарежем апартамента и да се заселим на село. Искам някое спокойно, тихо, позабравено.

И аз не смогвам с домакинството, а даже нямам дете. Ама си признавам, че нямам дилема да сготвя или да изляза на разходка. Бия си пръта и после ядем принцеси  Mr. Green

# 254
Мен отдавна ми е омръзнало, но вече наистина не се справям. Като се прибера и още от вратата ми идва да си тръгна обратно.

Общи условия

Активация на акаунт