Искам да кажа ... (32)_13.04-19.04

• 50 078
  • 1 499
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
И аз не чистя, бе, жена, поне 4 пъти дотук го написах.
Ох, спирам вече, не се четем.
Чета, ама като не чистиш, реших, че подреждаш. Пускането на миялна 15 мин, пускането на пералня 5.

# 286
И аз съм като Янтра. Чистя в почивните дни. Пране прибирам пак тогава иначе живее на един стол в спалнята. Готвя понякога. Манджи в почивните дни. През седмицата само бързи неща (пържоли, пиле, пица). Легло не оправям, даже нямам покривка за леглото все още. Не мога да и деверувам на тая къща, ако и да съм мърлява. Намирам си по-интересни занимания. Ако живеех с майка ми щеше да ме заколи. ММ е също толкова мързелив като мен  Embarassed

# 287
Ооо, Алечка, ама това идеално, ако и двамата сте едни и същи. Ама при нас на мъжът ми не му прави впечатление, ако случайно изчисти, аз не забелязвам, защото за мен неговото не е чистене, той затова не чисти. Мие чинии, готви, но не чисти.

# 288
  • Euskal Herria
Аз се доближавам до модела на Янтра. Просто съм приела, че имам по-важни нещо от ежедневното чистене и подреждане. Не да сме заровени в боклуци, но не и да е като в аптека. А когато пък почна да правя някои украси и декорации, тогава вече... Из цялата къща имам разпиляни хартии, панделки, пънчове, лепила, картони и какво ли не.
Готвеното обикновено е за две вечери. Обяд - или някакви аламинути, или нещо течно от типа на супа, фрикасе и пр. Отделно - мъжът ми обожава да готви и доста пъти той приготвя храната. Единственото, за което  му правя забележка, е количеството - е, там няма спиране. Приготвя, все едно е поканил 20 души на банкет, а не сме само двамата. Вярно, сега ми е много по-леко, защото сме сами, а и децата пораснаха.

# 289
  • Пловдив
Не ги управлявате добре тия мъже Simple Smile Аз пиша списък, подробен "Помести дивана, изчисти зад него, бръкни под кухненските шкафове" и т.н. Разделяме си го и всеки почва. Иначе с "изчисти в хола" получавам пусната прахосмукачка в средата, а праха зад дивана си седи.

# 290
Хахаха, да, Янтре, все едно са сецнати в кръста и не могат да се наведат под маса, зад диван, под стол Simple Smile Абе аз просто съм си луда на тая тема, ако бях като мъжа ми, щяхме да си живеем мирно и кротко и да не се впечатлявам.

# 291
Ааа, моят всичко прави, само не готви. Ама ако обясня подробно и готви де. Ама самосиндикално няма да се хване да подрежда или да чисти. Обикновено ги правим тия неща заедно, за да става по-бързо. Дрехите си ги прибира като ги метна на неговата страна на леглото  Laughing Намерили сме се, ако беше някой педант нямаше да ме изтърпи, аз съм творчески хаотична  Mr. Green

# 292
  • София
Ех, Съни, ти си като за моя мъж тамън Simple Smile Той се отказа от чистачката, която виках, защото не чисти зад дивани и хладилници  Laughing Нещо, което и през ум не ми беше минало да проверявам  Laughing
Събота и неделя всичко овършава, да ми е жив и здрав!

# 293
Sunny29, сестро, ето, ти си моят астрален близнак в това отношение  Hug

На мен децата са ми малки още, не мога да изисквам безупречен ред. Знам, че по-натам ще ми е подредено. И съм го приела. Не им се карам, не ги тормозя, но вътрешно си се дразня и си мърморя когато мога, защото знам, че домашните изобщо не ми обръщат внимание  Mr. Green

# 294
Sunny29, сестро, ето, ти си моят астрален близнак в това отношение  Hug

На мен децата са ми малки още, не мога да изисквам безупречен ред. Знам, че по-натам ще ми е подредено. И съм го приела. Не им се карам, не ги тормозя, но вътрешно си се дразня и си мърморя когато мога, защото знам, че домашните изобщо не ми обръщат внимание  Mr. Green
Нино, аз моето така съм го дресирала, че вечер понякога проплаква, без прахосмукачка, нали? Ама аз съм безпощадна, стане ли време за къпане и лягане, всичко се събира и се пуска прахосмукачка Simple Smile Сега ми е смешно, ама какво да направя, че сърцето ми не трае и една прашинка, ако видя на пода.

# 295
Да ви питам, защото аз си нямам хал хабер: Ходили ли сте в Кавала и къде сте отсядали? Търсим нещо евтино до 35Е на вечер и да има барбекю. Мислим да ходим за две нощувки 1, 2 и 3-ти май. Харесахме няколко оферти, ама ако има някакви отзиви от вас ще ми е по-спокойно. Това ще ми е първото излизане извън БГ.

# 296
  • София
Аз съм била в Кавала,но не ми харесва.Смърди ми на Ориент. LaughingПропускаме спането там,само минаваме.Това мога аз да ти кажа.

# 297
Въртим се в кръг и няма смисъл, Янтре. Ако имаш само тези 2 часа дневно след работен ден, ще ме разбереш.
Иначе пак казвам, мнението и отношението ми към къщната работа се покрива с твоето едно към едно.
Ама не, аз не чистя всеки ден, въпреки, че съм у нас Simple Smile Сега почвам да се засрамвам като някаква абсолютна мърла Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Ама Белла е идвала у нас - не е чак много зле, леко разтурено е постоянно състояние.
Хич не и вярвайте  Laughing има тук там по някоя играчка. Голямата работа. Че аз имам едно бебе и в нас е по-зле.

# 298
Значи, съдейки по последното си мнение, започнах в 16:33, та до сега - подреден дрешник (голям сак, малък сак, раница, дрехи върху гладачната маса, пълен кош за прибиране), пуснах пералня. Изметох балкона, прибрах нещата от шкафа в антрето, плюс всичките ми сешоари и преси, и гримове от земята (просто единственото огледало вкъщи в вратата на банята  Crazy и се "оправям" седнала на земята пред огледалото!), подредих хола, прибрах нещата в кухнята, забърсах шкафовете там, прибрах една миялна, пуснах друга. Пуснах прахосмукачка навсякъде, моп само в кухнята. За утре остава моп навсякъде и да изчистя банята. Бърза съм, а? Сега мога да си пия кафето и да си чакам шампоана. Щото няма с какво да се изкъпя...

# 299
  • Ямбол
Аз пък не обичам някой постоянно да ходи и да прибира.
Нино, излагаш зодията, водолеите сме разсеяни и живеем в хаос. За прибиране и чистене на малки петънца не се впечатлявам, трябва да стане очеизваждащо и нетърпимо и чак тогава може и да се впечатля.
В момента на обзавеждане и нареждане на къщата ще мисля единствено и най-вече за практичното ѝ почистване. Никакви прахосъбирачки и излишни детайли, всичко трябва да е удобно за бързо и леко почистване и всичко да е възможно на удобно разстояние.

Общи условия

Активация на акаунт