Искам да кажа ... (32)_13.04-19.04

• 50 081
  • 1 499
  •   1
Отговори
# 270
А пък че някоя ваза не на мястото си...  да ви издам една тайна - у нас има само една! ваза и тя седи прибрана в шкафа, вадя я само ако някой ми подари букет Simple Smile

То това е болестно състояние, Янтре.  Tired

Онна, закарвай децата Wink

# 271
Вярно си е болестно състояние. Оправяла съм леглото в 6 вечерта, защото като се прибрах, видях, че сутринта не са го оправили. А неоправено легло ми е такъв кошмар, че изтръпвам само при мисълта.

# 272
  • София
Много се стараете. Я аз като не се старая как се справям идеално. Mr. Green

Е как ще не се стараеш, бе, жена? 5 човека да са нахранени и изпрани си е сума ти работа. Просто не бъхташ по 8 часа навън и нещата се получават, ако имаш 2 часа вечер за всичко това, и ти като Чек няма да искаш да влизаш вкъщи  Laughing
Амииии не. Не се старая. Голяма работа, че е разхвърляно Mr. Green Аз не подреждам всеки ден. Юркам децата да си събират играчките всяка вечер, но не го правя аз. Не оправям леглото в спалнята, това е спалня, в нея влизам само аз и мъжът и чат-пат децата. Имам купчина несгънато пране. И прочие. А пък че някоя ваза не на мястото си...  да ви издам една тайна - у нас има само една! ваза и тя седи прибрана в шкафа, вадя я само ако някой ми подари букет Simple Smile

Ами това казвам и аз де, не се стараеш с чистене и подреждане.
Ама я си сметни готвенето и прането колко време изяждат. Ей това за мен са истинските ядячи на време, нито чистенето, нито подреждането отнемат толкова време, колкото ежедневното готвене / чинии / мияли / пране / простор / сушилня / гардероб.
Аз също изобщо не чистя през седмицата, ама като се прибера, поне за 2 часа работа си има.

# 273
  • Пловдив
Ама чакай - ти сама ли го правиш?!!? Аз, въпреки, че си седя у нас за тези неща разчитам на цялото семейство. Единственото нещо, което правя само аз е да готвя, децата са малки, мъжът само пече разни работи. Миялната я зареждаме аз и мъжа ми, вади се изцяло от децата. От пералнята в сушилнята не си спомням от кога не съм местила.

# 274
  • Луната ни пази
Имам въпрос към Чек (ако има друга мама- правист, пак може). Ситуацията е следната. Знаете, че съм самотен родител с дете на 7 години. Има ли право работодателя да ме накара да свърша работа със заповед от 6 и 30 сутринта (това предполага да изляза 6 и 15 от нас) до 8 без10 при положение, че работното ми време по ТД е 6 часа от 11 до 17 часа? Понякога вземам лекторски часове, но в 7 и 15 детската градина работи и мога да оставя детето. В 6часа няма къде да я оставя, а по закон и не мога да я оставям сама.

# 275
  • дядовата ръкавичка
Нино, Съни, как добре ви разбирам .... защото съм същата. Някаква невроза е това, съзнавам го ...  ама съм склонна непрекъснато "да размятам парцала" (така вика мъжа ми), да чистя, да подреждам, леглото също съм оправяла 2 часа преди да си легнем ....и вечно ми се струва неоправено и непочистено  Embarassed  .... Като  бяха по-малки децата, сякаш не бях такъв откачалник, и слава богу, де, че с вечно разхвърляните им играчки щяхме да сме непрекъснато във война и стрес.

# 276
Ама чакай - ти сама ли го правиш?!!?

Е, много ясно, щото никой не може да го направи така, както мен  smile3537

То там е проблемът, Янтре.  Blush

Но да не се оплаквам, че с доста неща ми се помага.

АКо трябваше и редовно да готвя и други неща - край, тегля си куршума!  Laughing

Виж, за играчките съм си решила проблемът. Има си шкаф и кутии и всичко се буха там, затварят се, подреждат се и готово! Няма ги. Е, понякога, като имам свободно време и ме обземе лудост - подреждам кутиите, сортирам играчките, изхвърлям част от тях и така.

# 277
  • София
Ама чакай - ти сама ли го правиш?!!? Аз, въпреки, че си седя у нас за тези неща разчитам на цялото семейство. Единственото нещо, което правя само аз е да готвя, децата са малки, мъжът само пече разни работи. Миялната я зареждаме аз и мъжа ми, вади се изцяло от децата. От пералнята в сушилнята не си спомням от кога не съм местила.

Не, разбира се, тези 2 часа са работа за всички у дома. Ако съм сама, сигурно 5-6 няма да ми стигнат.

Янтре, не ме разбирай погрешно, на един акъл съм с теб. Просто това, дето ти му викаш не се напъвам, за мен си е напъване, защото имам много по-малко време да го отметна (хайде, отметнем да кажа, за да е ясно, че сме всички).

# 278
  • Пловдив

Не, разбира се, тези 2 часа са работа за всички у дома. Ако съм сама, сигурно 5-6 няма да ми стигнат.
Два часа всяка вечер цялото семейство? У вас сигурно е като облизано. Shocked

# 279
Добре деееееее... отивам да подреждам, ще дойда да си пия кафето едва като свърша  Crossing Arms На работя е по-яко!

пп - поникнали са ми балконските билки, ама копъра хич не мяза на копър, а на райграс  Laughing

# 280
  • София
Въртим се в кръг и няма смисъл, Янтре. Ако имаш само тези 2 часа дневно след работен ден, ще ме разбереш.
Иначе пак казвам, мнението и отношението ми към къщната работа се покрива с твоето едно към едно.

# 281
МЪр, браво за билките. Аз фрезиите още не съм посадила. То така ще стане. че ще си спазя инструкциите на кутийката и ще ги засадя през май.

# 282
  • Пловдив
Въртим се в кръг и няма смисъл, Янтре. Ако имаш само тези 2 часа дневно след работен ден, ще ме разбереш.
Иначе пак казвам, мнението и отношението ми към къщната работа се покрива с твоето едно към едно.
Ама не, аз не чистя всеки ден, въпреки, че съм у нас Simple Smile Сега почвам да се засрамвам като някаква абсолютна мърла Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Ама Белла е идвала у нас - не е чак много зле, леко разтурено е постоянно състояние.

# 283
  • София
И аз не чистя, бе, жена, поне 4 пъти дотук го написах.
Ох, спирам вече, не се четем.

# 284
Липсва ми тази, селската идилия. Няма вече къде да ида. Но дългосрочния ни семеен план включва да зарежем апартамента и да се заселим на село. Искам някое спокойно, тихо, позабравено.
Много обичам да съм си на село, далече от шумотевицата на града. Успокоява ме и ме зарежда максимално.
Един ден и ние ще сме там, на мястото на родителите.

Последна редакция: ср, 15 апр 2015, 15:48 от Mam4e*

Общи условия

Активация на акаунт