Искам да кажа ... (32)_13.04-19.04

• 49 996
  • 1 499
  •   1
Отговори
# 735
  • Euskal Herria
Тони, ти хубаво ще купиш таблет, ама за чий подарък ще го представиш? Твой или на баба й? Щото и в двата случая ще се наложи да обясняваш на детето. И в двата случая ще има и по мъничко лъжа, и по мъничко разочарование.

Искам да си поръчам книги - една част от тях са хартиени издания. Сега се чудя кой адрес да посоча - българския или испанския. Знам, че правят доставка и в чужбина, но пък в края на следващия месец се налага прибиране за 3-4 дни. А едната книга е специализирана литература - за щерката и в момента е със сериозно намаление.

# 736
На Тони й е докривяло, защото детето все пак им е внуче. Обещали са на него и то се е похвалило на приятелите си. Ако нямаш възможност да дадеш тези пари, не ги обещавай. Детето няма да разбере, особено ако е по-малко. Но подозирам, че просто им се свиди.

# 737
Ако нямаш очаквания, няма да се разочароваш...
Детето ти е здраво! Ти и мъжът ти - също! Работите т.е. можете да си позволите да и доставите радост...
Всяко зло за добро! Кажи и, че баба и дядо не са и взели таблет, ако наистина не искаш да притежава въпросната джаджа или и го купи и не мисли за простотията хорска... Hug

# 738
  • югозапад, под "Марков камък"
Искам да кажа, че се ядосах. По-скоро се натъжих и очите ми плувнаха в сълзи и то заради хора, които не заслужават нула внимание, демек свекърите ми.
Зимата ми бутаха в ръцете 200 лв, че да купя на детето таблет, понеже Кати била гледала жално братовчед си, докато той играел на таблета си. Тогава им обясних, че тя няма нужда от тая джаджа и затова не сме й купили, но като искат да й подарят, то нека го направят за рождения й ден. Те казаха, че няма проблем и въпросът беше решен. Днес свекър ми се обадил на мъжа ми, че искал да изпрати 50 лв на Кати за РД. Аз ли не съм в час, те ли са забравили обещанието си... Абе това не са нормални хора. Ей ме на, разревах се. Кати на всички се е похвалила, че баба и дядо са й обещали таблет. Сега ще ме хванат лудите и ще отида да купя на детето, че ми писна от ония селяндури, дето само претенции имат, а за нищо не стават.

Ех, Тонка и моите свекъри дадоха 50 лв. на детето за РД с думите"Купете му таблет", еми Вие му купете за тея пари!

# 739
  • ту тук, ту там
Тонка, а може в момента да са затруднени финансово. Може да обясниш на дъщеря си, че точно в момента нямат възможност да си изпълнят обещанието, защото това е нещо много скъпо (дори ако в случая не е точно така).  Достатъчно голяма е и би трябвало да го разбере и приеме.

# 740
  • София
Ухапа ме кърлеж. Confused Къде е успял да ме докопа просто не знам. Никъде из треволяци не съм се вряла.
Не е успял да ми се забие в кожата, защото просто го побутнах и падна, но имам червено петънце - точица, където ме беше заръфала гадината по глезена. Да ходя ли на изследвания сега или да чакам за някакви симптоми?

# 741
Веднъж ми се е забивал кърлеж и след като го извадиха доста време имах червено петно

# 742
  • София
Рамацоти, няма проблем - веднага мога да отида да купя таблет. Проблемът е, че те й бяха обещали, при това се е споменавало неведнъж.
Аз детето няма да го лъжа. Ще си й кажа, че подаръкът е от мен и татко й. Пък ако има желание да пита баба си и дядо си защо не са си спазили обещанието. И то не е като да нямат пари, че да им вляза в положението. Точно защото съм наясно с финансовото им положение, затова недоумявам как може да постъпят по този начин с единствената си внучка. Затова ме е яд, защото не мога да им проумея действията. Един ден кажат едно, на другия се извъртат на 180 градуса. Що за хора са това. Яд ме е, защото в нашата фамилия такива неща никога не е имало.
И ако не е мъжът ми да настоява да пратим детето за 3 седмици на село през лятото, нямаше изобщо да я пусна да отиде там.

Тонка, а може в момента да са затруднени финансово.
Не са. Ама тамън изобщо не са.  Peace

# 743
уфффф има ли вечеее  ooooh! ooooh! ooooh! тръгнали са значи, най много ме е страх заради детето, на мен  пробвано - не ми се качват, ама тя е с кожата на баща си , та подозирам ще я харесват гадините  ooooh!  кога пръскат за тея гадини.......има ли кърлежи, ще има и комари, трябва да измисля по бързо решение за тях и за бебето  Thinking

Тонка и аз не бих лъгала. Бих разбрала само защо не са изпълнили обещанието, та да знам какво да кажа на детето, няма нужда да му се представят нереални образи и ситуации, за да има и то грешни и нереални очаквания и да се разочарова още повече.

# 744
  • някъде ... тук ...
Същото се случи на колежка докато мереха с колегата по полето. От Бърза помощ само бяха я прегледали и казали да наблюдава мястото няколко дни. Не бил я ухапал, нямало страшно. Беше прибрала кърлежа в кутийка и го даде за изследване за всеки случай.

# 745
Ухапа ме кърлеж. Confused Къде е успял да ме докопа просто не знам. Никъде из треволяци не съм се вряла.
Не е успял да ми се забие в кожата, защото просто го побутнах и падна, но имам червено петънце - точица, където ме беше заръфала гадината по глезена. Да ходя ли на изследвания сега или да чакам за някакви симптоми?

То и да отидеш, какво ще ти изследват? Ако е за лаймска болест, теста не винаги е "верен", освен това е прекалено рано. Изчакай и ако имаш някакви симптоми, едва тогава. Но не всички кърлежи я пренасят.

# 746
Тонка, не ги мисли. Не си трови нервите заради тях.
Стана ми тъжно, че си се разплакала...
За мене си ми стана тъжно, но .... не е за това темата Hug

# 747
  • София
Да чакам зачервяване, оток и температура, нали така? Дано да не ги дочакам де Praynig

То и да отидеш, какво ще ти изследват? Ако е за лаймска болест, теста не винаги е "верен", освен това е прекалено рано. Изчакай и ако имаш някакви симптоми, едва тогава. Но не всички кърлежи я пренасят.
И аз не знам за какво, софи. Начетох се на ужасии в нета - то не беше лаймска болест, пък марсилска треска, пък кримска треска...

# 748
  • София
Тонка и аз не бих лъгала. Бих разбрала само защо не са изпълнили обещанието, ...
Не ща да знам. Показвам им червен картон, и да духат супата.
Преди не говорех с тях 2 години и съответно познайте колко пъти мъжът ми ги е виждал през това време. Явно малко им е било.

Рамацоти  Hug

Онна, отиди да ти бият една ваксина против тетанус и си готова. Също така си обърни внимание дали ще вдигнеш температура в рамките на 3 седмици. На мен ми се беше забил много хубаво един кърлеж на дупарата преди години, та ходих да ми го вадят.  Grinning

# 749
Тонка, е те зимата  като са ги давали пари ти взе ли ги?
Сега може друго  да им е щукнало или да нямат в момента  200лв,  а само 50лв.

Аз бях против купуването на таблет. Много  близък приятел обаче,  донесе миналата година за РД на дъщерята. Като се лепне за него и може да не мръдне по 2-3 часа. А изобщо  не  и трябва. 

Общи условия

Активация на акаунт