Искам да кажа ... (32)_13.04-19.04

• 49 794
  • 1 499
  •   1
Отговори
# 1 065
  • Пазете Гор
Като стана въпрос за чиста храна - да не опущите копривата, тя сега расте с всеки ден. Утре е събота - беж до някой пущинак да си наберете едно торбенце. И две може. Лека храна, вкусна, ще продуха артериите, че да се отворят като оръдейна цев.

Някои наберат повечко, пък сушат, което е грешно. Суши се не пролетната, а есенната коприва. Тя, последната, не изкарва всяка година, но има повечко "вътък" - по-плътна е и с аромат на яхния. Сушена и стрита, подсилва разни рехави супички, ако ви се случи. Пролетната е хвърковата една таква, като гимназиална любов.

За утре планирам точена баница - с коприва и окъснял праз.

# 1 066
  • Ямбол
Аз и лапад обичам.
Обаче коприва не знам как да готвя. Ще питам бате Гуги.

# 1 067
  • Пазете Гор
Виж, виж. По вашият край копривата сигурно вече е до коляно, но това не е беда - просто обираш връхчетата. Някъде под връхчето се напипва едно леко удебеление - там се прекършва. много е шик, ако това удебеление остане леко стегнато в ястието, а не се готви до кашаво.

# 1 068
  • някъде ... тук ...
Аз не обичам ни коприва, ни лапад. Покрай мен и децата не обичат или поне малкия. Не съм сушила, но съм замразявала - като се присети, Златото да си сготви.

# 1 069
  • Пловдив
Аз съм специалист на каша от коприва с орехи. Много съм добра Simple Smile

# 1 070
  • Лутаща се
Аз ям доста пилешко. Последния път миришеше отвратително и го яде кучето.
Ама по друг повод се замислих сега. Защо аджеба и на мен не ми се отразява така пустото пилешко?  Crossing ArmsНе бих отказала увеличаване на гръдната обиколка  hahaha

# 1 071
Готвих коприва за първи и последен път преди 15 год. Знаех,че трябва да се попари и метнах в мивката... "Попарих" я с вода от бойлера и я направих на супа Wink застройка.... абе както си е реда. Сипва си ММ и след първата лъжица заяви: "Жули тая коприва"  Laughing Пробвах....жулеше, ама ядох за да "докажа", че супичката е чудна Crazy За коприва не съм и помисляла от тогава Crazy

# 1 072
  • на североизток от Рая
Добър вечер!  Hug

Антигона мярка ли се сред вас? Че искам да я питам нещо.

Коприва обичам много. Миналата седмица набрахме голямо количество, ходихме до гората, на една напечена чиста полянка брахме и се наслаждавахме на прекрасното време и природа. Прибрах в торбички във фризера. Много е вкусна на чорба.

# 1 073
Има ли различни видове кисело мляко Домлян? Защото тук докараха едно, което хич не беше хубаво. В срок беше, но въобще не беше вкусно.
Има. Синьото е 3,6% масленост, зеленото е 2%, червеното 4%. Има по бдс - кофичката е малко по различна.

За маслеността ясно, но явно в БДС-то е ключът за бараката. Ей това не го разбирам. Правим значи два продукта, единият хубавият е по БДС, другото боклук.  Crazy Самото налагане на стандарти с гръмки имена пък ми е още по-странно. Не могат ли да правят хубави продукти, за които при това си има традиции, ами всички станаха специалисти в маменето на потребители?
Извинете ме за людоедското настроение, но ме е яд, че не мога да си купя хубаво българско мляко, а знам даже и кое е.  Laughing

# 1 074
  • някъде ... тук ...
Оправдават се с цената. Гадно е. Но има и доста хора, които не гледат качеството, а цената.

Нели, пиши и ЛС. Не е ли най-бързо?

# 1 075
  • на североизток от Рая

Нели, пиши и ЛС. Не е ли най-бързо?

Оооо, то не е спешно питането ми. Но исках да разбера дали е била тя днес. Видях момиче в бяла кола, което приличаше на дамата от аватара й. Исках да ми потвърди или отрече тя ли е била. Интересно ми стана. Колко ще е готино, ако се окаже, че съм я видяла и съм я разпознала в движение, в случай, че ние не се познаваме.  Grinning

# 1 076
Правих чуден шоколадов сладкиш, с круши и отгоре крем от Филаделфия, смлени орехови ядки и пудра захар. Обаче ми се яде, а съм го направила да го нарежем утре с гостите. Освен това съм дала разпореждане никой да не го докосва. Чудя се дали да не си отрежа тайно и да замажа после мястото  Flutter

Боли ме и ръката от вчера, а си мислех, че ще ми мине. Имаме си един Муцко, дето много кърка, на нашата улица живее. Обаче се напива на площада, щото там е аптеката и оттам си взима спирт. И после минава покрай детската площадка, посяда и след това си заминава. Който е там му помага по стълбите. Всички го сваляме.  Вчера на мен се падна честта.  Обаче така се беше наквасил, че се изтресе баш пред стълбите и така ми увисна на ръката, че умрях начи.   Tired Едва го свалих. И после го пуснах и му викам - Муце, кво стане, бе, много днеска си вързал кънките? А той премлясква и ми вика - сичко е наред, булка!  И разбира се след 5 метра се изпружи насред шосето  ooooh!
Направо съм му ядосана тоя път. Още веднъж ако така прекали и се падне в моята смяна, ще му лисна една кофа студен вода от чешмата на площадката.  Close

# 1 077
Правих чуден шоколадов сладкиш, с круши и отгоре крем от Филаделфия, смлени орехови ядки и пудра захар. Обаче ми се яде, а съм го направила да го нарежем утре с гостите. Освен това съм дала разпореждане никой да не го докосва. Чудя се дали да не си отрежа тайно и да замажа после мястото  Flutter

Боли ме и ръката от вчера, а си мислех, че ще ми мине. Имаме си един Муцко, дето много кърка, на нашата улица живее. Обаче се напива на площада, щото там е аптеката и оттам си взима спирт. И после минава покрай детската площадка, посяда и след това си заминава. Който е там му помага по стълбите. Всички го сваляме.  Вчера на мен се падна честта.  Обаче така се беше наквасил, че се изтресе баш пред стълбите и така ми увисна на ръката, че умрях начи.   Tired Едва го свалих. И после го пуснах и му викам - Муце, кво стане, бе, много днеска си вързал кънките? А той премлясква и ми вика - сичко е наред, булка!  И разбира се след 5 метра се изпружи насред шосето  ooooh!
Направо съм му ядосана тоя път. Още веднъж ако така прекали и се падне в моята смяна, ще му лисна една кофа студен вода от чешмата на площадката.  Close

Joy Joy Joy

# 1 078
  • Sofia
Нинооо, Hug,ще се осакатиш от добрина,жено  ooooh! Я,си чОпни от сладкиша,полага ти се  Flutter и после сподели рецептата.
Куркума,как хубаво пишеш... Hugза писател си, да знайш,ама такъв като Елин Пелин  Peace.
Ха,здравейте!
Чета,ама не пиша...що ли и аз незнам,сигурно щот' няма какво.
Олепили сме вирусче със синковеца-гърло и невисока Т.До сряда трябва да е пушка,че ще е солист на едно училищно тържество,на мама ангелогласният  Heart Eyes.Стегнали сме ги кат' сервитьори-бяла риза,черни гащи и папийонки  bowuu Mr. Green.
И той се е поокръглил,моичкият,таааа не ми се харесва тая работа  ThinkingДудня му аз,ама той така си се харесвал  newsm78.Да,ама не-не е случил на майка.Не може аз да се убивам 3-4 пъти седмично от спорт,а той да лежпери.Ще го мъча.А и коремът пречи на копчалъка  ooooh!,не намирам все гащи с ластик.А какъв хилчо беше до скоро.
Във ФБ няма как да намеря никоя от вас, незнам как да търся,по какви думи/признаци.
Коприва не помня да съм яла.Спаначено пюре обичам и приготвям,ама копривата няма на кого да я "пробутам", сякаш.
Ай,разписах се  Wink

# 1 079
А пък аз във ФБ мислех да пусна един статус, ама с нецензурно съдържание. И се усетих, че имам деца в листата и изобщо не ми се занимаваше да ги ограничавам за статуса. Пфу, ще взема да ги изнаблокирам тия хлапета, че ше се изложа някой път.

И вчера, и днес на площадката беше позната, с която не ми се говори много по определена причина. И не и говорих. А тя седя на пейката и беше очевидно, че и е кофти, щото е свикнала да плямпам много и се получи конфузно.  Но е и гузна. Обаче не съм ОК с тая ситуация и съм раздразнена.

Общи условия

Активация на акаунт