Искам да кажа ... (32)_13.04-19.04

• 49 837
  • 1 499
  •   1
Отговори
# 1 440
Аз търся Балканче  Mr. Green Баща ми продал нашето, а сега установих че ми трябва сгъваемо като пътуваме на разходки детето да си кара, че сегашното ни пълни целия багажник и е голямо и даже вече не го возим. Гледах ги сгъваемите от новите - ми скъпички ми идват около 800 лева са. Според мъжа ми обаче поддръжката на Балканчето щяла да е по-трудна, че било много старо, а и много демоде - демек сина няма да го хареса. То каква поддръжка му трябва освен гуми newsm78

Редактирам се, сега пак потърсих и с изненада установих колко евтини модели има вече

Последна редакция: нд, 19 апр 2015, 15:57 от blackcat6

# 1 441
Аз търся Балканче  Mr. Green Баща ми продал нашето, а сега установих че ми трябва сгъваемо като пътуваме на разходки детето да си кара, че сегашното ни пълни целия багажник и е голямо и даже вече не го возим. Гледах ги сгъваемите от новите - ми скъпички ми идват около 800 лева са. Според мъжа ми обаче поддръжката на Балканчето щяла да е по-трудна, че било много старо, а и много демоде - демек сина няма да го хареса. То каква поддръжка му трябва освен гуми newsm78
Ами верига ,лагери ,спици - зависи в какво състояние е . Има такива запазени като нови съм виждала а са отпреди 30и кусур години Grinning

# 1 442
И моето беше сгъваемо без облегалка. Тогава ми се струваше тежко, защото имахме и едно руско колело, което можех да вдигна с една ръка. След като спрях да карам Балканчето, минаха поне 10 години без колело и следващото беше с алуминиева рамка. Балканчето отдавна го няма и не мога да го сравня с някое от наличните ни колела.

# 1 443
Жармен, нашето беше като ново, нищо не му беше сменяно или за смяна, та затова си мисля, че са железни  Mr. Green Много си го пазехме със сестра ми, беше зелено. А първото ми колело беше Школник и той зелен - е такова http://velomasterclass.ru/velosiped-shkolnik/, с него така паднах, че бях много зле, една седмица на легло, сигурно затова после внимавах с Балканчето Simple Smile

Балканчето и нашето без облегалка, ние не харесвахме тези с облегалката, не знам защо обаче.

# 1 444
Сегашните колела - тип  маунтин байк или както се пише там са тежки . Карам подобни .
  Аз бях слаба като от концлагер и съм вдигала колелото си на ръце като пуках гуми и съм го носила да не се нацепи каплата Grinning
Предни и задни гуми вдигах - можех разни номерца . Удобно колело си е и е доста по- безопасно заради наличието на контра .
 Ами не са удобни тези с облегалка - някак дървени ми бяха.
  Моето колело беше герой купено е май 1979-1980г и беше читаво до 2000г май / някъде го разтреби брат ми Grinning /

# 1 445
  • някъде ... тук ...
И нашето (общо с брат ми) беше зелена сгъвайка без облегалка. Ама се сгъваше до едно време - докато брат ми не го счупи при един опит за лупинг и баща ми го завари  Simple Smile Едно време си мечтаех за Школник, ама...
Сегашните градски и шосейни не са тежки. За планинските е ясно - по-дебели гуми, по-яка рамка и т.н.

# 1 446
 Simple Smile
И моето беше зелено, от тия с кръгъл профил на рамката, без облегалка. После го боядисах черно с червени и розовобели фигури Laughing
Но пък минах с него от Троянския балкан до Ябланица (70 км), за да отида на концерта на Ян Гилън...

До Ябланица просто стигнах, там се засякохме с рейса Троян-София и се качихме.

Вкъщи в София скрих колелото най-невинно. Whistling
Жермен, абсолютно те разбирам! О и Честит рожден ден!
А моето Дядо ми го продаде на някакъв циганин.

Последна редакция: нд, 19 апр 2015, 17:42 от Vasilene

# 1 447
След почивните дни имам нужда от почивка.
Честит рожден ден, Жармен! Пожелавам ти здраве, удовлетвореност и спокойствие.   bouquet
От както се прибрах от селската къща (11 ч.) до сега приготвям багаж.
На двама мъже, които изцяло ми се доверяват Wink
И за мен, което е по-сложната част.
Уж по списък работя, ама какво съм забравила, ще стане ясно Simple Smile
П.П. Ще си споделя нещо лично. Оказа се, че сестричката ми не може да забременее. Насочили са я към ин-витро. От както ми каза, чета. И честно казано, съм много объркана. Казах й да чете в бг-мама. Аз не мога да я ориентирам от къде да започне.

# 1 448
Жармен, честит рожден ден! Бъди много здрава и щастлива!
Джули, стискам палци за добри резултати и новини.
Янтра, не знам колко ще е "истинско и голямо", ама гледайте да е леко и с дискови спирачки - поне едната, ако не и двете. Драг са много хубави колела, но са скъпи, обаче отговарят на "голямо и истинско"  Mr. Green

На мен мноо ми се спи, пак ставах рано за лекции, събирах багаж, защото мъжът ми заминава за 3 дена (което ми напомня, че ме чакат един куп ризи за гладене  Crazy ooooh!) и мен ме връща на нашите, защото сама нали не вирея...

Сега направих една презентация и излизам в почивка най-накрая за днес, защото очите ми се затварят.

# 1 449
Дисковите спирачки не са въобще задължителни. И обикновените и ви-брейкът са прекрасни спирачки.
Ако Драг, то тогава и Спринт.

# 1 450
  • Пловдив
700 и нагоре лева за колело?! Много скъпо.

# 1 451
Дисковите спирачки не са въобще задължителни. И обикновените и ви-брейкът са прекрасни спирачки.
Ако Драг, то тогава и Спринт.

Мда, ако колелото се кара само в парка по алеята и ви-брейкът са прекрасни. За преходи със спускания е приключение.

Янтра, скъпо е, да. Моето го взеха от някаква промоция в Баумакс за 200 лв. с предна дискова и задна ви-брейк (намалено от около 380 лв. мисля, че беше) и съм много доволна. Но каква марка е, идея си нямам. Ходите и пробвате  Peace

# 1 452
700 и нагоре лева за колело?! Много скъпо.

Не се ли препродават колелета? Тук е редовна практика. Дори в момента има обява на скаутите - остави си старото колело и ела да си купиш по-ново от нас. Тоест, оставяш твоето безплатно, после си купуваш един размер по-голямо, а парите остават за скаутите. Да не говорим, че хората си оставят старите колелета пред вкъщи и може да си прибереш някое. По-скъпите се препродават на доста прилични цени. За мен е много удобно, защото ми трябват допълнителни колелета само за около месец, когато имаме гости. Купувам "нови" за пет, десет долара, после оставям пред къщата и така се рециклират.

# 1 453
Alleisha, когато и на мен ми казаха, че само с ин витро ще забременея и аз бях много объркана. Аз лично, първо се насочих към град, в който ще правя ин витро. След това, започнах да чета за клиниките в града. Така си избрах клиника. Влязох в темата на съответната клиника и прочетох няколко теми, за да се ориентирам какво точно ме очаква и да си избера лекар. От там вече е лесно - запазих час при лекаря и всичко започна. При мен беше важно, клиниката да работи с фонда, тъй като е голяма помощ.
Всичко е доста обширно обаче. Ако иска, сестра ти или ти питайте. Не отказвам да отговарям на въпроси. Тук в темата има и други преминали през това. Те също могат да помогнат - със съвет, клиника, лекар.

# 1 454

Общи условия

Активация на акаунт