Мъжът ми е в чужбина...

• 39 731
  • 645
  •   1
Отговори
# 375
Ще потърси човек с нейните разбирания и ще създаде ново семейство.

Така разсъждава,човек който държи на семейството като платформа за личното си съществуване,а не на семейство с конкретния човек,което е нещо коренно различно..

И кво?Детето и в такъв случай,ще бъде ли с баща си?
Баси лъжовния морал..Не щяла да гледа дете без баща,ма инак с лека ръка е готова да зареже въпросният баща,ако не и играе по свирката..А детето къде е вписано в подобните сметки?
Аман от морал.. Laughing

# 376
Тва ли е мерилото за кадърност?Собствената фирма? Rolling Eyes

Не. Дадох просто пример за развитие напред. Има много други варианти  Peace

Цитат

Не, то няма как да бъде с баща си, ако той не иска. Но тя може да създаде семейство, в което да се чувства удобно, а не да стои във връзка, която не я устройва.
Разбира се няма да тръгне да се развежда днес. Тя иска да се получат нещата и е клекнала пред всичките му решения. Ще изчака още поне 1-2 години и дано през това време се получат, както тя иска, всичко ще си дойде на мястото, не трябва да сме черногледи и да разглеждаме само този вариант  Simple Smile

W'A'S'P', така е, проблемът не е в няколкото месеца раздяла, а в това, че тя не желае да живее с чужбина, че той е тръгнал без съгласието й, че отклонява въпросите... Иначе ако са седнали и са решили заедно, че искат да се местят ще стиснат зъби и ще се стегнат, докато станат нещата.

За някои е почивка. Каквато и гадост да вършат са сами, като се приберат си почиват или хапват шопска с бира с другите български семейни мъже, търсещи светло бъдеще в Германия. Няма мрънкащи хора около тях, нямат други отговорности освен да пратят някой лев. Познавам няколко броя такива, нямат търпение да заминат за следващата работа, няма значение в коя държава.

Точно в Германия бяха клиентите ни с такъв начин на живот. Жените им си работят в Бълагария, след работа си запретват ръкавите и се почва - деца, готвене, дом, всичко. Мъжете им предпочитат да не ги взимат в Германия, защото си живеят с няколко приятеля на квартирата и след работа нито трябва да са бащи, нито нищо, никакви задължения, биричката и лежане в кочинка.
А и само така има някакъв смисъл от бачкаторската  работа там, т.е. да се изкарат пари в онази страна и да се харчат тук.

# 377
Толкова свободни съчинения чета тук и толкова неказани думи смело са сложени в устата на авторката, без тя дори и да си ги е помисляла.

# 378
  • Tам през Атлантическия океан
Скрит текст:
Тва ли е мерилото за кадърност?Собствената фирма? Rolling Eyes

Не. Дадох просто пример за развитие напред. Има много други варианти  Peace

Цитат

Не, то няма как да бъде с баща си, ако той не иска. Но тя може да създаде семейство, в което да се чувства удобно, а не да стои във връзка, която не я устройва.
Разбира се няма да тръгне да се развежда днес. Тя иска да се получат нещата и е клекнала пред всичките му решения. Ще изчака още поне 1-2 години и дано през това време се получат, както тя иска, всичко ще си дойде на мястото, не трябва да сме черногледи и да разглеждаме само този вариант  Simple Smile

W'A'S'P', така е, проблемът не е в няколкото месеца раздяла, а в това, че тя не желае да живее с чужбина, че той е тръгнал без съгласието й, че отклонява въпросите... Иначе ако са седнали и са решили заедно, че искат да се местят ще стиснат зъби и ще се стегнат, докато станат нещата.

Скрит текст:
За някои е почивка. Каквато и гадост да вършат са сами, като се приберат си почиват или хапват шопска с бира с другите български семейни мъже, търсещи светло бъдеще в Германия. Няма мрънкащи хора около тях, нямат други отговорности освен да пратят някой лев. Познавам няколко броя такива, нямат търпение да заминат за следващата работа, няма значение в коя държава.

Точно в Германия бяха клиентите ни с такъв начин на живот. Жените им си работят в Бълагария, след работа си запретват ръкавите и се почва - деца, готвене, дом, всичко. Мъжете им предпочитат да не ги взимат в Германия, защото си живеят с няколко приятеля на квартирата и след работа нито трябва да са бащи, нито нищо, никакви задължения, биричката и лежане в кочинка.
А и само така има някакъв смисъл от бачкаторската  работа там, т.е. да се изкарат пари в онази страна и да се харчат тук.

А бе Човече , нали уж следиш темата  Wink

ето :

Този дядо изобщо не е нейна отговорност според мене,за него не се е замислила дъщеря му.Той не е спирачка в този случай.Питам се,дали е имало същото тръшкане,когато е работел надалеч,но в България.Натежава факта,че той сега е там,в Германия,че и колата взел.Вероятно и  когато е работел тук,пак е бил колата.Съществува страх,че ако наистина се устрои там сравнително добре и каже-тръгвайте и вие,тогава няма да има аргумента "разделени сме",но някак си не може да излезе от установеното русло и тя също да поеме риска да се внедри в друга среда,там да се доказва от нулата.просто тя иска да си живее в БГ и да не мърда от тук,а той има други виждания и стремежи.Дано да намерят правилния път все пак.
Никога не съм казала, че няма да се преместя, ако го има този вариант. Отивам. Мен не ме плаши факта да се доказвам в чужбина. Ако той има добри
прогнози за работа, отивам, щенауча езика и ще започна работа. Откъде изобщо ви дойдоха подобни твърдения.

И за дядото....ттой вече е част от близките ми, а аз не съм егоист, че да го оставя сам, когато се нуждае от помощ човека.

Толкова свободни съчинения чета тук и толкова неказани думи смело са сложени в устата на авторката, без тя дори и да си ги е помисляла.

Абсолютно  Laughing ето ти пример горе  Wink

# 379
Да, да........доста подобни примери можем да съберем от тази странна тема..

Дано авторката панева не съжалява, че се е осмелила да сподели .
За мен, основният крайъгълен момент при нея е чувството, което я е обсебило за загубен  стабилитет (липсващо усещане за гарантираност и перспектива ), за здрава почва под краката й, за неяснота и страх.
Ако това може да я успокои , хубава новина е,  че едва ли има някой в съвремието ни, който да не е имал изпитания и поводи за да загуби почва под крата си. Всичко е преходно и идват и други времена. Peace Grinning
Лошата е, че такива състояния, ако са прекалено силни и се приемат много надълбоко, могат да се отразят зле на здравето. Дори и привидно всичко да мине и замине, в дългосрочен план, стресът остава някъде скрит и може да се прояви след години.
Аз не приемам реплики от типа : я се стегни! за един едно изпитание е тежко и  съсипващо, а за друг - може да се окаже, че е никаво изпитание или е само мотивиращ  траплин за развитие напред и нагоре.
Някои са дебелокожи, някои не са. Всеки един от нас има своите приоритети, чувствителности, слаби и силни страни.
Не ги разбирам тези, които директно (пък и с укор )дават примери със себе си, без да си дават сметка, че нищо не може да бъде пряко съотнесено към друг. Всеки има да си мине по своя Път.

# 380
take a smile, не става ясно ти какво предлагаш да прави авторката?

И смяташ ли, че и помагаме ако я тупаме по главицата с думите "Права си! Тръшкай се мила!"?

# 381
За месец и половина раздяла,през които 1 път си е идвал..

Ами ако животът им наложи по-сериозно изпитание?

# 382
А бе Човече , нали уж следиш темата  Wink...

Заминава, защото е принудена.
Той просто си е събрал багажа и е тръгнал, без значение, че за нея животът в чужбина е табу. Избор няма, ако иска да са заедно.
Ако и тя го искаше, темата нямаше да я има, ако ще и няколко години да му трае установяването  Simple Smile

# 383
Добреее  Mr. Green
заначИ , ако нещата се развият благоприятно пак по принуда ще замине  Laughing
ХубУ  Laughing

Мацката не знае к'во иска и е лабилна за туЙ се е пръкнала темата  Wink
Предполагам поне малко от малко вече е успокоила топката иначе си прави лоша услуга с тези нервни изблици , не ядене , сваляне на килограми. Тези неща с нищо не и помагат.

Човече бе   Joy
Едно си баба знае , едно си баба бае  Wink Hug

# 384
Освен това я е оставил сама на село с дете на годинка и нещо...и с дядо,който също се нуждае от грижи.
Без родители и подкрепа около нея....Ааа и без кола(бърз транспорт до града при нужда)след идването му.Самаааа....За някой всичко това може да е нищо,но явно за нея въобще не е ОК.

Не искам да я плаша,но 3 месеца са нищо...нито пък 6 ако няма постоянна работа на едно място.Характера на работата му е такава,че се местят от място на място и нямат редовна работа,живеят по сума ти хора в една квартира и се прескачат...Бекярска работа с една дума.Тук няма място за жена и дете...

# 385

Не искам да я плаша,но 3 месеца са нищо...нито пък 6 ако няма постоянна работа на едно място.Характера на работата му е такава,че се местят от място на място и нямат редовна работа,живеят по сума ти хора в една квартира и се прескачат...Бекярска работа с една дума.Тук няма място за жена и дете...

Че то и в Бг е така с този занаят  Wink

Бях споменала по назад че имам познато семейство , мъжа в БГ го нямаше с дни, месеци бе на обекти , строяха , пътища , тунели в Германия прави същото за повече пари , от 3 години се е хванал на това хоро. Осигуряват го , плащат му извънредни , вредни и т.н. Даже му се наложи операция на киста там и ми разправяше че в Бг на дали е щял да получи разбиране от работодателя , нужните болнични и т.н.
След 3 години вече има възможност да вземе семейството там но просто няма смисъл , те дефакто пак ще са сами , тъй като работата му е такава, освен и жнена му да слага каската и да тръгне по обекти  Laughing

# 386
Е ти не разбра ли от толкова страници, че бачкатора си е бачкатор и в България и в Германия и на Луната т.е. все мизерник. Та по добре да си мизерува до полата на жената, че иначе семействата отиват по дяволите. Това извънредни, вредни, осигуровки .... операции, какви са тези незначителни неща.

# 387
Стига с тези поли  Simple Smile няма нищо по-нормално семейството да живее заедно.
Да, на някои хора им се налага да живеят отделно не и нямат избор, но да се подигравате, че някой иска да живеят на едно място е излишно  Peace

# 388
Работодателите в Бг не са така коректни и стриктни в спазването на законите/договорите спрямо своите работници.
А и познатия ми е оператор на специална машина някакъв си багер  Grinning за копаене на тунели и такива неща, така де по-квалифициран прост бачкатор. Wink

I.Hr  Wink

# 389
Стига с тези поли  Simple Smile няма нищо по-нормално семейството да живее заедно.
Да, на някои хора им се налага да живеят отделно не и нямат избор, но да се подигравате, че някой иска да живеят на едно място е излишно  Peace
Не.На превземките,лицемерието и тесногръдието..

Аз не видях любов и мъка конкретно по-човека,а просто моделът е разрушен/макар и временно/,комфорта също,не е станало на нейната и по-скоро от "спортна злоба"дет се вика..Как така ся той тръгна,пък аз му казах,че не искам да тръгва..И айде да се цакаме/изнудваме кой как и с квото може..Глад,сълзи,емоции..
Тъпо.
Баща ми казваше така/а те бяха модел неразделни с майка 50 години брак/..Без компромис,нищо не се постига.
Е сори,ама компромис не е да той да тръгне,а ти да се тръшкаш да умряло.

Общи условия

Активация на акаунт