Мъжът ми е в чужбина...

• 39 572
  • 645
  •   1
Отговори
# 60
Благодаря на всички и заподкрепата и за така да се каже шамарите с думи, които получих, имах нужда. Наистина не ми остава нищо друго освен да ччакам.  Аз наистина се опитвам да не го притеснявам, ззнам, че мисли в перспектива, но...мъката е непреодолима. Оставете темата за колата, тя е най малкия проблем. На мен ми тежи най много неизвестността. Нищо не се знае. Да строителството е рисков сектор и ако днес работи за добри пари, то утре нищо не се знае. Но с3амо да поясня, че аз си имам работа и след като ми изтече майчинството няма да остана без пукнат лев.
Ако аз  замина при него майка му ще се върне от Италия.

# 61
заминавай и ти. Как за една седмица не оправихте документите на детето? Аз веднага бих заминала, той е в Германия, не в Тамбукту.
В бг живот няма, а детето ти ще свикне адски бързо с езика веднага щом го запишеш на детска градина. Не го мисли изобщо. Кажи на съпруга ти че отиваш, ще си търсиш каква да е работа, чистачка, болногледачка, ще се справиш.

# 62
  • Euskal Herria
Не се наемам да съдя нито авторката, нито мъжа й. Мога да говоря от своя позиция. Била съм в същото положение. Осем години. Мъжът ми тръгна, уж за 3 месеца, а изминаха години, преди да се съберем заедно. За това време децата пораснаха, гледах и родителите му. Нито на него, нито на мен е било леко, но имахме цели, стискахме зъби и така ден след ден. Хубавото бе, че можеше на всеки три месеца да се прибира и после пак обратно. Лятото отивах за месец при него. Не съжаляваме за жертвите и изборите, които сме правили. Струваше си. Успяхме и да се съхраним като семейство, запазихме отношенията си. В началото нямаше интернет, чакахме неделите, за да се чуем по телефона. После вече - с часове говорехме и се виждахме по скайп. Имало е дни, в които не ми се е ставало от леглото, всичко ми е било черно, но вечер слагах усмивката и го убеждавах, че нещата при нас са наред.
Но това е било при нас. При авторката  положението е различно. Прави ми впечатление, че тя пише в първия си пост, че с финансите им е било трудно, а в следващите - че парите не са проблем. И това решение на мъжа й не са ли го обсъдили, преди той да тръгне? Ако тя е била против отначало, а той на своя глава е тръгнал, нещата са едни. Но ако тя се е съгласила с плана му, а след това реагира по този начин...
Каквото и да пишем, каквито и съвети да даваме, само те си знаят реалното положение и как усещат и се чувстват. Извинявам се, ако съм била груба, но това е моето виждане по темата.

# 63
Ама пък вие с тая кола  Crazy Добре, не е ли ясно, че не е въпроса свързвали ли са двата края тук? Човека иска и търси начини да се изнасят от страната. Стъпките всекиму са ясни и той е направил първата - тръгнал е, търси работа. Все тая  дали му е мечта, дали да е като другите, дали е друга причината, но това е неговото желание.

Идва момента обаче, че тази мечта явно не е обща.  И авторката трябва да реши дали ще подкрепи ли неговия мерак да се пробват там или ще се закотви в България. За него нещата са ясни - работи здраво и си ги взема там, само ако си минал по тоя път знаеш, че няма как да каже точна дата или срок.

YanaDG  Hug

Добре, значи дори на жената да са й изпилени нервите и да се чувства сама, най-доброто е да стиска зъби и да убеждава мъжа си, че е много щастлива  Heart Eyes (нищо че лъже)
То щото като хленчи и мрънка става по-добре и ще подобри положението?  Rolling Eyes

# 64
заминавай и ти. Как за една седмица не оправихте документите на детето? Аз веднага бих заминала, той е в Германия, не в Тамбукту.
В бг живот няма, а детето ти ще свикне адски бързо с езика веднага щом го запишеш на детска градина. Не го мисли изобщо. Кажи на съпруга ти че отиваш, ще си търсиш каква да е работа, чистачка, болногледачка, ще се справиш.
И кой ще я вземе на работа с малко дете? Трябва да работи на черно. Как мислиш, че става настаняването на дете в детско заведение, без родителите да имат договор за работа, осигурено жилище и пр.
Много бързо ги давате тези акъли. Чудя се, ако на теб ти се случи, ще хукнеш ли с детето си към нещо непознато за теб?

# 65
Аз лично да. Освен това сама не мога да си гледам децата. Ако мъжът ми замине, заминавам и аз. Все ще намерим какво да ядем. Полека лека нещата се нареждат. Аз сама на село не мога да живея.

# 66
Говорили сме много на тази тема, но за зен тя никога не е била на дневен ред, винаги съм била и ще съм против това той да е някъде из чуждите страни, а аз да стоя тук и да чакам.  Той много добре знаеше, че първоначално няма да съм в кондиция. Искам да кажа, че финансово не цъфтим чак, но свързваме двата края. В смисъл не можем да си позволим лукса да почиваме всяка година на море или където и да е, но не сме затънали в дългове. Покриваме си разноските и сме дотам. Просто той излезе болничен и след това го уволниха, макар че злополуката беше по време на работа. Може би това му беше капака ли не знам. Факта, че от борсата му даваха по малко пари отколкото аз взимам също не му даваше мира, макар и никога да не го каза. И така....щще се справ3м някак си, документите за детето ги пуснахме, но наистина без договор няма как да пусна там детето на градина. Ще изчакам да видим той какво ще направи, пък мъка не мъка, тшва е да си жител на нашата прекрасна държавица.

# 67
Аз лично да. Освен това сама не мога да си гледам децата. Ако мъжът ми замине, заминавам и аз. Все ще намерим какво да ядем. Полека лека нещата се нареждат. Аз сама на село не мога да живея.
Радвай се, че не си на мястото на авторката. Не е само въпрос до ядене. Като видиш как другите деца се отнасят с твоите, които имат само за един хляб и не се вписват в тяхното обкръжение, по-друг начин ще мислиш.
Виж, ако си сама, няма проблем да тръгнеш и да работиш на черно, но с деца е голяма отговорност.

# 68
Аз също бих тръгнала. Никога не бих си разделила семейството. Няма и да го спирам обаче - ако иска, разделяме се и тръгва, нищо против.

Недопустимо ми е детето да расте без единия родител, освен ако не са разведени, не го налага болест смърт, гладуване. Всичко друго е въпрос на избор.

Ама пък вие с тая кола  Crazy

А де. Точно това е въпроса. Щом е толкова дребнаво, да я беше оставил  Laughing

Проблемът, поне от прочетеното дотук е, че той иска да промени плановете. Като е говорил досега за събиране, независимо там или тук, така сега отклонява въпроса. Иначе доколкото разбирам жената е била решила преди това да стиска зъби и да търпи. Но понеже вижда, че явно сега той иска друго, затова притесненията излизат с нова сила.

# 69
От факта как другите как се отнасят с детето ми гледам да не се разстройвам, защото и сред свои по стандарт и образование пак се отнасят зле.
Просто няма да стоя сама  с детето си. Това е мое мнение не държа да го разбирате.

# 70
  • Tам през Атлантическия океан

Mr. Green Теорията е едно , практиката друго показва.

При нас където всичко бе легално с подготвени документи , право на работа и т.н.  (зелена карта)  мъжа ми замина първи за да подготви  къде колкото може ,ние с детенце след 6 месеца  Simple Smile

Като си сам с гъза си е едно като си с дете/деца  отговорноста е пъти по-голяма   , аз и мъжа ми може да спим на диван/ на закачалка даже  , може да пропуснем обяд или вечеря , може да се лишим от някои неща но за детето/децата да подложим на това за мен е недопустимо  Crazy

# 71
Ама като е наближил планирания момент не е започнал да отклонява разговора в друга посока, нали?
Не знам кое не е ясно - тя се е съгласила на точно това, което казвате. Просто се притеснява, че той вече иска друго.
Само времето ще покаже дали всичко е в нейната глава или опасенията й имат причина, всичко друго са празни приказки.

# 72
Скрит текст:
Аз също бих тръгнала. Никога не бих си разделила семейството. Няма и да го спирам обаче - ако иска, разделяме се и тръгва, нищо против.

Недопустимо ми е детето да расте без единия родител, освен ако не са разведени, не го налага болест смърт, гладуване. Всичко друго е въпрос на избор.

Ама пък вие с тая кола  Crazy

А де. Точно това е въпроса. Щом е толкова дребнаво, да я беше оставил  Laughing

Проблемът, поне от прочетеното дотук е, че той иска да промени плановете. Като е говорил досега за събиране, независимо там или тук, така сега отклонява въпроса. Иначе доколкото разбирам жената е била решила преди това да стиска зъби и да търпи. Но понеже вижда, че явно сега той иска друго, затова притесненията излизат с нова сила.

Като отиваш в чужбина на 'сляпо' много от плановете търпят промяна  Wink

Това няма как да го разберат хората киото не са пробвали поне подобно упражнение  Wink

# 73
Само забележете от кога го няма  Laughing

Ще започна от самото начало. На 21 февруари мъжът ми замина за Германия, за да работи.

Много е нетърпелива авторката  ooooh! няма и 3 месеца , ГаСи някои хора как ги мислят нещата  Laughing
че в чужбина става всчко с щракване на пръсти  Laughing Като отидеш навън почваш от 0 даже от минус  Wink
3 месеца  ooooh! и иска всчко Оп като с вълшебна пръчица.

# 74
Разбира се, че е така. Но когато не даваш и 1 лв. на детето и семейството е доста по-лесно.
А и няма причина да отклоняваш въпросите, които касаят отношенията им. Ок, има проблем явно, да го каже. Като мълчи нищо няма да постигне, освен напрежение.

Общи условия

Активация на акаунт