Мъжът ми е в чужбина...

• 39 861
  • 645
  •   1
Отговори
# 120

Ами разбира се, той нали изпълнява нарежданията на приятелите си. Как ще си поставя срокове.
Всъщност поставял е. Но като е наближи моментът е започнал да се правя, че не чува и да подхваща друга тема.
И причината да замине е абсурдна - защото приятелят му тръгва, подтикнат от жена му  Crazy ми е достатъчно да си направя извод, че е от хората, които умножават жена си по 0, а се водят по акъла на чужди хора. Каквито и нерви да има човек ще изпуши.
Самият факт, че подобна стъпка е направил въпреки нейното несъгласие за мен е несъвместим със семейството.
Въобще няма да се учудя, ако и сега приятелят му му дава акъл да не вика жена си, защото така им е по-добре. След работа никакви отговорности, не е като да трябва да си баща след това и да имаш семейство.

Фри, ще им уредят транспорт от фирмата или ще пътуват с колеги, не ги мисли. Когато семейството е заедно всичко се приема по-леко  Wink
Ама как па стигнахте до заключение,кой чии нареждания изпълнявал? Shocked

Аз не прочетох за споменати срокове и дати.

А онова което си изтъкнала като причина,може да не е причина,а удобен момент..
Искаш някакво развитие в живота си,и когато дойде момента го сграбчаваш..
Не е задължително да вадим заключения,че човекът е такъв мухъл,че да ги зареже най-безотговорно  за да си живурка с приятели в чужбината..Само щото проявил видиш ли несъобразителност, и ги е оставил без кола(тъпо е наистина,и необмислено тва с колата,ма те си знаят )...

Последна редакция: ср, 15 апр 2015, 12:19 от Какво?

# 121
  • София - Рим и обратно

Нашето пък изпада в истерии по майка си, така е от 1,5, сега е на 2,6  Mr. Green
но не, определено не прехвърлям някакви емоции, тъй като си ходя ежедневно на работа
По майка си е нормално да изпада в истерия. Майката си е майка, не знам дали ме разбираш Simple Smile.

# 122
И според мен такова решение се взима и от двамата. Лично аз не бих могла да съм с човек, който е взел такова решение през главата ми. Обаче пък аз бих могла да си гледам детето/финансово/ и без заплатата на мъжа ми, затова съм крайна в това мнение. Лично аз бих се чувствала предадена, ако въпреки категоричното ми несъгласие съпругът ми замине.
Изяснете си какво искате и действайте

От друга страна авторката да се стегне и да си намери работа. Детето вече не е толкова малко за ясла.

# 123
Авторката има работа. Двамата са изкарвали някакви пари, стигащи им да си покриват сметките, да живеят на село с дядо и до там. На този етап това на авторката и стига, тя не търси почивки, нови придобивки, глезотии... обаче мъжът смята, че не този живот иска за семейството си, отваря се възможност и той се възползва и от тук идва драмата.
Категорично несъгласие за мен е незачитане и неуважаване на опитите на човека да осигури по-добър живот на семейството си. Тук не става въпрос за нова кола примерно, а за всеобщото благо. Ако той имаше сигурност в България едва ли щеше да предприеме такава стъпка. Авторката сподели, че е бил на соц. помощи уволнен от работа по време на блоничен след инцидент.

Последна редакция: ср, 15 апр 2015, 11:45 от I.Hr

# 124
Аз останах с впечетление, че авторката е по майчинство, но явно съм сгрешила.
Очевидно имат различни виждания за живота, както и различни цели. Само с разговори между тях ще се решат нещата според мен

# 125
  • ЯМБОЛ
                    Авторката дава ли си сметка,че ако отиде там с детето дълго време ще е там по-зле и от тук.Човекът ще излиза рано за работа,ще се връща скапан от умора и единственото му желание да хапне и да си легне да спи-никак не е лесен трудът в строителството.А тя по цял ден ще е сама с детето,без приятели,съседи,без език за комуникация.Тогава и пари да има,пак ще има скандали.Ако се представя животът там,като малко работа,повечко пари,разходки...това просто няма да го има.Ако все пак наистина заминат,първо тук да се хвани упорито да учи немски.Такъв мъж си е намерила,с такава професия,не е счетоводител,че да излезе в 8 и да се прибере в 17.Сега да се държи като голям човек,а не като дете на което са взели близалката.

# 126
От друга страна авторката да се стегне и да си намери работа. Детето вече не е толкова малко за ясла.

Тя работа си има. Писа, че веднага след като й свърши майчинството си се връща. В момента също не разчита на другите доходи освен личните си, така че се е стегнала достатъчно.
+ това гледа дядото на мъжа й, който не можел сам. Което повдига въпроса - кой ще го гледа, когато замине и тя  newsm78

Herz, да де, ама тук няма време и обстоятелства, има чужди желания и необмислени планове за розовия живот навън.
В което идеално се вписва нейния характер - да търпи и кротко да мрънка. Това за мъжа й е +, нищо че вие го виждате като -  Laughing
Вашето е съвсем различно, имали сте сравнително еднакви общи цели и те са гонени заедно.

Това как го разбираш?
.....замина без моето съгласие...
Но той тръгна с най добрия си приятел, който и бъкел не разбира, но все пак върши нещо там, нали са си приятели и те си знаят.  Дразня се от тези неща.....защото и съпругата на това момче само ви налива масло в  огъня,но това са подробности. Тя ги има за фабрика за пари...

Аз не прочетох за споменати срокове и дати.

...Да, срокът който си дадохме не е изтекъл все още...

Уговорка имат. Притесненията й идват от промяната в поведението му.

не ги мисля НСЧ, знам как работят. И знам каква мизерия са българските строежи и колко плащат и на колко осигуряват. Ако имаш възможност погледни сутрин колко коли влизат в СФ от Перник Кюстендил и Благоевград. Всеки ден.
ОК, ще й клекне на глезотиите, ще дойде тук ще помизерстват 2-3 години, тя пак няма да има кола, няма да имат и пари обаче.... , той ще съжалява за пропуснатите възможности в чужбина, ще се изпокарат. Идилия.

Да, а в Германия същите работници са цъфнали и вързали.
Всъщност много добре знам какви пари взимат строителите, защото покрай работата ми получавам реалните данни за заплатите им, не официалните. Определено не са най-закъсалите.

# 127
Абе не знам колко са закъсали строителите, ама след инцидента с хотела става ясно колко са цъфнали. Кой би се съгласил на това безумие ( без да съм разбирач в тази област, инфото ми е само от нета ) ако има нормална заплата - за труда си, нормални осигуровки и инструктаж за безопасност.
А за дядото ще се грижи свекърата, която също е в чужбина, но замине ли авторката ще се върне.

# 128
Той и съпруга на авторката е пострадал при инцидент - трудова злополука, и дори е уволнен след това...

# 129
+ това гледа дядото на мъжа й, който не можел сам. Което повдига въпроса - кой ще го гледа, когато замине и тя  newsm78

Herz, да де, ама тук няма време и обстоятелства, има чужди желания и необмислени планове за розовия живот навън.
В което идеално се вписва нейния характер - да търпи и кротко да мрънка. Това за мъжа й е +, нищо че вие го виждате като -  Laughing
Вашето е съвсем различно, имали сте сравнително еднакви общи цели и те са гонени заедно.

Доколкото разбрах майката на момчето ще се върне от Италия, за да гледа дядото.
Да, НСЧ, разбирам че има необмислени планове. Мисля, че се преекспонират нещата, с това че тя не е съгласна! Как ще стане да замине някой, с когото имам семейство, ако не съм съгласна? По-скоро тя е давала уклончиви отговор, не вярвам съпругът й да е заминал, ако тя ясно е заявила, че категорично не е съгласна. Не че ще давам акъл какво да прави, но в този случай се търси кардинално решение на проблема! Очевидно ситуацията е друга! Въпреки това, от нейните думи оставам с впечатлението, че той е отговорен човек, търсещ начин да подсигури семейството си. Не мога да разбера с мрънкането си какво постига, аз дори не бих се заслушала в думите й!

# 130

Това как го разбираш?
.....замина без моето съгласие...
Но той тръгна с най добрия си приятел, който и бъкел не разбира, но все пак върши нещо там, нали са си приятели и те си знаят.  Дразня се от тези неща.....защото и съпругата на това момче само ви налива масло в  огъня,но това са подробности. Тя ги има за фабрика за пари...

Ми както ти го казах..Имаш планове,идеи..Назрява моментът,и ги реализираш..
Защо непременно трябва да смятаме,че човекът е слабохарактерен,и изпълнява "нареждания"?
Ми тръгнал е приятелят му,нашият решава,че сега е моментът,особено след безработицата и соц.помощи..Както виждаш нещата са навързани..Не е като да си е зарязал сигурната добре платена работа и да се е подвел по нечии акъл..
Казано си е,че трупането на количество,неминуемо води до промяна на качествата..Натрупват се нещата и после ескалират..Не вярвам,най-добрият му приятел,да е спретнал цяла конспирация с трудова злополука и соц.помощи,че да узрее моментът и коварно да им развали семейството..
Просто така са се стекли обстоятелствата,и човекът е предприел най-логичното решение за този момент..Особено като си отчаян от системата тук,и виждаш,че всички бягат навън..

Между другото,авторката да внимава с количеството сълзи и сополи,ако иска да съхрани качеството на връзката им..

# 131
...Как ще стане да замине някой, с когото имам семейство, ако не съм съгласна? По-скоро тя е давала уклончиви отговор, не вярвам съпругът й да е заминал, ако тя ясно е заявила, че категорично не е съгласна. Не че ще давам акъл какво да прави, но в този случай се търси кардинално решение на проблема! ...

Това само те си знаят.
Тя казва, че за нея е тема табу и той го знае, че е била категорична, но въпреки всичко той е взел решението с приятеля си, не с нея.

Какво?, къде и какво правят другите си е тяхна работа. Те са семейство и решенията следва да са общи. Щом той си ги взима сам, не виждам какво има за съхраняване.

# 132
...Как ще стане да замине някой, с когото имам семейство, ако не съм съгласна? По-скоро тя е давала уклончиви отговор, не вярвам съпругът й да е заминал, ако тя ясно е заявила, че категорично не е съгласна. Не че ще давам акъл какво да прави, но в този случай се търси кардинално решение на проблема! ...

Това само те си знаят.
Тя казва, че за нея е тема табу и той го знае, че е била категорична, но въпреки всичко той е взел решението с приятеля си, не с нея....
Ти това представяш ли си го? И тя продължава да стои в къщата и да гледа дядото?

# 133
  • София - Рим и обратно
Щом той си ги взима сам, не виждам какво има за съхраняване.
Ами да къса и да хвърля тогава, това ли ти е съветът? Щото се разбра, че дата и час не може да й упомене за заминаване.
Някой я посъветва да тръгвала и тя, пък каквото ще да става ooooh!. Мозък, мозък... После ще четем как лошият съпруг не обръща внимание на детето и жената, работи по 20 часа, че и събота и неделя ако не работи - спи. А тя скучае, защото няма познати, няма работа. Лош, лош. Ама нали ще си кютат уж заедно, ще го търпи.

# 134

Какво?, къде и какво правят другите си е тяхна работа. Те са семейство и решенията следва да са общи. Щом той си ги взима сам, не виждам какво има за съхраняване.
Ами ти не виждаш,но авторката явно вижда.

Общи условия

Активация на акаунт