Мъжът ми е в чужбина...

• 39 856
  • 645
  •   1
Отговори
# 135
Разведохте ли ги вече, или съм подранила?

# 136
Разведохте ли ги вече, или съм подранила?
Опитаха се, ама няма да стане.
Авторката все още не може да излезе от селото, пък там не се развеждат. Wink

# 137
Да, май ще ме развеждат вече. Или поне натам се е тръгнало. Видяло се е, че темата е много актуална така да се каже. Не знам от къде ви хрумна, че съм най голямата глезена принцеса. Аз ли го казах не знам. Пак казвам без кола мога, без крачета не съм останала.  Аз отначало си заявих мнението, че съм против и сме се разбрали, че ще правя компромис до време. За мен това не е вариант да живея години сама. Всеки сам си знае. Искам да положа максимални усшлия за да съхраня съмейството си и се опитвам да е така, най лесното е да кажа не мога и да го оставя. Просто споделям, че ми е много трудно, исках да поговоря или попиша, да чуя опити, мнения, пък джри и крайни критики. Тук няма много млади, а с малкото такива с деца, излизаме възможно най-често, ако вревето го позволява.
Не съм казала че ако отида там ще цъфтя и връзвам, не съм казала и че по цял ден ще сме заедно, че няма да е уморен и така нататък. Не съм расла в саксия, все пак той и тук си работеше като 6троител и знам мнго добре колко сме излизали, колко сме били за2дно и така , но там ще се виждаме макар и за по час през деня, пък дори и за по ден в седмицата, ако пътува. Това не е проблем.
За детето, исках да го пусна на ясла и да си почна работа, но нямам транспорт, с който да го карам до града.Ще изчакам до навършване на 2 години ще мисля някакъв вариант междувременно, даже в момента разпитвам познати.
Ей, това пък чак да се бъзикаш на тема развод.....delpel,не е ли малко прекалено?

# 138
p_paneva, явно си доста изнервена. Извинявай, но не с теб се бъзиках. Praynig

# 139
Ами ти не виждаш,но авторката явно вижда.

Желание виждам само от нейна страна. Но докато единият сам взима решенията и просто си събира багажа нещата няма да вървят. Това без значение за какво точно е решението.

После ще четем как лошият съпруг не обръща внимание на детето и жената, работи по 20 часа, че и събота и неделя ако не работи - спи. А тя скучае, защото няма познати, няма работа. Лош, лош. Ама нали ще си кютат уж заедно, ще го търпи.

Да. А най-добри са бащите, които виждат децата си веднъж на няколко месеца.

Ти това представяш ли си го? И тя продължава да стои в къщата и да гледа дядото?

Просто не е като мъжа си да не се интересува от нищо, само да си хване шапката и да побегне навън, без да е наясно с нищо, дори с езика. Какво може да направи жена, която е оставена сама с бебе и възрастен човек? Голям избор й е оставил, няма що.

Въобще не оспорвам вашите разбирания. Абсолютно логични са, когато човек иска това. Но когато има други приоритети няма как да му насадите вашите. Те са си ок за вас, но не и за мен, нея или друг. Няма правилни и неправилни като цяло, има такива за конкретния човек.

# 140
    Толкова ли голяма далавера е да си бачкатор в Германия? Според мен и тук могат да докарат същия стандарт, който ще имат евентуално след мъки и раздели след няколко години там.

Не виждам особен смисъл.

# 141
Доста е меко казано, изнервена съм и то как, но....ще се справя. Ама не съм искала да се заяждам, просто грешно го разбрах явно Peace

# 142
   Толкова ли голяма далавера е да си бачкатор в Германия? Според мен и тук могат да докарат същия стандарт, който ще имат евентуално след мъки и раздели след няколко години там.

Не виждам особен смисъл.

И аз това писах по-напред. Смисъл има, ако парите се изкарват там, а се харчат тук, т.е. живеят разделени.
Преместят ли се с цел да живеят в Германия и започнат да покриват нуждите си там, положението ще е същото като тук.
Но, нали, чужбината, пачките, там всичко е розово.

# 143
Не го приемай толкова навътре, като се изчерпи една тема се обръща на бъзик и така докато я закатанчат. Аз мисля, че това че пусна тема и прочете разлини мнения те отрезви, последните ти публикации нямат нищо общо с първите, в които звучеше като лигла ( извинявай ).
От това, което пишеш за мъжът ти мисля, че си попаднала на отговорен човек, противно на мнението на Човечето, така че не се притеснявай толкова, ще ви се наредят нещата.

Не виждам особен смисъл.
Бачкатор в Германия и бачкатор в България - едва ли да могат да се сравняват. Сега, ако е бил директор в България и иде бачкатор в Германия - няма да има смисъл.

# 144
I.Hr, за миг забрави конкретния повод, по който си на едно мнение с мъжа й. Представи си как в твоето семейство имаш категорични разбирания за живота ви и децата, не сте опрели до причина, която да налага нещото, но мъжът ти просто казва - това ще е - и изчезва, оставяйки те пред свършен факт с дете и дядо за гледане.
Ако това е отговорно, то не мога да си представя какво е безотговорно.

И въобще не съм съгласна, че бачкаторите там живеят по-различен живот от тук. Явно не познавате хора от тези професии. Нито пари се изкарват (за живот там), нито живеят нормално.

# 145
Ако наистина мъжът на авторката е заминал на своя глава, без нейното съгласие и да докаже, че той си решава, права е да се сърди. Peace
Явно, че няма да забогатее особено там.

# 146
Да, нашстина имах нужда просто да чуя различни мнения. Има моменти в които просто изпадам в дупка. Това може би беше един от тях, но това не значи, че не си държа на мнението. Именно, в чужбина парите не ги дават на куп, така неброени, затова не съм за....
Иначе разбрах бъзиците Simple Smile
Аз не съм и си помисляла, камо ли да кажа, че той е безотговорен, обидена съм от факта, че замина въпреки всичко, но не съм казала, че това е края. Ще изтърпя още малко, да видим какво ще стане, ясно ми е че с инат нищо няма да стане, но и да чакам с години също няма да си позволя.

# 147
  Най разумно е да изчакате около година - това е разумен срок, забрави, че ще стане ясно за месеци - да се ориентира, да намери контакти и да почне да се оправя, и ако и след това няма нищо сигурно, помисли си хубаво.

Иначе той може и десетилетие да си изкара по строежите като ту има, ту няма работа и живее на квартира с още някого, може би и в различни градове.

# 148
няма да чакаш с години и какво ще направиш?
чакала си по-малко от 2 месеца и вече според твоя пост - има скандали и сълзи по телефона, отслабнала си 10 кг, адски ти е трудно да пътуваш 13 км до окръжния град ....
И поради коя причина жената в семейството може да тропа с крак и да поставя ултиматуми, а мъжът не би могъл да направи каквото поиска? Жената е с предимство и има повече права ли?

# 149
  • София - Рим и обратно
Ще изтърпя още малко, да видим какво ще стане, ясно ми е че с инат нищо няма да стане, но и да чакам с години също няма да си позволя.
А какво по-различно възнамеряваш да предприемеш "нечакайки"? Не се заяждам, просто ми е любопитно какво се има предвид, когато някой каже "няма да чакам". Ще се зажениш повторно ли, или просто -  за да му набиеш канчето ще му обявиш развод?

А, Фри ме е изпреварила Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт