Мъжът ми е в чужбина...

• 39 836
  • 645
  •   1
Отговори
# 165

Всъщност аз одобрявам спестяването на пари с работа в чужбина, правили сме го, мъжът ми замина с договор и заплата към международна организация която си беше цифра - там изхарчи повече от половината де, но все пак ни даде финансова сигурност, дом, квалификация и т. н.

Само че аз съм спокойна по характер, връзката ни е силна и бяхме уверени един в друг.

# 166
  • София - Рим и обратно
Авторката не сподели какви са й плановете, заявявайки, че няма намерение да го чака. По-розови перспективи може би има. В което няма лошо, де. Но да не е само поредното тръшкане - или се прибираш до еди кога си, ако ние не заминем, или..... Или какво? Детето с по-присъстващ баща така едва ли ще се сдобие.

# 167
...... за мен семейството се създава за да се справя заедно с всички трудности и радости. И макар и да не искам пак ще го подкрепя в тази му идея, просто ми е адски трудно.
За мен също.Затова винаги съм била против идеята той да заминава сам.Или всички, или никой.
Връзка, при която "той живее някъде там", а аз кретам тук с децата, за мен не е семейство.

Единствено бих приела варианта той да замине сам, ако сме изпаднали дотам, че едва ли не да се налага да ровим по кофите, за да ядем.Но иначе, винаги има други варианти.

Отивам да дочета ....темата.  

# 168
Кифлите в този форум явно нарастват в геометрична прогресия.
Реване, тръшкане, гладуване, ултиматуми...боже. Mr. Green

Добре, че мъжът ми замина сам и без осигурена работа преди години.
Добре, че седях сама почти година с две малки деца.
Криех от родителите ни, че съм сама, сакън някой да не ми се тръшне да останем в БГ.
Но ако мъжът ми беше се прибрал до полата ми, не знам дали бих му простила някога.

# 169
Не съм изчела всичките мнения по темата....обаче.....верно че малко нещо нередовно има в цялата история. Първо, ти искаш ли да ходиш да живееш в тая Германия или не искаш? Щото като семейство би следвало заедно да ги решавате тия неща. Второ, той като тръгна защо не обсъдихте колко е приемливия срок той да стои там сам и да се опитва да устрои живот? И изобщо защо не говорите с него, а говориш ти във форум? Ти знаеш ли къде живее той? В стая, апартамент? В Германия наемането на жилище е много трудно, ама много, за един апартамент има по 50-60 семейства. тези неща се питат и говорят с мъжа. Как мъжа ти е там от три месеца да речем а ти не занеш той къде и как живее. Интернет няма ли? Скайп? Защо не си осигури тези неща за да мжое да се вижда с вас всеки ден. Иам ли вероятност дотолкова да си го наплашила, че да не смее да ти говори?

И ти не разбрах искаш или не да живееш там? Защото ми звучиш като да не искаш обаче да трябва да отидеш защото той е там. Представяш ли си на него какво му е - ти не го подкрепяш а той е с познат там, опитвайки се да се окопити и осъзнае къде е и какво става.

Ако моят мъж е някъде в чужбина и ми каже, ок, идвайте с детето при мен изобщо няма да мисля как да тръгна от село и с какво ще се придвижа, ама изобщо. В проблемите се взира онзи, които не иска, другия търси начин.

# 170
  • София - Рим и обратно
Или всички, или никой.
Връзка, при която "той живее някъде там", а аз кретам тук с децата, за мен не е семейство.

Единствено бих приела варианта той да замине сам, ако сме изпаднали дотам, че едва ли не да се налага да ровим по кофите, за да ядем.Но иначе, винаги има други варианти.

Добре де, разбрахме, че за вас е или всичко, или нищо. И щом има за хляб - всичко е любов. Ами ако за мъжете ви не е баш така?

# 171
Ще ме уморите от смях, ще подсигури доходи с тази работа  Joy

...Ами ако за мъжете ви не е баш така?

Да го каже директно и тя да си прецени дали иска да живее в такова семейство. Нищо лошо иначе като решение  Peace

Авторката не сподели какви са й плановете, заявявайки, че няма намерение да го чака. По-розови перспективи може би има. В което няма лошо, де. Но да не е само поредното тръшкане - или се прибираш до еди кога си, ако ние не заминем, или..... Или какво? Детето с по-присъстващ баща така едва ли ще се сдобие.

Скоро й изтича майчинството. Трябва да записва дете в градина. Да си организира придвижването + предполагам да подсигури човек, който да е наблизо и да може да реагира, ако дядото падне или има нужда от помощ. Хубаво е да е наясно с нещата, защото тук всичко е само на нейните ръце, да не бъде изненадана. Ако няма да заминава, да си подготвя нещата тук, всичко това няма да се подреди за ден.

...мъжът ми замина с договор и заплата към международна организация която си беше цифра...

Това има смисъл. Другото е преливане от пусто в празно.

# 172

Или всички, или никой.

Добре де, разбрахме, че за вас е или всичко, или нищо. И щом има за хляб - всичко е любов. Ами ако за мъжете ви не е баш така?

Абе кой го пита.
  Всяка вечер трябва да си е в къщи, иначе това не е семейство, знаем вече Laughing

# 173
  • София - Рим и обратно

...Ами ако за мъжете ви не е баш така?

Да го каже директно и тя да си прецени дали иска да живее в такова семейство. Нищо лошо иначе като решение  Peace

Скоро й изтича майчинството. Трябва да записва дете в градина. Да си организира придвижването + предполагам да подсигури човек, който да е наблизо и да може да реагира, ако дядото падне или има нужда от помощ. Хубаво е да е наясно с нещата, защото тук всичко е само на нейните ръце, да не бъде изненадана. Ако няма да заминава, да си подготвя нещата тук, всичко това няма да се подреди за ден.

И какво пречи тя да си ги действа тия неща, така или иначе? Все ще има повече смисъл от една гладна стачка, примерно ooooh!.

Какво да каже директно, бе НСЧ? Ето, казал й е, че иска да пробва да подсигури детето. Какво да й каже повече?

# 174
Аз бих си подготвила нещата в Бг, дори и да знам,че ще замина в чужбина. Всичко се случва, добре е да има два варианта.
Авторката не каза, в какво се изразява обгрижването на дядото, защото едно е ако е самостоятелен, а друго да е изцяло на нейните грижи.  Peace

# 175
  • София
Кифлите в този форум явно нарастват в геометрична прогресия.
Аз съм от кифлите, които не реват и не се тръшкат. За сметка на това съм от онези кифли, които не се съгласяват с желанието на мъжа да замине на майната си, щото така му е хрумнало и да преобърне живота ми на 180 градуса. Това просто няма как да се случи.

Преди години на мъжа ми, под диктовката на баща му, му хрумна, че ще се местим да живеем в Испания, щото видиш ли, свекър ми ще купи къща и ще живеем заедно като едно голямо сплотено семейство. Моляяяя? Да живея със свекъри, да си зарежа хубавата работа и да чистя домовете на някакви испански примадони. Как пък не. Мъжът ми се цупи известно време, но му мина. Постъпихме правилно обаче. Що ми е да гоня дивото, като тук нищо не ни липсва.

Да допълня, че по едно време на мъжа ми му хрумна да става тираджия.  Joy Пак под давлението на свекър ми. Алоооу, за какво учи бре човеко? А и не съм се събирала с теб, че да ти виждам очите веднъж годишно за по 20-30 дни. Който може да живее по този начин, нямам против. Аз обаче искам мъж до себе си и баща за детето си.

# 176
  • София - Рим и обратно
Аз бих си подготвила нещата в Бг, дори и да знам,че ще замина в чужбина. Всичко се случва, добре е да има два варианта.

Аз също. Ама е по-лесно за някои да мрънкят и да се самоожалват, вместо да си действат по нещата.

Все се сещам за един татко от нашия квартал - мрънкало същото, само че в мъжки вариант, още по-зле ooooh!. Та тоя все космосът му крив - жена му се хванала с 2-3 неща да изкарва пари, а той все седи и мръня "офффф тая жена ми, да казва какво мисли накрая да прави, да знам и аз...." Питам го какво трябва по-точно да му казва, тя си работи, така или иначе. Е, да ама трябвало да му каже коя от всичките работи ще работи, за да знаел той от колко до колко....нямало кой да гледа малкия (което не е вярно, бабата помага)....и т.н. Абе мрънкала много мразя.

# 177
Какво да каже директно, бе НСЧ? Ето, казал й е, че иска да пробва да подсигури детето. Какво да й каже повече?

Той току що е тръгнал и докато е бил тук са ходили да оправят документите за заминаването им. Да й каже това ли е последното му решение или да си движи нещата и да се оправя тук сама, ако приеме да живее сама.

Пак казвам, не всеки е съгласен заради пари да живее отделно. Оставете мрънкането и т.н.

# 178
С последния пост и аз съм много съгласна. Възможности има и в България, стига човек да знае какво иска .
Няма лошо, ако някои хора ги устройва да не живеят заедно с години и да се виждат през отпуските, обаче това не е за мен. Изключвам варианта за специализация/командировка/обмяна на опит за месец - два някъде. Това си е съвсем в реда на нещата и както аз бих подкрепила, така и очаквам мъжа ми да ме подкрепи, ако имам тази възможност

# 179
Всеки гледа на нещата през своите очи.  Peace
Аз пък предпочетох мъжът ми да замине за да се откъсне от тук, тъй като последните седмици имах чувството,че ще получи инфаркт на работа.  Sick Не дай си боже.  Praynig
Седнахме да говорим и той ме помоли да го разбера, вариантите бяха два:
1. да започне веднага друга работа , на която ще изкарва 500лв и не се знае за  колко време.
2. да замине за чужбина, където му е осигурена работа и квартира.
Може на моменти да ми писва, че за всичко съм аз, но си повтарям че е за добро.

Кафе с Мед, имам същият пример за Мъжът мрънкало. Една съседка, жената е колкото мен, какво ли не работи за да изкара пари /баници продава, на мартениците в студа след работа/ едвам жива останала,  а нашият човек работа не може му се намери, все някой му пречи за нещо, все недоволен. Абе тъпанар отвсякъде, мъж ми било. Така че се радвайте,че мъжете ви са амбициозни и въпреки,че тук не им липсва нищо, пак са тръгнали в чужбина за да осигурят по добър стандарт на живот за децата си. И се замислете, че там се работи по 12-13 часа,спиш и пак на работа и накрая като се обадиш да чуеш близките си и да ти реват по телефона,че детето пищяло за баща си.

Общи условия

Активация на акаунт