Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-3

• 70 150
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
В двустайния Simple Smile
Скрит текст:

# 376
Съфорумци, според вас колко трябва да е кв. м на апартамент строителство ЕПК в Младост 3, етаж 4, вътрешен, две стаи, от които едната с бокс, баня и тоалетна, широк коридор, две тераси - общо около 60 кв. чиста площ.
Питам, за да си изчисля колко струва реално апартаментът и после да направя сметка колко излиза обзавеждането, вкл. в цената на имота, което трябва да се прецени дали е качествено и запазено.
Благодаря предварително на всички, които ми отговорят. 

# 377
  • София, Bulgaria
Съфорумци, според вас колко трябва да е кв. м на апартамент строителство ЕПК в Младост 3, етаж 4, вътрешен, две стаи, от които едната с бокс, баня и тоалетна, широк коридор, две тераси - общо около 60 кв. чиста площ.
Питам, за да си изчисля колко струва реално апартаментът и после да направя сметка колко излиза обзавеждането, вкл. в цената на имота, което трябва да се прецени дали е качествено и запазено.
Благодаря предварително на всички, които ми отговорят. 
Сделки стават между 45-50000Е и зависи от състоянието: основен ремонт на баня, дограма, изолация, настилки, стени. Мебелите също са + ако са нови.
Но най-определящото е предлогането, колко реални оферти има на пазара и колко купувача са готови да платят исканата от собственика цена.

# 378
Ехоооо.... Хораааа.... бъдете по-позитивни, не се оставяйте на негативните мисли и страхът да Ви ръководи...Хипотетично всичко може да се случи и няма начин да се предпазите от всичко и всички. Знам, че негативната новина или информация се разнася и набра сила като цунами, но това са наистина много, много, много редки случай....просто за добрите практики, които са в пъти повече, никой не говори.
Ако Вие знаете колкото аз знам за недвижимите имоти и от юридическа и техническа и всякаква гледна точка, няма да помислите, а още по-малко да купите имот ама никога НИКОГА. То опасности дебнат от всякъде.....
Дайте по-позитивно и ще Ви се случват и позитивни неща.

П.С. Не знам от къде идва тази закономерност, но на най-черногледите хора, дето само негатив им в главата, дето на нищо не могат да се зарадват.....и все очакват нещо лошо да изскочи от някъде... и като стане някаква издънка дори са доволни и протриват ръце: "Казах ли ти!!!".... Е точно на тези хора задължително всичко, което не трябва да се случи им се случва... дори казуси, които се появяват на 1000 сделки един път. И  целият антураж около тях от юристи, строителни инженери и брокери от най-висок клас не могат да предотвратя всичко, само могат да намерят решение и да решат вече възникнали проблеми, които прииждат...прииждат...

Има си закони на Мърфи. Те гласят - ако една работа върви добре, то тя непременно ще тръгне зле.
Ако работите вървят зле, то значи ще тръгнат още по-зле.
Генералният принцип на Мърфи е: Всичко, което може да се повреди, се поврежда.
Ако изтървеш една намазана филия, тя непременно пада откъм намазания край.

Всеки се издига в йерархията до нивото на своята некомпетентност.
Ако нещо гадно може да ти се случи, то се случва.
Има и други - при писането на една програма винаги, когато може да се допусне грешка, тя се допуска. Грешката се допуска винаги там, където е най-трудна за откриване.

Докато изчистите програмата си от грешки, тя излиза от употреба.

Вероятността да намерите изгубен предмет е обратно пропорционална на квадрата на неговата стойност:) Joy

Ами тук можем да го перифразираме - ако един брокер може да те прецака, то той ще те прецака:)

# 379
Здравейте, някой знае ли кой е инвеститора на новостроящата се сграда на ул. Острец в Редута? Вчера минах от там много набързо и само мернах с периферното си зрение, че е около кота 0.

# 380
  • София
Да "чуя" мнения и от вас "за" и "против" отдаване на нов имот под наем. Прочетох много мнения (гл. точка на наематели и наемодатели) и все още се чудя, дали си струва да дам нов, луксозно обзаведен имот под наем?  Thinking

# 381
Да "чуя" мнения и от вас "за" и "против" отдаване на нов имот под наем. Прочетох много мнения (гл. точка на наематели и наемодатели) и все още се чудя, дали си струва да дам нов, луксозно обзаведен имот под наем?  Thinking
Не, дръж го празен по-добре.

# 382
  • София
Да "чуя" мнения и от вас "за" и "против" отдаване на нов имот под наем. Прочетох много мнения (гл. точка на наематели и наемодатели) и все още се чудя, дали си струва да дам нов, луксозно обзаведен имот под наем?  Thinking
Не, дръж го празен по-добре.

Досега повечето мнения са точно такива, но аз все още съм 50:50.
Предполагам, че може да попадна и на наематели, които да оценят обзавеждането, уредите и да пазят. Ясно е, че ще има амортизация, но да не е някакъв погром, както се случи при наши познати.

# 383
За колко време?
Ако е за година - две, по-добре не.

# 384
Ако жилището е с цел инвестиция, няма да си избиеш инвестицията (освен, че то си пази парите при продажба), ако не го даваш под наем. Ако не е с цел инвестиция, а смяташ да живееш там след 1 година, примерно, аз не бих го дава.

# 385
Няма смисъл да се отдава под наем, много вероятно е луксозния ремонт да бъде тотално похабен.

# 386
  • София
Не се знае, кога ще се живее там. След години вероятно. Иначе е обзавеждано като за живеене, а не за отдаване под наем и затова се колебая. След време вероятно обзавеждането няма да е толкова актуално, както и уредите, но се понаплаших покрай примери с направо съсипани жилища.  Tired
Не, че няма и добри примери.  Peace

# 387
Хайде аз да дам глас ЗА отдаването под наем.  Laughing
Изберете си внимателно наемателите и действайте.
Дори и да стои празно жилището, след години ще има нужда от освежаване, а уредите още след 2-3 години ще бъдат с по-ниски показатели от новопроизведените.

# 388
Предполагам, че може да попадна и на наематели, които да оценят обзавеждането, уредите и да пазят.
Дори и макар минимална( на теория) да съществува все пак и  вероятност  да уцелиш джакпота от тотото на практика е по-голям.Разликата е че в единия случай губиш парите за фиша,а в другия разликата от стойността на лукс обзавеждане до стойноста на евтино обзавеждане и особено техниката.Ти си знаеш най-добре колко е.Можеш да си сметнеш и евентуалния наем за периода,да извадиш думата за данъка и ремонта +пълно преобзавеждане след това и ако успееш да излезеш на + ,то заслужаваш да ти стисна ръката. Peace
Съвета да стои бих го подкрепила при положение че е необзаведен ,защото обзавеждането старее и без да се ползва.Но както казват ако е за година до 3-4 няма смисъл да се дава.
Веднъж дадено,ако имаш намерение да живееш после в него от сега свиквай с идеята че ще ремонтираш и ще обзавеждаш отначало.Ако ще го обзавеждаш за да го даваш трябва да е бюджетно обзавеждане и техника нисък клас.

# 389
Против.
Нищо им няма на уредите. Аз си пера с пералня отпреди 13 години. Наскоро при преместването се чудех дали да си купя нова, но се отказах-тази ми е идеална.
Ако не ти трябват парите от наема, за да си плащаш нещо друго твое, за което нямаш пари- не го давай.

Общи условия

Активация на акаунт