Аблация на сърцето - 6

• 86 475
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
Дева, по-честичко ни го казвай , действаш стимулиращо ! Ако бях без лекарства и аз щях да се присъединя . Дани , важното е, че има начин да овладееш положението .

# 436
Здравейте млади хора, ето че и една възрастна баба с интерес разгледа тази тема и я намирам много полезна.И на мен предлагат ЕФИ. Аз съм объркана, защото от мненията тук разбирам, че след ЕФИ и аблация вие получавате екстрасистоли, а на мен ми я предлагат за да се овладеят множеството екстрасистоли. Запърви път получих тези прескачания на около 35 години след емоционален стрес/мъртъв плод/, усещах ги. Тогава в ВМА решиха проблема с 3по 300 мг РИТМОНРМ. Дълго време диагнозата ми бе ХИБС-ритъмна форма. Много рядко взимах ритмонорм. По късно ме налегнаха други проблеми и бях забравила за екстрасистолите. Но когато станах на 52 и бях облъчена с дълбока ренгенова терапия започнаха други проблеми със сърцето. То като че са миг спираше и после с много учестен пулс влизах в ритъм. В такива моменти дори ми причерняваше,явно от неоросяване на мозъка. Попаднах на един лекар, може да сте го чували-д-р Ацев, след ехография ми каза да хвърля папката в кошчето- според него нямам никаква ХИБС, а получавам това в резултат на по рождение , колкото косъм, и с напредване на възрастта ,мускулът отслабва и има моменти когато не може правилно да затваря, но сърцето само възстановява своята работа и затова бие много ускорено след това. Каза да пия ДАРОБ=МИТЕ/ мисля е бета блокер/, но само при нужда. И така мили приятели взимах дароба, когато усетя че пулса ми е над 85 удара, а когато пипна пулса и видя че че прескача/ защото вече не ги усещам/ взимах ритмонорм....Така до миналата година, когато при преглед заради остър бронхит личната лекарка спешно ме изпрати в болница ,защото имам бигеминии и тригеминии/прескачане през 2-3/ . В болницата ме лекуваха основно с сотахексал, но се чувствах още по-зле. При друг лекар направих мониторинг/ 2 денонощия отчитане на екстрасистолите/ и ужас, имах 20000. Отново с ДАРОБ , но без подобрение.  Добър кардиолог по ритъмни нарушения смени лечението с РИТМОНОРМ 3по 150. Но аз не съм много стриктна, намалих си дозата на 2 по 1 и след 3-седмично взимане , холтера показа 7800. Д-р Трайков каза - ЕФИ и аблация, но аз заминах за Лондон. След дълго чакане успях да ме консултира кардиолог там. За съжаление той не желаеше да разгледа моите изследвания, настоя за нов холтер и ехография,но без лекарства, не дочаках . Вчера по мнение на личната трябваше кардиолог да ме диспансиризира . Но докторът от Ст.Загора взе направлението, каза че не може да ме диспансиризира с диагнозата лявокамерна сърдечна недостатучност ,ИБС и пролапс/ дори се опита да ми каже че в болницата вероятно са ми завишили нещата в епикризата. И ако искам да използвам направлението като за преглед. Съгласих се, като реших да имам още едно мнение, а и да видя как съм.,но бях много стресирана от отношението. Той направи кардиограма,каза че и сега имам тригеминии и каза да не изпускам влака за аблация/заради моите 70 години/. Но и д-р Трайков и кардиолога в Лондон се усъмниха че толкова много екстрасистоли може и да се провокират от наличието на ХАШИМОТО-то/ хормоните са в норма, ехограф на щит.жлеза без изменения, само антителата високи/. Това изследванв го правих ,защото видимо отслабвах и търсеха причините за това. така и не ги откриха, а бях стигнала 42 кг ... Сега от няколко месеца съм качила няколко килца, та отново трябваше да обновя гардероба Laughing Освен това имам и хиатус херния, която също може да допринесе за проблема. А да не говорим за нервите и стреса/отказах антидепресанти, взимам само Диазепам ,но рядко , ривотрил ми помага за безсънието, но само ако се заредят 3-4 нощи без сън/
Мили хора, извинявайте за моята изповед, но не знам какво да предприема.Нямам си никого, загубих всичките си близки хора, освен дъщеря, която живее от много години далечАз съм много емоционален човек, като оплаквателна книга съм за мои дружки, с променен начин на живот съм.Все още съм доста жизнена и използвам всяка възможност да пътувам. Зодия Телец,лесно не се предаваме, но сега не мога да взема решение. Страхувам се , а трябва да реша -да правя ли тази аблация.ЗАТОВА  , АКО НЯКОЙ Е ПРАВИЛ ТАЗИ АБЛАЦИЯ САМО ЗАРАДИ ЕКСТРАСИСТОЛИ.МОЛЯ ДА СПОДЕЛИ. Благодаря че имахте търпението да прочетете за моята дилема. Бъдете здрави и живейте така, ченяма минало, по-малко мислете за бъдещето. Важното е ДНЕС

# 437
Здравей Анбул,
не се притеснявай, че си си изляла душата (дано малко ти е олекнало).
За екстрасистолите ми е ясно като бял ден, обаче не разбрах - ти имаш ли лявокамерна недостатъчност или не? Защото ако имаш - на това се дължи и екстрасистолията. Ако нямаш, тогава причините може да са още поне 100! Не съм доктор и да не се правя на много разбираща, но за 1 г. и половина обикаляне по кардиолози и болници много информация натрупах. На мен не ми е правено ЕФИ, направо ми сложиха пейсмейкър. Разбира се моя случай е по-различен от твоя, но на дадени места има пресечни точки и сходни проблеми. Аз мога да споделя следното - докторите в НКБ (Национална Кардиологична Болница) София са добри и много хора са доволни от лечението там. Аз от там започнах, но накрая стигнах до доктор в болница Света Екатерина - София. Там ми правиха коронарография и после Д-р Йовев (много добър специалист по ритъмни нарушения и имплантиране на пейсмейкъри) ме прегледа няколко пъти и той ми направи и операцията. Сега ме следи редовно и независимо от пейса, имах много тежки кризи с екстрасистоли - но откакто той ми предписа сотахексал - 80 мг. на ден+ритмонорм  2* 300 мг. тези кризи осезателно намляха (днес за 1 път имах една кратка криза за около час). Бих ти препоръчала този доктор, приемат в Света Екатерина от цялата страна - може и по здравна каса (но се чака малко повече), може естествено и със заплащане - тогава става от днес за утре. Един преглед при избран доктор е 60 лв., без избор е 30 лв., но там повечето са много добри лекари.

Надявам се да съм била полезна, ако имаш още много въпроси, пиши ми на лични съобщения, готова съм всичко да споделя и обясня Simple Smile

Хей хора...одеве си свалих на смартфона едно приложение, което се казва Cardiograph - едва ли съм открила топлата вода, но за които е новост - сваля се безплатно и ти прави ЕКГ едновременно с измерване на пулса. Поиграх си 15-20 мин. Simple Smile - горед-долу данните ми съвпадат с апарата ми за кръвно, който измерва и пулса ми...  doctor

# 438
Анбул, аз приемам с ентусиазъм всеки нов метод в медицината , който би помогнал за генерално решаване на даден проблем и мисля, че трябва да се подлагаме на тези процедури, докато имаме шанс.  С възрастта се появяват разни други усложнения, които пречат да се приложат тези методи. Но като гледам, при тебе проблемът е преди всичко диагностичен . Започни от там , както те съветва Дани.

# 439
  • Пловдив
Здравей Анбул, когато аз лежах в НКБ имаше една възрастна жена, която беше там заради многото екстрасистули . В разговор с нея (понеже лежахме в едно отделение) , тя сподели, че има екстрасистули буквално през удар два.  За жалост нейното ефи мина без аблация и не можаха да открият проблема след няколко часово ровичкане в сърцето. Така си я и изписаха жената . Аз също минах през Ефи то без да открият проблем, но се подложих и втори път да ми се наложи ще го напрявя.  Аблацията е помогнала на много хора , ти трябва да си решиш дали да се подложиш на процедурата .  Успех ти желая и продължавай да пишеш . Поздрави .   

# 440
Благодаря за отзивите
Даниелче писах ти на лични

Таня, напълно си права...за съжаление не мога да открия доктор ,който да се заеме и последователно да ми посочва къде и какво да направя ,за да елиминира всичките други мои заболявания , които биха провокирали толкова много екстрасистоли, за да остане да се търси чрез ЕФИ...

И както пише  ТЕО , аз също си мисля , че само ще ме подложат на това изпитание/което на моята възраст е рисковано/ и ще ме отпратят. Вчера с ритмонорма/ 3 пъти по 150/ на няколко пъти мерих пулса/чрез апарата за кръвно/ и не се отчетоха прескачания, но днес отново ги имам.

Не съм лекар, но все си мисля, че има вероятност тези екстрасистоли да са от козметичния пролапс на клапите, мисля да потърся информация отново за д-р Ацев, дано е в страната и като се завърна от Лондон през Август да се консултирам и с него...

А ако вие ,които след аблациите получавате екстрасистоли и сте открили лекар ,специалист по този вид аритмия, ме насочите към някой ,моля пишете ми, ще съм ви благодарна. Ако получа поне още едно твърдо мнение ,че само с ЕФИ ще открият проблема, ще се подложа през есента. Но вероятно ще я направя в Лондон, защото тук нямам близък, който би ми помогнал при нужда след манипулацията/ виждам че на повечето от вас това се налага/ Хубав ден на всички и се радвам много за тези ,които са решили своите проблеми..животът е пред вас...

# 441
  • София - Бургас
Хора, а защо като си хапнем непосредствено след това пулсът се учестява? При мен се случва само след обяд или вечер не го усешам... за около половин час... ама какво е логичното обяснение? newsm78

# 442
Калейче, така е, не само на обяд, просто не си обърнала внимание.
За логично обяснение питай д-р Трайков! Grinning

# 443
През зимата се опазих, сега съм с бронхит и на антибиотик . И съответно с екстрасистоли . Чудя се кое ги предизвика- заболяването или антибиотика...

# 444
Заболяването, Танче.
Аз преди да се разболея, усещам по сърцето, пулсът ми се ускорява и имам ексрасистоли.
Дори в спешното, като ходех с пристъп, ме питаха дали не съм с вирус.

Лекувай се, бронхит хич не е леко... Hug

# 445
counting: 2 дена до отпуската!  Joy

# 446
Подозирам, че сте поели към морета и Балкани . пожелавам ползотворна, ритмична почивка!

# 447
Да Танче, към морето - Несебър Simple Smile
От вълнение днес наобяд пак ме избиха едни екстрасистоли...сега престанаха Simple Smile
Ти оправи ли се от бронхита?  bouquet

# 448
Приятна почивка Дани! Надявам се да си добре.
Моите екстрасистоли се оказаха ускорен пулс-95. Съвсем равномерен. Започнах да си поставям грешни диагнози , което ме наведе на мисълта, че аблацията е наистина успешна и е крайно време да спра да го мисля сърцето. Скрила съм апарата за кръвно и се наслаждавам на лятото, макар и с антибиотик все още.

# 449
Бързо да се оправяш Танче  Naughty Аз си прекарах една чудесна почивка с половинката на Поморие. Като цяло не ми хареса, за първи път ходя там, но какво пък, нали имаше вода и слънце  Joy Прегръдки на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт