Аблация на сърцето - 6

• 86 402
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
За сливиците също съм съгласна с теб, Танче. Peace
Моите ги извадиха в 10 клас, а можеше по-рано, защото изпих тонове АБ, които ми увредиха зъбите... Sad

# 601
  • София
Благодаря за успокоителните думи. Много сте мили и ме повдигнахте. Ходих при д-р Трайков в Токуда. Според него няма нищо чак толкова драматично и че детето се е родило и живяло с това досега без да му създава проблеми. Каза следното: Препоръчвам ви изследването за да се отстрани проблема трайно и да води по-качествен живот. Но бихте могли и да изчакате във времето. Ако сърцебиенето не се случва често няма място за притеснение. Ако зачести и се удължи времетраенето на пристъпа и заеме 85% от денонощието, това ще е знак да пристъпите към процедурата. Каза и нещо любопитно. Че в Германия още при раждането се правят профилактични ЕКГ на бебетата и ако се установят нарушения се прибягва веднага до аблация.каза още, че конкретния причинител на тахикардията не може да се установи с ЕКГ. Това става само с електрофизиологичното изследване. ЕКГ-то показва само отклоненията от нормата, но не и дефекта на сърцето. Това по повод на наивното ми питане: Това докторе от какъв дефект се причинява? Допълнителна връзка или нещо друго. Той вдигна рамене. Само изследването ще покаже ми вика. И така. Решихме засега да изчакаме. Да видим как ще се развият нещата. Вероятно ще го направим, но по-нататък. Първо малко да се успокоим, че не знам за хлапето, ама аз щях да получа инфаркт сигурно от притеснение. Освен това ме предупредиха да не притеснявам детето със свръхзагрижеността си, защото негативните емоции носят стрес и го натоварват допълнително.

Последна редакция: сб, 19 сеп 2015, 11:19 от INA BAMBINA

# 602
  • в джунглата
Ina Bambina щом сте се успокойли това е добре. Времето ще покаже как да действате.

Мога ли да попитам как се добрахте толкова бързо до д-р Трайков, че не издържам да чакам часа си който е чак след месец.   Sad

# 603
Ами ето, Ина! Hug
Д-р Трайков ти е казал същото, което ти казах и аз.
Няма място за драми, никакво.
Детето е спокойно, защото то вижда, че нищо особено не се случва.
Тези тахикардии не са животозастрашаващи. Peace
Аз също щях да си живея с тях, ако не ми станаха толкова дълги пристъпите и не можех да ги овладявам сама.
И тук съм писала, мен никога не ме е било страх. Naughty
Само ми беше дискомфортно, ако се случи извън къщи.
Понеже съм интроверт и не обичам да занимавам хората с проблемите си.

За точната диагноза също е прав д-р Трайков.
Мен години наред ме водеха с ВПВ,  а на ЕФИ-то се оказа АВ риетнтри. Peace

Остави детето, не му създавай усещането, че е болно, защото то не е, виж как ще се развива занапред и ще решите.
За Германия също съм чела, че в бебешка възраст се решава проблема, не се чакат пристъпи.

# 604
Респекта ми към д-р Трайков нараства. Д-р Спокойствие, Оптимизъм, Скромност и Златни ръце.
Дънди, търси подводници , зает е човекът. А най-добре потърпи, миличка , било писано тогава да стане.
Лека и спокойна нощ на всички!

# 605
  • в джунглата
    В края на септември имам час за д-р Протич, докато ми дойде часа за края на октомври при д-р Трайков, може и всичко да е приключило.............. Grinning
    Много исках да събера две мнения, и най-вече да видя на живо защо толкова го хвалите този д-р Трайков. Чудя се дали да не се обадя да помоля ако отпадне някои по скорошен час за д-р Трайков да ми се обадят веднага ще тръгна /нищо че съм на 400км/  но има голяма разлика в часовете и честно казано не знам как да постъпя.
  Чакането ми се отразява много зле на психиката, не смея да остана вечер сама в къщи, без шофьор които да ме закара до болницата ако нещо стане. Снощи бях сама и чисто психически щях да си предизвикам сама пристъп, от това че нямам на разположение посред нощ превоз. 

DeVa  като чета че не си се шашкала, много ти се възхищавам колко спокоен и уравновесен човек си - жива и здрава да си  Hug

Луда работа, толкова съм смешна, че не знам какво да се правя  #2gunfire чак не се понасям  Mr. Green  детето вика : мамо още нямаш много "опит" със сърцето затова се притесняваш.

# 606
Дънди, и аз ще кажа същото като детето. Hug
Успокой се, изчакай си прегледите и при двамата и ще решиш. Peace
Ти всъщност си имала май само един пристъп, нали?

Моите пристъпи бяха безброй! Sunglasses
Ето, жива, здрава и невредима съм! Grinning

# 607
  • в джунглата

Ти всъщност си имала май само един пристъп, нали?

Един по сериозен - близо 2ч, заради които бях цяла вечер в интензивното. Това ме стресира иначе съм имала и други по-кратки минаващи от само себе си. Забелязах че с всеки следващ времето на пристъпите се увеличава  Sad

# 608
Няма страшно, Дънди! Hug
Ще се оправят нещата!

# 609
Съжалявам, но аз в момента съм с пристъп . Предсърдно мъждене с всички екстри-по учебник. Направих ЕКГ , за да окомплектовам досието . Започвам да звъня по приятели , за да си уреждам втора аблация .
Дайте съвет, (не искам да слушам сезонните кардиолози тук,моят е на почивка извън Гърция . ) до момента съм взела 450 мг ритмонорм и 10 мг беталок ЗОК и все още не съм влязла .
ПП . Учебникът може да се окаже дефектен . Изпратих ЕКГ за второ мнение ,  записът сочел екстрасистолия . Усещането можело да бъде като извън ритъм .

Последна редакция: пн, 21 сеп 2015, 14:26 от Tanya Radeva

# 610
Ех, Танче... ooooh!
Дано не е ПМ. Praynig

А ти как се чувстваш?
Звъня ли на д-р Трайков?

# 611
Моят сладурски доктор ме извика в Солун, преди да е разопаковал багажа , виждайки, че съм го търсила . Не знам доколко добър специалист е , но е душичка отзивчива .
За съжаление и той разчете предсърдно мъждене. Каза ми, че три-четири епизода годишно налагат повторна аблация . Успокои ме, че пиейки антикоагуланта, съм защитена и нищо лошо няма да ми се случи. Затова утре ще си запиша час за консултация с д-р Трайков като едно възпитано дете по каналния ред и Той да решава .
Пристъпът ми продължи само 2 часа и табл ритмонорм и беталок свършиха работата .
Бъдете ритмични и не се влияйте от леля ви . Аз бях най- зле преди аблацията, на вас такива неща няма да се случват.

# 612
Танче, хубавото е, че вече си добре! Hug
Изчакай д-р Трайков да се произнесе.
Не че подценявам солунския доктор.

# 613
  • в джунглата
Таня добре че си влезнала в ритъм сравнително бързо и не си стигнала до болница. Дано да не се повтаря този пристъп и да ти се наложи да се връщаш в изходна позиция. Много жалко че се е случило,  дано от двете злини - ПМ и екстрасистолия да се окаже по малката. Но пий си хапчетата и всичко ще е наред докато Трайков се произнесе. Hug

# 614
Танче, как си днес?

Общи условия

Активация на акаунт