Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 34

• 67 610
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Гаргамела, злато, казваш. С мече. Май не съм толкова смела  Sunglasses

# 631
На мен не ми е, екстра ми е Simple Smile

И аз някой ден ще си сложа диванче насред стаята. Някой ден Whistling

# 632
. Сега имат баня от Хикови с бордюрчета на цветчета.
така и се пада Simple Smile

# 633
  • На брега
Богиня, много е артистично у вас! Много ми хареса така комбинирано и аранжирано! Аз например не се сетих как да интегрирам полилея на Фипс, а толкова ги харесвам! Дълго време държах в кошницата варианта Джийвс - с бомбето, но така и не се реших... Много вино у вас  Crazy!
...орнаменти по стената с мече - любимият номер на баба ми...
За това с валячето и аз се сетих преди време, когато коментирахме синьо-виолетовия интериор на Лавин. Елементите по бродираните тапети ми заприличаха точно на едновремешните щамповани стени в бабините къщи. Много тънка работа е това! Едва ли някой ги прави вече.

И аз някой ден, ако имам по-голяма стая ще си сложа диванчето насред нея  Whistling...

На облегалки за столове, като резервни части да е попадал някой? Или да ме ориентирате в цени на материали и услуга, ако поръчам метални такива, извити, а не равна плоскост на гърба (абкант ли се нарича newsm78). За мебел на открито е, не за вътре.

# 634
  • густо майна Филибето
Боги, артистично, цветно, вълнуващо е в дома ти! Много да сте щастливи там!

# 635
Богиня, цвят ооо да! Креативна и смела, поздравления!
И аз се чудих какво направи при колоната, но много добре си го измислила. Не пия вино и не разбирам, но ми се прииска да имам такава колекция и гостите ми да припадат  Grinning . Не ти е скучно, а монохромно. Харесва ми. Ако правилно съм запомнила ти си пребоядиса трапезните столове. Също отлична работа. Извинявай, но белите пердета в трапезарията висят странно сигурна ли си, че кукичките са на правилното място и достатъчно?
Сега като ти видях персийския килим се замислих дали да не сменя мечтания ми чипровски (още не съм го купила) с подобен. Скъп ли е? На шкафа за гръб от вътрешната страна преди се канеше едни ноти да лепиш, а ако сложиш цвят като на стената, м...
Вратата е изключително интересна, но на мен ми изглежда незавършена. Не мога да кажа какво, но нещо липсва  newsm78
Харесала съм две подобни холни масички в икеа едната е правоъгълна, другата квадратна. Би ли споделила твоите от къде са ще ми се да разгледам и на други производители? И още една молба имам да споделиш как се "държи" боята в невероятна ти богинска баня, когато се нанесете и започнете да използвате. Искам в гостната ни тоалетна да сложа малък душ и да няма плочки по стените, а боя или друго. Затова питах преди и за тапетите ти.
И други неща исках да кажа, но си загубих мисълта, че съм с адското главоболие.
Поздравления още веднъж за работата, но и поздрави и за твоя мъж Simple Smile, че ти се е доверил и помагал най-вероятно.
А сетих се какво още исках да кажа. С тези постоянни проблеми по ремонтите, започвам да мисля, че си урочасана. Не може жена с усет и вкус като твоите да избира най-некадърните майстори. Някоя завистлива "приятелка" със светли очи само си прехвърля отрицателната енергия.

# 636
И още нещичко за трапезния шкаф - не може ли нивото на рафтовете вътре да се изравни с хоризонталите на стъклените вратички отвън?

Последна редакция: вт, 05 май 2015, 23:30 от blue_water

# 637
  • Варна
И още нещичко за трапезния шкаф - не може ли нивото на рафтовете вътре да се изравни с хоризонталите на стъклените вратички отвън?
Не става.
През 1930г така са го решили, така са го направили.

Килимът не е скъп. Всъщност, не помня откъде го довлякох. Може да е някой бабин. Имам спомен, че купих килими от антикварен магазин. Обаче колко бяха newsm78 За два със сигурност се сещам, но може и да са били три. Помня, че се показах като много чудесна и отракана еврейка и бройката килим ми излезе 100лв.

Масичките са по поръчка. Алуминиев профил. Не е скъп. Месинговият такъв на практика е неоткриваем. За завесите си права. Нещо там не се получи както трябва, защото халките са безкрайно малко. Но бях толкова изтощена, че не ми се пренареждаше отново. Но ще го направя.

Боята в банята засега се държи повече от прекрасно. Но при нея все пак няма директно мокрене. Боя за баня на Dulux e.

Иначе за урочасването си дяволски права. Аз отдавна го подозирам. Как пък все на мен. Днес ми падна едно декоративно фризче на шкафа в банята. Това е последното.

П.С. Виното у нас е като река. Добре ни се отрази пренасянето, защото установихме, че имаме вино, което вече почти никой няма Simple Smile И всъщност това бе едно от първите неща, които си намериха място в новата къща Simple Smile Личи си, че сме трезвеници, нали?  Mr. Green

# 638
А гости, които ще ти оценят виното приемаш ли? Grinning
Таман навреме надникнах, че да хвана снимките!
Боги, наистина няма, какво по-различно да кажа от другите, резултатът е страхотен! Признавам си, не е точно моят стил, но ти си се справила просто великолепно! Изглежда толкова уютно и топло и си личи,как всеки един детайл е избиран дълго и грижовно! Влюбих се във ваната ти, плочките, бюфета, килима, вратата, надстройката в банята...

# 639
С риск да ме убиеш, идвам с предложение. Mr. Green

На старовремската врата да и намериш една старовремска брава.

Ах, как мразя да ме обзавеждат. Mr. Green Twisted Evil Mr. Green

# 640
http://www.houseofantiquehardware.com/chrome-door-knob-european- … &category=172

Съвсем примерно. Mr. Green

И да сложиш злато, злато, злато!

Последна редакция: ср, 06 май 2015, 04:19 от Цонна

# 641
Отделно този дъбовия под ще се сменя май с тъмен орех /бамбук и няма да има значение ,че ще се махнат тези стени .

Някакви идеи?  newsm78

Погледни каква е влажността. Принципно бамбуковия паркет изисква висока влажност, нещо мн трудно за Канада, заради парното. Пак принципно всичкия паркет се отваря, така че масово новите проекти са с химидифайър за къщата (вкл се централно в системата). Тогава гледаш и за типа вода, масово се слага ривърс осмоза на химидифайъра.

Боги, браво, интересен и различен апартамент. Защо обаче нямате шкаф за вино. климатът във Варна не е добър за вина. И аз като Цонна да кажа, тези етажерка дето е в кухнята, направи я същия цвят като бюфета...иначе е като кръпка. И вратата, личи и че е подпряна, качи я над подовите первази, мисля, че по-добре ще стои.

# 642
  • Варна
Вратата е закрепена с дюбели за стената, не е просто подпряна и си имаше брава, Цонне, златна  Mr. Green, обаче пречеше на окачването.

Новото шкафче за вино е свеж подарък за новодомци, нямах време за тази една седмица, в която съм тук да го пипна. А и има още един шкаф, който съм предвидила от другата страна на бюфета. Той е чамов, минат със силно разредена бяла боя, та си мисля, че бъде добра оптическа поддръжка.

Титина, иначе гледах шкафове за вино, обаче цената им ме отказа. Досега виното съм го съхранявала без шкаф и да чукна на дърво, нямам провалена бутилка. Та засега мисля да се придържам към същата схема.

Мисля, че докато не завърша всичко, няма да е добра идея да пускам снимки.

# 643
  • Бургас
Богиня, прелестно е у вас! Браво! Имаш страхотен вкус!
И като са започнали да ти дават съвети да се включа и аз. Това, че вратата стои като подпряна мисля, че идва от там, че не е "рамкирана". Ако й измислиш някакъв обков/первази ще стане като "отваряема" врата към тайствена стая в дома.  Hug

# 644
Много ми харесва крайният резултат при Богиня. Мнението ми се препокрива с това на всички останали.
Ако имах финансова възможност, нейната смелост и афинитет към богинското, бих направила същия интериор, с изключение на възглавниците на дивана, които вероятно са временно решение. И килима бих сменила с друг, и така ми харесва, но би било още по-красиво, ефирно и пространствено с друг килим, който да даде въздух на стаята.

Общи условия

Активация на акаунт