Отговори
# 15
  • Луната ни пази
История славянобългарска
Видях оригиналът в НИМ преди да я върнат в Атон. Малко книжле с огромноооо значение, дало началото на цяла една епоха.

# 16
  • ВАРНА
Неразделни на Славейков  Heart Eyes

Дамян Дамянов Когато си на дъното… и други

Недялко Йорданов ЛЮБОВ НЕОБЯСНИМА и други

Елисавета Багряна Потомка

Като дете бях влюбена в Петър Бобев Драконът от Луалаба - може и 20пъти да съм я чела,невероятно приключение  Peace

Ботев - Хаджи Димитър и Обесването на Васил Левски На прощаване
От вече изброените - разказите на Елин Пелин и Йовков,Тютюн на Димов, Железният светилник на Талев,Вапцаров,Вазов,Николай Хайтов ...

Последна редакция: сб, 18 апр 2015, 21:06 от morgana07

# 17
Железният светилник и Преспанските камбани

# 18
  • по пътя
"Тютюн", разказите на Йовков.  Поезията на Яворов, Вапцаров. Павел Вежинов и " Нощем с белите коне", " Бариерата", Блага Димитрова и романите и стиховете й.Наскоро препрочетох пак нещата на Димов.

# 19
Ще използвам темата да попитам някой може ли да ми даде линкове за четене на книги он лайн. Преди няколко години четях през една виртуална библиотека, но вече я няма. В момента няма от къде да си купувам книги, а ми се чете на български. Не държа да са само български автори. Благодаря предварително.

# 20
  • На земята, която е всъщност звезда.
Ще използвам темата да попитам някой може ли да ми даде линкове за четене на книги он лайн. ...

http://chitanka.info/

Към тези, които сте изброили добавям Ивайло Петров с "Преди да се родя и след смъртта ми" и "Хайка за вълци".

# 21
Цялото творчество на Йовков  Peace

# 22
  • Euskal Herria
Иван Вазов - "Под игото" и продължението "Нова земя";  Чудомир - всичките му произведения.

# 23
Ще използвам темата да попитам някой може ли да ми даде линкове за четене на книги он лайн. ...

http://chitanka.info/

http://star05.net/infusions/booklib/book.php

# 24
И.Хр., погледни първия пост на Търся електронна книга.

# 25
Благодаря ви много. Супер сте.   bouquet

# 26
  • Най-красивата страна
''Железният светилник'' -Димитър Талев
''Белият дявол ''-Христо Калчев

# 27
  • София
"Ако можеха да говорят" - Йордан Йовков
"Пътуване към себе си" -  Блага Димитрова
"Тютюн" - Димитър Димов
Поезията на Недялко Йорданов.

# 28
"Осъдени души" - Димитър Димов
Поезията на Вапцаров.

Не е класика, но поезията на Петя Дубарова ме е впечатлявала, така, както малко други творби и творци.

"защото като палава минута,

внезапно грабната от дълъг ден,

живея аз от никого нечута,

а цялото небе живее в мен."

# 29
  • София/Севлиево
Четирилогиятa на Димитър Тaлев, чела съм я може би три пъти цялaтa и много ми харесва. Също и ромaнът Под игото на Иван Вaзов, Диви рaзкaзи на Николaй Хaйтов, няколко книги с рaзкaзи на Елин Пелин, Йордaн Йовков. От по-новите aвтори ми хaресa Aнгелски езици на Димитър Динев, в моментa четa Христо Кaлчев и също ми допaдa.

Общи условия

Активация на акаунт