НВ-ВМХ, част 88 - за здравословното хранене

• 42 081
  • 710
  •   1
Отговори
# 315
И аз тренирам и след тренировка ми идва мнооого добре. Иначе работата ми е много динамична и често нямам време за истинска храна и замествам - кофичка кисело мляко и протеин. После ядки.

# 316
  • SA
Забравих да кажа добре дошла в темата на Рени!  Hug
Джоя, аз също съм го чела това обяснение за водата някъде, но нямам представа дали е вярно. Но факт е, че при много хора се получава такава стъпалообразна загуба на килограми.
Браво! Мисля си, че ти явно имаш непоносимост към някоя от храните, които напоследък изключи, и не само подобрението на кожните ти проблеми, но и отслабването за този период говорят за това.
Протеинът си го ям под формата на храни и след тренировки, и по всяко време.  Simple Smile

# 317
Аз досега не съм опитвала протеин на прах и не ми се ще сега да започвам, че да не взема да се пристрастя. Embarassed Мисля, че под формата на месо, яйца и млечни протеинът ми е предостатъчен.

Тук ще напомня отново какво казва д-р Хийни: жените трябва да приемат не по-малко от 1,2 грама протеин на килограм тегло, за да поддържат костната си плътност, защото костната матрица е протеинова. А от лекциите на Анамария Лахустисия пък научих, че в тази протеинова матрица, която е преобладаващо колаген, калцият всъщност е по-малък процент, т.е. калцият се вгражда в тази предимно колагенова структура. И нейните думи, т.е. тълкуването й на базата на учебниците по биохимия, е, че колагенът е органичната, т.е. живата част от костта, а калцият е минералната, т.е. мъртвата част. И прекаленият прием на калций (това е най-вече при прием на добавки с калций), още повече ако не се придружава от достатъчен прием и на протеин като цяло, и конкретно на колаген под някаква форма, нарушава баланса и това довежда до остеопороза и чупливост. Така че протеинът е важно нещо, но според мен от протеини на прах има смисъл или за болни хора (ако ще им бъде по-лесно да го приемат така, вместо да ядат месо), или за интензивно спортуващи и целящи увеличение на мускулната маса. Но тази последната цел мисля, че може да се постигне и с протеин просто от храната, не на прах. Peace

А на мен тази теория за пълненето на мастните клетки с вода нещо ми се струва изсмукана от пръстите, но може да не съм права. Обаче браво, Джоя! Simple Smile

# 318
 Hug

Ето една статия Шоки, не съм чела научни статии по въпроса само хипотези, не знам дали има смисъл,  но определено доста хора свидетелстват че имат дълги застои и после изведнъж губят тегло.
http://www.bodyrecomposition.com/fat-loss/of-whooshes-and-squishy-fat.html/
снимка с обяснение :
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10205649772475328&se … 475328&type=1
и нагледно мускул и мазнина и защо тежи еднакво а на външен вид има огромна разлика
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153202820295688&se … 295688&type=1

# 319
  • Варна

А на мен тази теория за пълненето на мастните клетки с вода нещо ми се струва изсмукана от пръстите, но може да не съм права. Обаче браво, Джоя! Simple Smile
Това съм го срещала като whoosh effect. И на мен не ми вдъхва много доверие като обяснение, но реално съм го виждала при мен.

# 320
  • In transit
При проблемът със сладкото е най-вече преди цикъл  Blush Натуралният шоколад го намирам за сега най-приемлив, но се случва да презобя с него, та си търся и други варианти.  Thinking Ще пробвам с протеина да видя как ще ми се отрази и ще споделя.  Simple Smile

а от скоро ли си на режима? Питам защото аз след вече няколко месеца на този режим изобщо нямам ПМС, нито ми се подува корема, нито задържам вода, нито ми се яде сладко. Много съм доволна.  Grinning

Иначе като ви чета с тия зависимости се хванах за главата. Аз никога не съм бил голям фен на сладкото, мога и месец да не се сетя за нищо сладко, ако ям шоколад или бонбона повече от едно парченце не мога да изям, става ми ужасно сладко. Може би най-голяма зависимост имам към козуначеното тесто (ама ако е домашно) или бриошите. Е там няма устояване. НО пак с един бриош и съм готова. За Великден реших да не правя тази година козунак, за да не се изкушавам, купих един италиански и хапнах едно парче само. Начесах си крастата до другата година.  Mr. Green Хляб мога да ям, мога и да не ям, нямам зависимост, но ако реша да ям, не ми е проблем да се огранича до 1 или 1/2 филийка.

За протеините съм съгласна, че са ужасно сладки. Аз винаги ги разтварям с вода и ги пия само след тренировка. В изолата на Сайтек има толкова много сукралоза, че след това ми оставаше за няколко часа сладък вкус в устата. Лично аз не съм се пристрастила и не ми влияят по никаквъв начин на желанието за сладко.

Два дни си поиграх да сметна калориите на това, което ям и установих, че протеините и мазнините са ми по равно, а въглехидратите са ми между 10-15% около 40-50г. Как да завиша още мазнините, става ми тежко на стомаха, особено вечер  Sad

И да ви питам защо пишете, че сусамовия тахан е деликатес и не трябва да се яде често? Заради количеството, което ядете или?  Аз си го правя сама като загрея на МВ зърната, слагам и няколко с.л. сусамово олио и смилам в блендера. Много вкусно става, но основно го ползвам за сос с кисело мляко.

Радост, добре завърнала се  Hug Казваш, че започваш пак по режима да се храниш. Бях останала с впечатлението, че по време на бремеността пак се хранеше сродно, почти палео или се бъркам?

Последна редакция: сб, 25 апр 2015, 21:00 от Mikkey

# 321
Здравейте, имам нужда от съвет по отношение на свалянето на килограми. В началото свалих 3кг, сега имам чувството че съм ги върнала, корема ми беше спаднал пак е издут, и не свалям така си стоя. Закусвам сирене, домат,краставица. Обяд и вечеря месо със салата или таратор, плодове не ям, картофи и ориз също, понякога шоколад или цедено мляко със домашно сладко.Огладнявам обаче следобед и пак ям нещо- сирене,кашкавал,месо. Не искам да се отказвам, но незнам как да постигна резултат?

# 322
  • In transit
Голяма съм блейка.  Embarassed Забравих да ви дам линк към новото филмче, което преведохме. Не е свързано с нашия режим, но е много интересно и полезно.
https://www.youtube.com/watch?v=ndcFkv3o3f0

Другата седмица се надявам да успеем да преведем филма Fat Head.  Peace

# 323
Юли, същият проблем имах и аз, оригване. По едно време беше страшно, стигнах до гастроентеролог. Уж изследванията бяха чудесни, но тя ми изписа някакви хапчета и мааалко се подобри положението. Когато следвам режима, нямам такива проблеми  Peace

# 324
  • SA
Радост, добре се завърнала в темата!  Hug
Мики, за сусамовия тахан, не че е лошо да се яде, но той е горе-долу с особеностите на ядките - съдържа много омега-6 мастни киселини, също е много калоричен , а се яде доста лесно.  Simple Smile Ех, много ми е любим и на мен, обаче тук е доста скъп и го продават в едни малки бурканчета, дето наведнъж мога да си ги хапна.
NIA.M , аз не разбрах - ти върнала ли си килограмите, или такова е усещането ти само?
За твоя случай си мисля - ти си толкова отскоро на режима, не знам и 2 месеца дали има. Спомням си, че имаше да сваляш малко килограми, не повече от десетина. Едва ли имаш и някакви метаболитни нарушения. Та в този смисъл, тези 3 свалени килограма за месец са доста и вероятно част от тях са били вода. Също помня, че имаше някакви залитания към сладки неща по едно време, а това може да те върне доста назад, особено и ако още не си се добре адаптирала към това хранене.
Мисълта ми е, че нещата при теб ще се случват бавно, по всяка вероятност.Примерно, тези десетина килограма се подготви да ги загубиш за година и то ако нямаш грандиозни отклонения.
Също така, не се подлагай на сериозни калорийни дефицити. Хора със значително затлъстяване ги понасят добре, но при хора, които са с нормално тегло и просто се борят за по-хубава фигура, стриктните калорийни ограничения са по-скоро вредни.
Ако в момента се храниш така, както описваш, с достатъчни количества храна, то просто имай търпение да се случат нещата.

Последна редакция: сб, 25 апр 2015, 22:04 от kameloth

# 325
Благодаря за куража, искаше ми се по бърз резултат-10кг за 3месеца уви не мога да го постигна.

# 326
Благодаря за превода на новото филмче   bouquet
Момичета много полезна работа вършите с тези преводи  Hug

# 327
  • Велико Търново
а от скоро ли си на режима? Питам защото аз след вече няколко месеца на този режим изобщо нямам ПМС, нито ми се подува корема, нито задържам вода, нито ми се яде сладко. Много съм доволна.  Grinning

Опитите ми да се храня така са горе-долу от началото на годината, става въпрос за по-стриктно и сериозно спазване на режима, пак с известни гафове. При мен и проклетите гъби са виновни за този неконтролируем глад за сладко, поне в началото беше така - не съм аз, те са #2gunfire Но в сравнение с преди половин години сега направо съм си го отказала - на ден изяждах по един шоколад Милка 300гр, плюс вафлички, плюс кола и какво ли още не и това между другото... Моменти на стрес също отключват мераци за преяждане със сладко. Някои хора нямат апетит, ама пусто аз не съм от тях.  Blush
Специално за времето преди цикъл се замислям да си взема и магнезий, както бе споменала Шокиnewsm78
Благодарности за видеото  Hug

# 328
Вие ме замислихте, аз магнезия го пия заради тренировките. Може ли заради това сега да ми е по-лесно? Че моят е на привършване, да се погрижа да си поръчам утре   Grinning
Видеото ще го гледам утре, поздравявам ви за тази инициатива   bouquet

# 329
  • Варна
Благодаря за топлото посрещане!  Hug
Мики, палео-бременност имах, но сега се опитвам да съм чисто ВМХ. Повечкото ядки, плодове и някой друг картоф, които си позволявах честичко ги спрях. Само пустия лешников тахан трудно.. Много е вкусен, а имам големи запаси от него  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт