НВ-ВМХ, част 88 - за здравословното хранене

• 42 064
  • 710
  •   1
Отговори
# 330
Благодарности за филмчето!  bouquet

# 331
Благодаря и аз за филмчето   bouquet
Днес или утре ще го изгледам. Преди малко станах от нощна и имам нужда от разходка на чист въздух.

Радост, да помагаме за тахана ако трябва  Joy

Шегувам се  Simple Smile Въпреки, че не трябва така да се мотивираме, аз есента си бях обещала, че ако сваля още 10кг, ще си купя лешников тахан. Свалих 6-7, но зимата си ги върнах. Няма да се повтарям с обяснения  Simple Smile Така, че още не съм го пробвала този прословут тахан. Сега съм на ново броене Simple Smile

# 332

Искам да ви кажа, че пия една шепа добавки - кверцетин, ресвератрол, алфа липоева киселина, спирулина, рибено масло, масло от вечерна иглика, мултивитамини и магнезий с калций. И когато се сетя вигантол. Наливам и зелен чай, мате и кафета. Ще светна скоро.  Hug

alma, тази седмица имах много работа и повече от мързел, колкото от нямане на време, не си бях разпределила хапченцата в дневните кутийки и не ги пиех
това което искам да кажа, е че много видимо не ми ядеше, ама много..... а не съм от тия, на които от недоспиване и преработване им секва апетита  Laughing Laughing Laughing  , а от омега-3 направо не се спирам от ядене Whistling
помисли си  в тази посока, аз само магнезия и вит. Д-то мисля да оставя и да видя какво ще му случи на моето желание за похапване

# 333
  • София
Ето какъв ми бил проблема - спрях ракията и хоп + 10 кила  Joy http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=30678&rp426

# 334
Не знам, ама аз онзи ден си позволих една чаша бяло вино и едно ордьовърче, завито в две тъъъъънички кори за баница и на сутринта бях качила повече от половин кило. Хем никак не съм се тъпкала вечерта.
Вчера 4 часа разходки правих, само по режим се храних и не мога да ги сваля тези грамове.

# 335
Това е задържана вода. Wink

# 336
Заради алкохола ли, Шоки?

# 337
Сигурно и брашното, и алкохола, а може да има намесена и овулация или цикъл примерно.

# 338
Цикълът мина, значи може да е заради овулация. Не знаех, че и при овулация се случва.
Оффтопик: Интересно как в мамешки форум думата овулация редовно ми се подчертава в червено като грешна  Thinking

# 339
Аз пък като пия алкохол ( преди като пиех де ) се обезводнявах много  Rolling Eyes
Привет момичета, пожелавам Ви една слънчева и режимна седмица   bouquet
Аз си продължавам на режима с леко отклонение сутрин, позволявам си сутрин плод, я ябълка, я банан, но после от обяд нататък стриктно режимна  Peace Вече влязох в 5-ти месец и съм някъде + 2 кг. Simple Smile

# 340
Браво Веси, много добре се движиш Simple Smile

За добавките да споделя, че и на мен ми увеличават апетита. Не бях установила от кое точно, мислех, че е от витамин С-то. Тази зима за първи път направих по-сериозен курс с добавки, в смисъл че ги пих поне месец без прекъсване, и апетита ми беше неудържим. То и други причини имаше, но явно и те са помогнали. Въпреки, че Любомир Иванов беше категоричен, че не е от добавките. Сега си пия само магнезий, него не си го давам Simple Smile

# 341
buttinsky, аз задържам вода няколко дни преди самата овулация, но спокойно може и в деня на овулацията. Просто при различните организми е различно. Но наистина най-масовото явление е няколко дни преди цикъл да задържиш. Обаче най-вероятно след ден-два ще се махнат тези нови грамчета. А и не знам дали има въобще смисъл да им обръщаш внимание, защото по принцип е нормално теглото да варира, понякога дори може да има разлика от 2-3 кг между два последователни дни.

По повод на добавките и апетита, аз не съм забелязала досега други добавки да ми увеличават апетита, освен пробиотиците, и то само отначало беше така. Но много хора казват, че Б комплекс им увеличава апетита и направо си напълняват от него. Но и в това отношение явно хората сме различни.

Сещам се обаче нещо, макар че не знам доколко е вярно: един от симптомите на дефицит на магнезий е липсата на апетит. Затова когато се започне прием на магнезий и нивата започнат реално да се повишават (т.е. няма да е веднага, а след няколко седмици примерно), тогава може да се повиши апетитът, което би трябвало да означава нормализиране, а не прекомерно повишение.

# 342
  • София
От омега 3 много хора познавам, които твърдят, че са напълнели. Един от тях е свекървата - направо обла стана от това чудо  ooooh! И го спря. От чужбина поръчано. Бяха й го дали заради високия холестерол и кръвно, и артрит и още 1 куп неща - е с тази добавка съвсем натежа и се обездвижи.
Не знам обаче дали се пълнее от самата добавка или от повишената консумация, заради големия апетит  Rolling Eyes

# 343
Една позната ми беше споменала, че напълнява от рибеното масло, значи може наистина да действа така при някои хора.

# 344
  • Пловдив
Хм, сега ме накарахте да се размисля дали и при мен не се наблюдаваше повишен апетит, докато приемах рибено масло... newsm78
Споделям също божествен, невероятен, направо без думи съм да го опиша, толкова е вкусен, сос по рецепта, дадена от Асос многооо отдавна.  Hug : задушена в масло тиквичка с чесън и мащерка. После се пасира с още масло, заквасена сметана и пармезан. Търпи модификации. Върви върху всякакви видове месо и към яйца, а и направо с лъжицата от купата. Новата ми любов!  Heart Eyes
Веси, продължавай в същия дух!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт