НВ-ВМХ, част 88 - за здравословното хранене

• 42 081
  • 710
  •   1
Отговори
# 300
И аз не съм съгласна със z.2012 за протеина, но изхождам от собствената си камбанария. Мен ме задоволяват и не ми се хапва повече сладко. А преди убивах за линдор  Laughing z.2012, доколкото разбрах, по-скоро си разбрала от някого за тази зависимост, а не си я изпробвала върху себе си. Всички сме различни така или иначе, но мой съвет е да пробваш. Не е задължително да даваш по 50 лв. за буркан от килограм, има и дозички за един шейк, които са 2-3 лв. Аз така си избирам вкусовете преди да инвестирам в по-голямо количество. Та вземи, пробвай и виж как е при теб. Може да се окажеш права и това само да ти засили глада за сладко, а може и да те задоволи, както мен  Simple Smile

Иначе са си сладички, да. Аз затова с кисело мляко го приемам. С вода пък ми идва тъничко  Rolling Eyes А най-обичам (да си споделя свинските нрави  Laughing ) кисело мляко, протеин и нес кафе на прах  Mr. Green

Освен това с протеин могат да се направят много протеинови десерти. Примерно това (да не отварят шоко и сладко холици  Mr. Green ) цък .

# 301
Преди малко закусвах маскарпоне с протеин (за пръв път си правя по този начин) и мнооого ми хареса,супер вкусно се получи   Heart Eyes

# 302
Аз огладнявам за сладко задължително, при недостатъчно мазнини, а не протеин. Магнезий пия цитрат 200мг на ден. Ако имам и мускулна - 400  Peace

# 303
  • София
Леле,  Z, удари ме дори и мен в земята с тези 300-грамови шоколади на сандвич  Joy Направо изби рибата  Heart Eyes фен си, признавам те!  Hug

# 304
хм Thinkingаз сигурно не съм в ред Tired
чета и гледам за предлаганите от вас сладости и не само не ми се прияжда,но имам и крампи в стомаха ooooh!
а по сладко и шоколад съм шампионка сред вас Mr. Green
правил ли е някой от вас шоколадова диета? аз да
изяждал ли е някой от вас 10 морени и 300 г халва на едно междинно хранене?аз да Embarassed
и да не изброявам
и шоколада ми е винаги бил мноооого черен,никога не съм харесвала шоколадови производни
мда,направо не мога да се позная
но виното не си давам Crossing Arms
много добре си пасва с това хранене Joyи 1-2 ч от време на време не се отразяват зле Peace
моят опит с протеините на прах е от преди 12-13 години (бяха много на мода и ги имаше по аптеките)
сигурно не са били добри,не ме засищаха или по-скоро моя стомах не се залъгваше с 200 мл такава "храна"
сега не бих дала пари за протеин на прах,а за по-нататък незнам,може би...
z.2012 Hugкога идваш Wink

# 305
  • София
Хаха, Танче, как бе, шоколадова диета да не съм правила  Laughing
След като родих второто, това ми беше един от способите за отслабване. Два дни изкарах само  Laughing

# 306
На мен обаче ми допадна идеята за тъмен шоколад с масълце. Wink

# 307
  • n/a
На мен обаче ми допадна идеята за тъмен шоколад с масълце. Wink
И на мен. Да се нареди до маслото с кашкавал.
Или масло с орехи. И двете са предизвиквали
погледи на недоумение у околните.  Laughing

# 308
Ооо, тъмен шоколад с масълце е божествено, и много мързеливо  Embarassed

Шоколадова диета съм обмисляла с цел отказване на шоколада, да пробвам дали ще ми омръзне, но така и не направих.

Танче  Hug , влюбих се в Париж и с удоволствие бих дошла пак, но тази година съм в Лондон  Simple Smile
Отивам да си видя сестричката къде е и какви ги върши  Simple Smile

Виви, не ги изяждах целите наведнъж все пак и от време на време ги криех от себе си. Толкова успешно, че като се изнасях от квартирата си намерих едни започнати  Joy

Блеки, пробвала съм точно от дозичките  протеин, и шоколадов с кисело мляко е страхотия направо, но за мен не е добра идея.
Първата година на режима бях по-стриктна, тогава бях в период в който не ми се ядяха плодове, не ми се ядеше и много сладко. Дори се наложи да си изям един шоколад, защото ще му изтече срока. Представете си колко време е бил в къщи без да ме изкуши. Но постепенно започнах да пробвам само това сега, само онова после, и така без да се усетя си минах границата и стана мазалото. Затова казвам, че има значение и е важно дали става въпрос за хранително разстройство. Аз се самодиагностицирам и не знам дали съм права, но още преди години съм го коментирала с приятелки и в къщи, че не мога сама да се справя на моменти и имам нужда от помощ. Но, никой не го приема за проблем, какво толкова, хапнала си малко повече. А не е така, стомаха ми горкия как издържа не знам. Нашия режим, когато съм стриктна и не прекалявам с отклоненията, най-добре и най-дългосрочно ми овладява пристъпите.

# 309
Направо ще ме уморите с това ядене и пиене  LaughingДобре, че на сит стомах седнах да ви чета  Joy
Да си кажа и моят опит с протеините.На работа винаги си имам една доза, която ми е като спасителен план в случай, че прегладнея много и има опсаност да се налапам с нережимна храна  CrazyЗа закуска стават много вкусни протеинови палачнки, с кисело овче мляко или с маскрапоне става божествено  Crazy
Но както по горе сте коментирали всички ние сме различни като натури и подход.Важното е всеки да намери своя път за следване!Аз намерих моят.Разбира се има още много какво да се желае и постига, но съм поела в желаната посока.Пътеките се правят с ходене.

# 310
бе сега като заговорихте се замислих Thinkingможе и от мързел да пренебрегвам протеините на прах
иначе и кокосовата палачинка е хубава с маскарпоне,само да не ме мързи Embarassed
идеята шоколад+масло ми хареса Grinning
и лесно :чупи,режи,яж Heart Eyes
имам шоколад на който срока на годност наближава...
вив Hug аз правих шоколадовата за да ми омръзне шоколада
и крем-карамелова диета правих с тази цел
при мен не стана номера Joy
на мен спасителен пояс ми е бурканчето сусамов тахан,а у дома имам винаги варени яйца и кашкавал

# 311
Аз се отприщвам с шоколада, когато гледам някой филм(да си призная съм киноман, следя доста сериали по HBO)... Вечер задължително съм пред тв, както и през деня понякога набързо  Whistling И тогава става мазалото  Crazy
За протеин на прах мисля , че бях споделяла-едно че се обривам от него и второ, че започвам да задържам вода и да пълнея  от него.. Явно не съм единствената, понеже един познат и той със същите симптоми ...ползваме различни протеини
А забелязах , че при хапване на доста мазно, апетитът за сладко се притъпява.. Та сега съм решила да увелича доста мазнините и дано успея да се разделя с най-добрия ми приятел -ШОКОЛАДЪТ .... Или поне докато започна да се контролирам  newsm78

# 312
Момичета, защо пиете протеин ? Аз с мойте сметки само надвишавам дневната доза дори без да ям много много месо  newsm78
Иначе на Нау има протеин изолат неподсладен и е доста хубав.

И да се фукна, след близо 3 месеца падане само на мерки и никакво мръд на килограми, днес сутринта -5 кг, за последната седмица  #Crazy Много съм щастлива, но се разтърсих и намерих една теория, може би Кам и Шоки ще кажат дали е вярна. Когато се отслабва, мазните клетки се празнят, но защита на тялото или страх не знам как се казват механизмите, го карат да пълни мазните клетки с вода, за да запази обема им. Така сваляш см, но килата си седят, след определен период, когато тялото усети че не е гладно и няма повод за запасяване освобождава тази вода, за това се получават такива драстични спадове на тегло след дълго задържане. Ама как го обясних като за детската градина, ама така го разбрах с прости думички Simple Smile

# 313
  • Пловдив
Джоя, много се радвам на това раздвижване при теб, продължавай в същия дух!  Hug
Обяснението звучи логично, но дали е достоверно, идея си нямам.
Чета ви, докато хапвам фъстъчен тахан за следобедна закуска.  Whistling Heart Eyes Да споделя, че от фъстъченото масло на Хармоника ми става тежко и неприятно на стомаха, но с фъстъчения тахан на Тръндеви нямам този проблем. Което не значи, че ще започна да го ям всеки ден.
Най-сетне успях да си вляза в ритъм с режима след болницата. И само след 5 дни коремът вече не стърчи, стомахът ми е добре, изобщо чувствам се супер.  Mr. Green
Споделям също, че в последните години (далеч преди да започна режима) ми се появи някакво много неприятно оригване (на моменти буквално по цял ден, през 5 мин), което не можех да свържа с някаква конкретна храна (макар че след като минах на нашия режим, определено имаше доста голямо подобрение). Винаги се засилва, когато се разболея, независимо как се храня. Сега и в болницата след 3 дни само на вода. Забелязала съм, че консумацията на тестяно също го провокира малко или повече. Предполагам, че в последния месец приемът на няколко антибиотика влоши положението. След наблюдение и експерименти установих, че причината е ензимен дефицит и след няколкодневен прием на храносмилателни ензими отминава.
Също споделям, че откакто пия повече вода (около 2 литра+ почти всеки ден ям поне по 1 купа супа), не ми се ядат плодове никак, също и зеленчуците не ме блазнят така (не че ги ограничавам, но преди все имах нужда от голяма салата към месото, сега и по 1 зеленчук ми е достатъчен). А преди все търсех нещо сочно. Очевидно организмът е имал нужда от повече вода.
От протеин на прах аз лично не виждам нужда и смисъл, освен ако човек не спортува по-интензивно и не гони някакви конкретни цели, свързани с това.

Последна редакция: сб, 25 апр 2015, 16:26 от yulinga

# 314
За протеина-тренирам с тежести и го приемам веднага след тренировка. Както и си залъгам глада за сладко с него, когато ме навести.  Mr. Green Ако не се тренира интензивно или ако не се използва с горепосочената друга цел  Mr. Green , го намирам за напълно излишен.

Общи условия

Активация на акаунт