НВ-ВМХ, част 88 - за здравословното хранене

• 42 090
  • 710
  •   1
Отговори
# 285
Пила съм на Syntha 6, Pure Nutrition и Scitec. На първите две протеинови матрици, другото - суроватъчен. Честно казано на PN само двойният шоколад ми дойде твърде изкуствен като вкус. Пила съм с вкус на крем и бисквитки, капучино, крем ванилия, бисквитки с фъстъчено масло...и...всичко ми хареса  Laughing

Приемам ги или с прясно, или с кисело мляко. По-рядко с вода  Peace

# 286
  • София
Аз пък си взимам на Силтек http://shop.bb-team.org/scitec-100-whey-professional?sku=1738 всеки път с различен вкус. Правя си и аз разни бъркочи, но най-вече го пия след тренировка с чия. С кисело мляко е направо разкошен десерт  Heart Eyes С прясно не съм пробвала, като цяло избягвам млечните напоследък.

# 287
  • Велико Търново
Благодаря ви момичета!  Hug Определено ще пробвам като вариант за отказване от сладкото, а с домашно кисело мляко ми звучи супер.  Simple Smile

# 288
  • Варна
Здравейте!!
Много ми липсваше темата, но все нямах време да чета. А тук както винаги има много интересни и стойностни неща за четене, които изискват поне малко концентрация. Вече влязох в някакъв ритъм. Малката Рая е на 2м и половина, а за мен е време да се стягам за лятото.
От 10ти април се опитвам да се храня ВМ-НВХ, с лек калориен дефицит. Също така ежедневно съм си поставила за цел да имам минимум 10км пеш (там се справям по-добре, отколкото с храната  Mr. Green ). За друг спорт нямам време, а и не ми се затваря вкъщи в хубавото време. Като ми дойде музата хващам пудовката, но е рядко. Детето е изцяло на кърма, та и от там се гори някоя калория.
Искам да подновя писането в блога и четенето на книги с научна насоченост, но много трудно успявам да се концентрирам. Надявам се тук при вас да намеря нужната мотивация за това.
Няма да чета назад, но ще следя темата и ще опитам да съм по-активна.

# 289
При мен проблем със сладкото няма, но тестото бърка много нещата и картофите, но определено съм забелязала, че увеличавайки мазнините положението много се подобрява. Аз буквално съм си рязала резенчета студено масло и си го хапвах просто така.  Имам ли нужните мазнини позивите за преяждане изобщо изчезват, и това успявам да го контролирам години.

За пиенето пия /пиех де докато да забременея/ всяка вечер, всякакъв алкохол в нормални количества, нямам наблюдения да и се отразява негативно  на режима.

Последна редакция: пт, 24 апр 2015, 22:08 от беба28

# 290
Много интересна дискусия днес  Simple Smile

Манка, това за което разказваш ми е много познато. Според мен не е добра идея да си купуваш протеин. Да, много са вкусни, но определено провокират глад за сладко и поддържат зависимостта. По-добре плод или здравословен десерт, дори и с малко захар. Аз също обмислях купуването на протеин, но май ще се откажа. Много е трудно и не мога да определя границата между това да не се лишавам напълно от десерт /за да не се чувствам лишена/ и това честотата на консумация да не провокира излизане от режима. При всички случаи самообвинения и чувство на вина не трябва да има. Това според мен е част от решението на проблема. Успех  Hug

Беба, любимия ми десерт е ред черен шоколад 85% с резен масло, но като ми дойде музата и той не ме спасява  Joy Браво на теб, дано и ние успеем.
Радост, добре завърнала се в темата.

Последна редакция: пт, 24 апр 2015, 21:41 от z.2012

# 291
Незнам как е при другите ,но при мен след консумация на протеин я няма тази зависимост към сладкото за която говори z.2012 ,нито провокира глад за сладко.Аз не си правя всеки ден,когато се сетя или съм решила да заменя едно хранене с него , тогава...През другото време вобще не ми се яде сладко и не се сещам и затова казвам,че при мен определено не води до желание за сладко  Peace

# 292
  • София
До желание за сладко при мен води стресът  Crazy Понякога и недостатъчно количество храна, но ако не съм на работа или съм приятно изморена, мога цял ден на шепа орехи да изкарам и да на се сетя за храна. Но като седна в офиса и разни "шефове" започнат да искат нещо веднага или направо за вчера и неусетно се озъртам да хвана и глътна нещо сладко  ooooh! Трябва по-скоро непукизъм да тренирам, иначе нито спорт, нито режим помагат  Naughty

# 293
Манка то който и протеин да грабнеш всичките са отровно сладки Whistling. Въпроса е кой вкус ще ти допадне. Не знам тук в Щатите ли са толкова подсладени, но определено аз поне не мога да го претикам newsm78. Сладко и аз обичах преди режима, но тези протеини много ми накъртват Sick. За това съм си взела неовкусен и неподсладен, разбивам с кисело мляко и 2-3 ягоди и съм ок. Даже напоследък го бъркам и с вода, като лекарство го гаврътвам Mr. Green. Но да потушаваш зависимост от сладко с него, за мен си е поскоро подклаждане...Не знам. Не ми изглежда като решение. Освен ако не го ползваш 1-2 пъти седмично.

Радост Heart Eyes добре дошла отново. Не знам защо, но днес се сетих за теб. А Рая все повече, ще ти взема от концентрацията и свободното време. Може би ще си отдъхнеш малко чак като почнете да карате колелета двете Joy.

# 294
Доста е разпространено при стрес, проблеми от най-различен характер да ти се дояде сладко. Но ако има хранително разстройство, нещата са съвсем различни и много сериозни. Трябва си много работа със себе да разбереш къде е корена, защо реагираш по този начин. Иначе като изпаднеш в криза, нищо не помага, сякаш се наблюдаваш отстрани и не можеш да реагираш, не можеш да се спреш.
Ама много сериозни станахме, алкохолната групичка, кажете едно наздраве  Joy

# 295
  • Велико Търново
При проблемът със сладкото е най-вече преди цикъл  Blush Натуралният шоколад го намирам за сега най-приемлив, но се случва да презобя с него, та си търся и други варианти.  Thinking Ще пробвам с протеина да видя как ще ми се отрази и ще споделя.  Simple Smile

z.2012, хаха зазвучахме като клуб на анонимните шокохолици.  Mr. Green 

# 296
Аз преди стреса го борих с цигара, а като ги спрях с храна  Rolling Eyes
Това, което разбрах досега от провалите си, е да не се оставям да прегладнея. Тъй като огладнявам плавно и не на често, не е трудно, стига да не се замотам много с децата. Вечер особено трябва да е мръвка, иначе се събуждам без енергия и ме влекат бързите въглехидрати. За днес си направих една измислена рецепта от калмари, пълнени с извара и каперси, чудно се получи  Laughing

# 297
Да не си признавам тогава как във София преди доста годинки си купувах 300г-мови шоколади на Линд, един бял и един с лешници и стафиди, и си ги хапвах на сандвич двата заедно  Joy Ред от белия върху ред от кафявия, и така няколко пъти  Heart Eyes Но тогава бях в добра форма, за разлика от сега.

# 298
Здравейте Момичета!

Тук съм и продължавам да ви следя. Страхотни постове. Благодаря и за информацията, която постоянно давате.Спортувам си редовно, храня се кога по-режимно, кога по-либерално и се чувствам добре.

Исках само да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ!

Здраве и успех на всички!

# 299
Момичета, всякакви психологически проблеми, а и физическите май също, се обострят в периоди на стрес.  Hug

А за дните преди цикъл, ако изпитвате силно желание за шоколад, това може да е от недостиг на магнезий, а не толкова от спадане на кръвната захар например.

Радостче, ще си влезеш в ритъма постепенно. Hug

Общи условия

Активация на акаунт