Отговори
# 615
Здравейте Майчета, честито на обебилите се мами, да сте живи и здрави с малките душички и много щастливи.  newsm51 smile3525  ylinfant

Благодарности на Sweety   bouquet

Майчета да се оплача, ние с кърменето нещо не се справяме. Явно аз не поставям бебка правилно на гърдата защото ми е изгризала зърната, цялата съм в рани и сега се цедя. Това ми е адски досадно и нямам търпение да се оправят за да я кърмя пак. Мляко имам цедя и прибирам в хладилника, мажа се с Лансинох, но явно не помага много, или просто трябва повече време за да зарастнат раните. Има ли друга мама в подобна ситуация която е намерила решение? Имам силиконови зърна, но са огромни, видях че на Mam имат различни размери, но като не съм в София няма от къде да си ги купя.  ooooh!

Аз бях така от родилното с малката - пресука ме още 1 ден - единствено ме спаси, че мажех зърната с кърма и седях по гола гръд Simple Smile Мажех и с Лансинох. Трябва си време да мине, не се отказвай - аз още кърмя с протектори- 1 бях с Авент стандартни, после смених с Нук- L. Може да си поръчаш по инет. Успех, важното е, че имаш кърма Simple Smile

# 616
Имам въпрос: Тъй като имаме оферта с още едно семейство да ходим на море.. и се чудя, малки ли сме или...  newsm78 и аз не знам. За Юли става въпрос. Вие мислите ли да ходите или не, защото изобщо не бяхме засягали с ММ тази тема, но уви.. днес повдигнахме въпроса.

Първо да ти благодаря за новонанесените бебешки попълнения. Да са живи и здрави!

Ние ще ходим края на юли в България. Резервирах и платих преди да се роди Самуил даже, а за нас България си е чужбинско море - тоест има самолетни полети преди това...

Мисля, че няма да има проблем. Бебета са на кърма. Нашият батко ще е прещастлив да е на море и басейн. Взехме си хотел първа линия. Аз с малкия едва ли ще стоя много на морето. За нас сянка и почивка ще е повече.

# 617

Майчета да се оплача, ние с кърменето нещо не се справяме. Явно аз не поставям бебка правилно на гърдата защото ми е изгризала зърната, цялата съм в рани и сега се цедя. Това ми е адски досадно и нямам търпение да се оправят за да я кърмя пак. Мляко имам цедя и прибирам в хладилника, мажа се с Лансинох, но явно не помага много, или просто трябва повече време за да зарастнат раните. Има ли друга мама в подобна ситуация която е намерила решение?

Аз бях така първият път, сега пак, но в по-лека форма. Помага
1. постоянство - болката е само при захапване и малко след това, после отшумява. До след 10 дни минава
2. студени компреси на гърдите докато не кърмиш
3. стоене с открити гърди, с намазани с ланолин зърна
4. мазане на зърната с кърма

Аз лично съм против силиконови зърна и помпи.
На мен днес след топъл душ ми се паднаха коричките от раните. Подобряват се. Скоро кърменето ще е това, което трябва да е - удоволствие за детето и майката.

# 618
Здравейте мамчета,да ви попитам колко време след като падне пъпчето на бебчо,се обработва със спирт и клечка за уши.Нашето падна онзи ден и имаше кръв вътре,аз със една клечка за уши и спирт го чистя,като го въртя.И каква хумана с пробиотик може да се дава,ние сме с Аптамил 1 с Pronutra+ за сега няма запек от него,но ми казаха,че е по-добре хуманата да има пробиотик.Ако имате някакви отзиви кои са добри,ще се радвам да кажете.Хубав ден и приятно гушкане с малките мишлета   bouquet Hug
аз пазих пъпчето около 3-4 дни още и му слагах спиртче!Относно храната Ганчев и Лактана много съм доволна и от двете!

# 619
  • Бургас
Nushinka, Гармастан-а е по-хубав. Вземи си него. За няколко дни ще се оправят зърната. Само не забравяй, че той е с отмиване.  Naughty Междувременно може да кърмиш със силиконови зърна.
И като слагаш бебето да суче трябва да не лапва само зърното, а и част от ареолата.  Peace

# 620
Момичета минавам да ви съобщя,че на 08.05 в 13.51ч . с планово секцио се роди втория ми син Галин.с мерки 3350гр.и 51см.И двамата сме добре ,и сме си в къщи от понеделник.Още от 2рия ден ни почнаха колики,а и баткото ни е болен,но се надявам всичко да се нормализира Simple SmileНа всички ,който още са в очакване им пожелавам леко раждане и да имат още малко търпение.

# 621
Щъркелова новина!
Siglinde е станала мама на Георги!
Цитат
Momicheta, imame si sin Georgi 3400/51sm. Rodi se dnes v 8:35, mnogo e krasivi spokoen. I dvamata sme dobre. Dovechera poveche. Predrydki na vsichki!

# 622
Честито на всички родили мами.Аз имам вече дата за секциото-21 Май.Ще съм в Окръжна Болница Варна.

# 623
  • В градината...
Честито на всички родили мами.Аз имам вече дата за секциото-21 Май.Ще съм в Окръжна Болница Варна.
на св. Константин и Елена  Peace
Аз съм на 20-ти.

# 624
  • Вече с постоянно местожителство на село...
Честито на мамите с новите бебчета.

Благодаря на всички за съветите, за сега ще съм със силиконовите предпазители, добре ги приема и суче с тях. Доста инфо изчетох и наистина малката не захапва ареола, а само зърното не знам как да я накарам да я захапе и нея. Дори с предпазителите пак само зърното хваща, четох че това е в самото начало докато се научи да суче правилно, имаше и коментари от някои мами че до края на кърменето си са ползвали такива предпазители. От болницата ми дадоха техен мехлем който също е с отмиване но е жълт на цвят, и съдържа риванол, сулфатиацол и др. Сега по-наранената и болезнена я мажа с този мехлем когато не я кърмя на тази гърда. Съжалявам че само за това се оплаквам, приемете моите извинения, но търся помощ от мами които са кърмачки сега и колкото повече мнения толкова по-добре.   bouquet  Hug

# 625
  • София
Нушинка, дано ти е от полза, блогът е изключително полезен и има всякаква информация и помощ за всичко, с което ще се сблъскате.

Предпазване и справяне с разранените зърна

И тук едно клипче, в което е показано как се поставя бебе на гърдата.
Видео: Кърменето - първи стъпки

# 626
Отново честито за новите бебчета!   bouquet
За храната нашата педиатърка, каза че лактаната е добра за регулиране на стомаха. Ние сме на милумил и е позапечена. Но че не препоръчва смяна на мляко освен ако не е много наложително.

# 627
Здравеите,честито на всички мами с бебчета да са ви живи здрави самохубави моменти. Да се похваля днес сас планово секцио се роди дащерями Лея .

# 628
Здравеите,честито на всички мами с бебчета да са ви живи здрави самохубави моменти. Да се похваля днес сас планово секцио се роди дащерями Лея .
Честито!  bouquet

# 629
Момичета и аз в отбора на родилите,на 7.05 се роди Димитър,3150кг/51см.Вече сме вкъщи и за сега се справяме добре.

Общи условия

Активация на акаунт