Отговори
# 540
Здравейте мамита... Минавам за да честитя за новите бебчовци... Да са живи и здрави, а на мамите бързо възстановяване.   bouquet
Ние сме добре. Вече си се върнах към всички задължения в къщи плюс новите де - казват, че не ми личало, че съм била оперирана преди две седмици... За което благодаря на моята доки.
На все още чакащите, пожелавам леко раждане и незабравими мигове.   bouquet

# 541
  • Вече с постоянно местожителство на село...
Здравейте Майчета, честито на всички новообебили се мами   bouquet да сте живи и здрави и много да се слушкате с бебчовците.
[/quote]на кой етаж си?
[/quote]

На 7 етаж съм, ти нали пита ако има някоя мама на 7 етаж да пише.

Ние също активно се кърмим, но ползваме и помпата, защото гърдите ми са пълни с кърма и са напрегнати и ако не изцедя марко преди да взема бебка няма как да засуче. Надявам се като се приберем нещата да се нормализират и да започнем да си се кърмим нормално, тук по час и без нощно хранене едва издържам. Първото кърмене ми е ад под небето, много боли. Взех си ланолин и той ме спасява от кървящи рагади, иначе съм забелязала че моята мишка не успява целия ареол да захапе

# 542
Здравейте Майчета, честито на всички новообебили се мами   bouquet да сте живи и здрави и много да се слушкате с бебчовците.
на кой етаж си?
[/quote]

На 7 етаж съм, ти нали пита ако има някоя мама на 7 етаж да пише.

Ние също активно се кърмим, но ползваме и помпата, защото гърдите ми са пълни с кърма и са напрегнати и ако не изцедя марко преди да взема бебка няма как да засуче. Надявам се като се приберем нещата да се нормализират и да започнем да си се кърмим нормално, тук по час и без нощно хранене едва издържам. Първото кърмене ми е ад под небето, много боли. Взех си ланолин и той ме спасява от кървящи рагади, иначе съм забелязала че моята мишка не успява целия ареол да захапе
[/quote]Явно всички ще родите преди мен хахаха!И мойта беше така само където аз съм с плоски зърна и мъката е 200 пъти по голяма грам не ме иска и само на помпа карах даже щях мастит да направя за малко и едната акушерка малко ме цеди ръчно (ревях от болка) и после с помпата 350 мл коластра за 10 мин АД!!!

# 543
Всички родихте и забравиха някой аз още се нося като народна песен. Много изнервящо е това чакане.

# 544
 Ааа, sandra1985 не са родили всички. И аз още си чакам.... preggo  Wink

# 545
Да чакането е ужасно аз така с каката чаках ли чаках...и накрая пак нищо

# 546
  • В градината...
Аз вчера бях на преглед и докторката ми каза, че 3 дни преди  секциото ще ме преглежда за разкритие. Вас преглеждали ли са ви  Thinking
Бяхме забравили и за стволовите клетки, та днес ще избираме фирма.

# 547
Здравейте момичета,
Не съм писала много отдавна, че каката все беше болна. Пет месеца без да спира. Побърках се, та по принуда я спряхме от градина да есента.
Определиха ми дата за секцео - 19 май. Доста е близо до термина 24 май, но доктора искаше да е спокоен, тъй като цикъла ми е на 33-35 дни. Сега ми предстои тестване за упойки. Малко по-малко поизпирам и приготвям нещата. Не вярвам, че ще успея да изгладя всичко, но пък после ще имам помощници.

# 548
Имам 3 см разкритие. И нищо. Ослушвам ср. Нервите са ми на крарн предел вече. А в допълнение баткото ми играй страхотни номера.

# 549
Аз съм с 2 см днеска мисля да поскачам по стълбите!Когато раждах каката системата не ме хвана и ме караха да скачам в МД и така тръгна

# 550
Аз имам още време, спокойна съм, но има еуфория Simple Smile Направи нямам търпение да се появи човечето Simple Smile

# 551
Много съм съгласна да махна АМ, но без него не може да заспи Sad Знам че 1 час е много,но пък за 20мин ми се струва,че нищо не изяжда. Иначе го усещам като дърпа и само като си стои на гърдата,но за преглъщане не се бях замисляла дали чувам  newsm78
Една позната ми каза,че можело кърмата да не ми била хранителна,имало и такива,макар че на мен това ми се струва пълна глупост  #Crazy
Друг вариант съм си мислила да се цедя с помпата и да му давам,така поне знам че яде със сигурност и ще виждам и по колко.... Ох,незнам сложна работа Sad
Да не говорим,че май рано-рано ще ни почнат и коликите,че го гледам милото от половин час се гърчи по кошарата,почервенява,проплаква,а сме само на 10 дни....

Няма такова нещо като нехранителна кърма, така че на тия глупости изобщо не се връзвай. СЪщо така ако почнеш да се цедиш с помата има голям шанс да ти намалее драстично кърмата, тя се образува и стимулира от допира на бебето, от сукането му, от плача му и т.н. Все пак ако искаш за един ден пробно виж как са нещата, макар че аз да ти кажа нищо не изцеждам с помпата, капчица не мога да изцедя, а съм сигурна че бебчо яде и се наяжда (още не знам как е с наддаването, но по всичко личи че си хапва), та и това с помпата не е съвсем критерии.
Следи го дали преглъща, това е важно Wink Хубаво ли суче, сигурно знаеш, не само зърното, ами и ареолата около зърното трябва да е захапало?

Нещо май проблема е в мен,забелязах че бебо не преглъща постоянно както когато яде от шишето,рядко му е преглъщането, а уж захапва хубаво,усещам че дърпа.. Явно кърмата ми е слаба,ама пак гледам гърдата тече,леко като я стисна и потича,къде е проблема тогава  Thinking Незнам много се притеснявам,само го мисля,даже си и поревавам,че не мога да си нахраня бебчето както трябва,ще вземе накрая да ми спре и тая кърма дето имам,та да не викам че имам кърма,а бебо яде АМ  Cry Cry

# 552
 Simple Smile И аз съм от отбора на очакващите включване.

Верно , че терминът ми е 21 05, но ми се искаше вече да има развитие,а то нищо.
на прегледа миналия четвъртък - ни разкритие, нищооо.
няма тапа, няма подготвителни контракции.

Само аз минавам в бебшки режим на хранене на 3 часа  Embarassed от нерви, и от не спане.
Не спирам да се движа, на ден поне по час съм по разходки и пак нищо. Човека си се протяга, и нехае да прави промени  Crossing Arms

хубав и успешен ден

# 553
  • Пловдив
Добро утро, аз имам въпрос към родилите вече момичета. Става въпрос за болничния за таткото - знам, че от родилното издават бележка, но кой реално издава болничния за бащата - от родилното или с тази бележка трябва да се отиде при личния лекар newsm78 И този болничен от кога започва да тече - от датата на раждането или от датата на изписването? Благодаря предварително.

# 554
На таткото не се издава болничен. Тази бележка от родилното се носи на работодателя, който попълва другите необходими документи за НОИ (заявляние-декларация, но не помня по кой член беше). Отпускът е от датата на изписване.

Общи условия

Активация на акаунт