Частни училища - информативна тема 6

• 68 418
  • 808
  •   1
Отговори
# 210
Следя темата от скоро, защото и на нас ни предстои избор следващата година. За сега сме се спрели на СС, Питагор и ПБ в този ред. Това, което за съжаление забелязвам е, че повечето от информацията, която се обменя е „детето на приятели споделя“ или „чух от познати“. Единствената конкретна информация е от родители, чийто деца по някаква причина не са били одобрени. Блис, мисля, че достатъчно се запознахме с твоя опит в СС. За съжаление не чухме толкова неща за ПБ, където очевидно си доволна от начина на подбор и детето ти е одобрено. Ти си била запозната с процедурата по приема в СС преди да заведеш детето си на изпита, а и би било доста идеалистично преди изпита да си вярвала, че нито едно дете не е записано в нито едно училище, включително СС, без изпит. Защо това толкова те настройва след изпита? Както вече се коментира, училищата са напълно свободни да избират по какъвто начин решат кой да приемат и кой не. Явно СС и детето ти не са си допаднали взаимно. Това е само за добро според мен. Представи си, че детето ти е било прието, въпреки че не му е допаднало училището и ти си го записала там….

За мен изпита или го издържаш или не. И в двата случая не настъпва краят на света. Продължаваш напред според обстоятелствата. Споделяш мнение, но не е необходимо на всяка цена да убедиш целия свят колко е лош/добър изпита. Нека да оставим всеки спокойно да си изкаже мнението, дори и да е различно от нашето.

Забелязвам, че тук има родители на деца в СС. Те обаче се ограничават да споделят само факти – колко деца са в клас, колко часа математика имат…. Аз мисля, че щом държат децата си в СС сигурно има причини да са доволни. Те обаче не споделят лични положителни впечатления. И поред мен причината е, че веднага някой недоволен от подбора на училището, например, ги обвинява, че са рекламни агенти. (Даже срещнах коментар на една майка след твой пост, че едва ли не преосмисля мнението са СС). Нека дадем свобода на тези родители, би било полезно за всички.

# 211
.

Последна редакция: чт, 23 апр 2015, 21:55 от Анонимен

# 212
Да повторя за н- найсти път, че явно четете избирателно.

И аз така мисля. Много пъти съм оставал учуден как са ми били разбирани криво постовете тук и как е било пренебрегвано нещо, което съм казал, за да бъде оплюто друго, което съм казал, извадено от контекста. Да не ти пука, свиркай си. Винаги се намира някой да те залее с помия, български форум е все пак.

# 213

Интересно е че решихте първият ви коментар да е точно по тази тема. Mr. Green

Всеки е имал първи коментар  Rolling Eyes. Нормално е да е по тема, която го интересува. Не знаех, че това се атакува...

# 214

Всеки е имал първи коментар  Rolling Eyes. Нормално е да е по тема, която го интересува. Не знаех, че това се атакува...

И шат на патката главата.  Laughing

Ако нямаш повече от 1000 коментара не ти се зачита мнението.
Извинявайте ама не се сдържах.

Иначе шегата настрана, моето мнение за състоянието на форума си го дадох една тема по напред:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=820137.150;topicrefid=20
за съжаление обаче няма друго място от където да черпим информация.  Sad

Последна редакция: чт, 23 апр 2015, 17:06 от stoychod

# 215
За сега сме се спрели на СС, Питагор и ПБ в този ред. Това, което за съжаление забелязвам е, че повечето от информацията, която се обменя е „детето на приятели споделя“ или „чух от познати“.
Аз също съм писала назад, в предишна тема за първата година на детето ми в едно от тези училища. Като това включва както положителни, така и отрицателни нюанси.

А за изпита писах и тази година как протича, тъй като кандидатстваха познати деца (едното не е прието btw, за другото не знам), както и кандидатите гостуваха в сегашния ПУК.

То и на мен ми е неприятно и тъпо, че почти няма лични коментари, да не говорим за дискусия за ЧУ извън тези три. При положение, че тези училища са десетки. Но... какво да се прави Simple Smile явно родителите на децата от тях не пишат в бг-мама.

# 216
.

# 217
Предлагам на първата сраница освен инфо за училищата да се сложи една кратка табличка съдържаща потребители който пишат в темата, къде учат децата им и в кой клас (за които потребители са съгласни да споделят такава информация). Така човек ще може бързо да се ориентира и да пише на лични.

# 218
Добре де, аз не написах ли на няколко пъти, че има недостатъци и в СС? Или фантазирам? ЩЕ взема да се върна да видя какво съм писала, че набързо беше.  От толкова интересуващи се как пък никой не попита какви са според мен? И други има с деца в училището и те може да кажат, защото знаете, че е доста субективно - за мен едно е минус, за вас може да е плюс. На конкретни въпроси, мисля, че доста потребители ще ви отговорят. Както и на конкретни нападки се отоговаря, ако се смятат за неистинни Simple Smile

Блис, вие нали бяхте ли на предварителна среща? На нашата такава в нито един момент не са казвали, че няма незаписани без изпит. Много ми се иска да е нямало такива поне за набора на сина ми, но не е имало такива претенции Simple Smile И също на тази среща много подробно ни беше описана процедурата, защо не сте разпитали и вие, за да не сте стига до това, което си написала: "Изобщо не бяхме запознати каква е процедурата на изпита".

# 219
  • София
Привет, да ви попитам дали някой може да ми даде отзиви за колеж "Св. Ариадна"? Какво е нивото на преподаване там, евентуално и после реализацията?

# 220
.

# 221

Всеки е имал първи коментар  Rolling Eyes. Нормално е да е по тема, която го интересува. Не знаех, че това се атакува...

И шат на патката главата.  Laughing

Ако нямаш повече от 1000 коментара не ти се зачита мнението.
Извинявайте ама не се сдържах.

Иначе шегата настрана, моето мнение за състоянието на форума си го дадох една тема по напред:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=820137.150;topicrefid=20
за съжаление обаче няма друго място от където да черпим информация.  Sad
Не е ли време наистина във форума да се дава информация, като се зачита и мнението, различно от това на някои личности, обсебващи форумното пространство?!  Shocked
Родителите, които тепърва ще преминаваме по изпитните коридори на ЧУ, се интересуваме от повече подробности, докато тук често се залита в пристрастия, нападки, излияния от "осанна" до "разпни" и се отива в съвсем друга посока - унверситети в САЩ и кандидатстването там или пък АК, като по тези въпроси има отделни форуми.  Дори  и да личи огорчението на дадения форумец, че детето му по една или друга причина се е разминало с определено ЧУ, би било полезно да получим повече конкретни факти, т.е. в какво се е състояло разминаването, защото често очакванията на родителя са едни, но мнението на специалистите от даденото ЧУ е друго. Не мисля също, че са полезни само възторжени и хвалебствени отзиви, почиващи отново на емоция, понеже резултатите на детето са супер и е прието. По-важното е да се споделят фактите около изпита и приема, а иначе - за всеки има място под слънцето и при наличието на толкова много ЧУ може да се намери подходящо за съответното дете. Това обаче не означава, че даденото ЧУ е най-, най- и трябва да се отхвърлят както негативните отзиви за него, така и похвалите за други ЧУ.

# 222
  • София

Не е ли време наистина във форума да се дава информация, като се зачита и мнението, различно от това на някои личности, обсебващи форумното пространство?!  Shocked
Родителите, които тепърва ще преминаваме по изпитните коридори на ЧУ, се интересуваме от повече подробности, докато тук често се залита в пристрастия, нападки, излияния от "осанна" до "разпни" и се отива в съвсем друга посока - унверситети в САЩ и кандидатстването там или пък АК, като по тези въпроси има отделни форуми.  Дори  и да личи огорчението на дадения форумец, че детето му по една или друга причина се е разминало с определено ЧУ, би било полезно да получим повече конкретни факти, т.е. в какво се е състояло разминаването, защото често очакванията на родителя са едни, но мнението на специалистите от даденото ЧУ е друго. Не мисля също, че са полезни само възторжени и хвалебствени отзиви, почиващи отново на емоция, понеже резултатите на детето са супер и е прието. По-важното е да се споделят фактите около изпита и приема, а иначе - за всеки има място под слънцето и при наличието на толкова много ЧУ може да се намери подходящо за съответното дете. Това обаче не означава, че даденото ЧУ е най-, най- и трябва да се отхвърлят както негативните отзиви за него, така и похвалите за други ЧУ.
Всичко това е прекрасно, само че предполага безпристрастност, която липсва както при приетите, така и при отхвърлените кандидати.

Ако някой има желание да го впиша на първата страница като родител на дето в Х училище, нека да ми пише на ЛС. Ще изчакам няколко дни за да се събере информация от желаещите и ще я систематизирам и предам на модератор тъй като аз вече не мога да нанасям корекции в първия пост.

# 223
Има ли в темата деца на първокласници,които ще бъдат в Образователни технологии?
Ако искат,нвка ми пишат на лични и да си направим една тайна група във фейсбук.

Между другото,разбрах,че са започнали сформирането на трета паралелка вече със сигурност.

Hope for two, не си писала скоро,избрахте ли училище?

# 224
  • София
В духа на последните дискусии пускам "реклама" на едно наистина добро училище и едно невероятно дете Simple Smile
http://news7.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0/%D0%91%D1%8 … html#.VToKMWcXb0P

Общи условия

Активация на акаунт