Въпроси към модераторите и администраторите

• 1 976 190
  • 19 781
  •   2
Отговори
# 18 615
# 18 616
  • София
Има ли обща тема за Благотворителност?
Няма. Пуснете тема в Благотворителност.

Ако купувате книжка проверете дали е налична по онлайн книжарниците.
Ние с дъщеря ми поръчахме две. Моята е изчерпана навсякъде. Поръчката ми е приета, но "задържана". в понеделник ще звъня по телефона.
А другата книжарница ми достави грешна книга. Уж щяха още вчера да се върне куриер, но...

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 09:42 от AnMary

# 18 617
  • Бургас
Разбрах. Довечера ще я пусна,че сега съм с телефона и ми е трудно.
Много неприятно това с изчерпаните книжки 😞

# 18 618
  • SF
Може ли линк към темата с коледната игра. В търсачката не мога да намеря. На първо място ми излиза 2020 година, после за по-стари години и не знам как да търся тази.
Между другото, ако търся нещо с търсачката, излизат всякакви теми и части от мнения, но не и търсената тема. Много е нефункционална.

# 18 619
  • Телиш/Плевен
Може ли линк към темата с коледната игра. В търсачката не мога да намеря. На първо място ми излиза 2020 година, после за по-стари години и не знам как да търся тази.
Между другото, ако търся нещо с търсачката, излизат всякакви теми и части от мнения, но не и търсената тема. Много е нефункционална.
Заповядай!

# 18 620
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Всички игри са тук - https://www.bg-mamma.com/?topic=856707.msg48913088#msg48913088

# 18 621
Съвременните формати за изображения, включително анимирани такива .webp  и за видео .webm позволяват много по-високо качество и по-малък размер на файла спрямо архаичния .gif  формат.

webm и webp се поддържат от всички съвременни браузъри. Това означава че ако разрешите качването им във форума, няма нужда от никакъв допълнителен "плеър" или код.  Затова пък потребителите ще могат да се радват на значително по-добро качество.
В момента форумът дори разрешава webp с използване на img тагове, както се вижда по-долу.  Само че потребителят трябва да го хоства някъде другаде, тъй като качването във вашия облак не е разрешено.

Ако пък разрешите качване и вграждане на .webm - тогава ще имаме и клипове със звук.  (.webp позволява анимирани изображения, но не и звук).  

Технически задачата би трябвало да е много лесна, въпросът е по-скоро до административно решение.

Например това анимирано изображение може да се качи при вас като гиф който е компресиран до 4.85Мб за да се включи в разрешените 5Мб.

Същият оригинал, само че като .webp заема само 600кб  ( 8 ПЪТИ по-малък файл). А разделителната способност и качеството е по-голямо, както всеки може да види:

(A ако вече не се вижда, може би хостинг провайдера ми го е свалил поради изчерпване на лимит от сваляния за ден.)

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 21:30 от Soney

# 18 622
  • София
Има някакъв бъг вероятно, защото не получавам известия за нови отговори по някои теми. Също така при опит за отговор по тема получавам съобщение да си редактирам мнението, защото съм последна, но виждам, че след мен има публикувани доста отговори.

# 18 623
# 18 624
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Някакъв бъг ли е това, че в момента, като автор на пост, не мога да видя кой е оценил мнението ми като "Полезно", или е нова политика на форума? С две мнения в две различни теми ми се случи, изобщо не се отваря изскачащ прозорец с харесалите го потребители. И не съм от "лайкващите", така че няма как да съм попаднала в ограничението, при това още с влизането във форума и прегледа на първия харесан мой пост.
От няколко дни има още нещо странно. Камбаната горе показва примерно 9, но в мига, в който кликна на нея и се отвори падащото меню, числото става 10. Т.е. винаги с 1 нагоре. За настолна версия става въпрос.

# 18 625
И при мен като кликна на камбанката мненията показват с едно повече.

# 18 626
Когато си в дадена тема, известията за нея не излизат горе в камбаната. Ще се появят там едва когато затвориш или излезеш от въпросната тема.

# 18 627
Благодарим за сигналите! Предадени са за разглеждане.

# 18 628
Търсачката дава грешка - ERROR: 8627.

# 18 629
Ползването на форума се съпровожда с изскачащ прозорец

Грешката в моя телевизор ли е?

Общи условия

Активация на акаунт