Въпроси към модераторите и администраторите

• 1 985 875
  • 19 781
  •   1
Отговори
# 2 520
  • София
Освен в декемврийките, въпросната дама се вихри в ноемврийки, априлки и майки. Губя й спатиите кога баш ще ражда. И в темата за ЧХГ стойностите прекалява...

Аз хвърлих поглед на постовете й от началото на писането й. Доколкото видях е имала загуба на бебе в 15-та седмица преди 2 години и оттогава пише в теми с такава насоченост или в някой отчетни теми майски, ноемврийски,  декемврийски,  за миседи,  за ЧХГ и т.н. свързани с бременност. В нашата тема написа, че има 3 деца, в което се съмнявам, с оглед темите в които пише. Няма постове в темите за децата, може би са вече големи, не знам. Стана ми тъжно за нея. Но иначе не й е мястото в темата ни (за ноемврийките) но никой не може да й забрани за пише. Не обижда и не нарушава правилата.

# 2 521
И в темата за кюретаж, която си е определила за нейна, не спира да нарежда и да дава непоискани акъли.
Доста момичета се отказахме да пишем там именно поради тази причина.
Въпросната потребителка не нарушава правилата на форума, но цял подфорум пропищя от нея. Не може ли да се направи нещо да си почине малко от форумния образ?

# 2 522
  • София
Освен в декемврийките, въпросната дама се вихри в ноемврийки, априлки и майки. Губя й спатиите кога баш ще ражда. И в темата за ЧХГ стойностите прекалява...

Аз хвърлих поглед на постовете й от началото на писането й. Доколкото видях е имала загуба на бебе в 15-та седмица преди 2 години и оттогава пише в теми с такава насоченост или в някой отчетни теми майски, ноемврийски,  декемврийски,  за миседи,  за ЧХГ и т.н. свързани с бременност. В нашата тема написа, че има 3 деца, в което се съмнявам, с оглед темите в които пише. Няма постове в темите за децата, може би са вече големи, не знам. Стана ми тъжно за нея. Но иначе не й е мястото в темата ни (за ноемврийките) но никой не може да й забрани за пише. Не обижда и не нарушава правилата.

Аман от такива двукраки амеби като това нещо. Лъже като... Не е с три деца, бях се карала в една тема с нея и помня. А и въобще не смятам, че е бременна.
Скрит текст:
Бу, кажи какво би направила, ако ти държиш да имаш и трето дете, а мъжът ти настоятелно те праща да търсиш спермодарител?..........
Връзката се поддържа от двама. Това не е решение две праскови ли да изядеш или три  Rolling Eyes
И също е много различно от първоначалната постановка, той не иска деца, тя иска (или обратното).
При вече налични деца не е някак толкова голяма драма. Да, определено поставя стрес и напрежение на връзката, ако желанието за още едно дете (3, 4...) е изключително силно, но от друга страна, има вече две деца в твоята задача, т.е. има осъществени ангажименти. От там насетне всеки трябва да реши какво иска да прави. Как са финансовите разчети, емоционално как стоят нещата, възрастта напреднала ли е...
Бракът или връзката не може да се диктува само от желанията на единия партньор.

Бу, цитирах ти моята житейска ситуация от три години насам. През 2006-та от твоите форумски насоки се научих да кърмя правилно и понеже сега те мернах в темата, реших да те питам за мнението ти.
Той категорично ми отказва трето дете. Посочва ми възможност да забременея от друг, което би било равносилно на бъдещ развод. Финансите не са проблемът в случая, а неговото незачитане на майчинския ми инстинкт, че съм годна да родя още едно здраво дете и да го отгледам, че искам отново да изпитам щастието да съм бременна и да кърмя, да гушкам бебе и да се грижа за три деца, двете вече поотраснаха.
Скрит текст:
Много трудно се живее с мъката по отказаната мечта...

Има ли начин достъпът ѝ да бъде спрян?

Последна редакция: чт, 21 апр 2016, 21:28 от milenaka

# 2 523
Ще разгледаме прецизно профила на потребителя.
В случай обаче, че това наистина е така
Не обижда и не нарушава правилата.
то няма да имаме повод да ограничаваме възможността за писане.

# 2 524
Ще разгледаме прецизно профила на потребителя.
В случай обаче, че това наистина е така
Не обижда и не нарушава правилата.
то няма да имаме повод да ограничаваме възможността за писане.
Mamma, благодарим ти!
ТовА обаче  значи ли, че може да си лъже колкото си иска? Тя много добре знае правилата и го прави така, че да не ги нарушава! Може би е редно да се направи анкета - дали дадени групи като нашата, тясно отнасяща се до определени потребители, те да могат да решават при подобни случаи кой да бъде част от тях и кой не. Във фейсбук дори има подобни гласувания.
Тази потребителката е регистрирана края на 2015, а според постовете е истината е друга

# 2 525
  • Sofia
Може би е редно да се направи анкета - дали дадени групи като нашата, тясно отнасяща се до определени потребители, те да могат да решават при подобни случаи кой да бъде част от тях и кой не. Във фейсбук дори има подобни гласувания.

Това е чиста проба малоумщина. Откъде-накъде потребителите на форума ще решават аз в кои теми имам право да пиша и в кои – не? smile3557 doh

# 2 526
  • София
Може би е редно да се направи анкета - дали дадени групи като нашата, тясно отнасяща се до определени потребители, те да могат да решават при подобни случаи кой да бъде част от тях и кой не. Във фейсбук дори има подобни гласувания.

Това е чиста проба малоумщина. Откъде-накъде потребителите на форума ще решават аз в кои теми имам право да пиша и в кои – не? smile3557 doh

Ей, недей да се вълнуваш толкова  Joy Ясно е, че няма как да стане. Но в конкретните теми, за които става въпрос, писането понякога на хора като посочената съфорумка действа много зле. Момичетата са бременни, притеснени от нещо, развълнувани, разтревожени, емоционални. И цялата тема и обстановка в нея се променя коренно.  Просто в един момент момичетата ще пишат преимуществено във фейсбук групата и няма на пишат в темата, а не е това целта.

Модераторите сами ще преценят дали и как да регулират нещата. Ние малко в полемика го превърнахме.

# 2 527
  • Sofia
   Абе, то, без ни най-малко да омаловажавам бременността като ценност, хората и в други теми си се хапят вербално, пък може би и сред тях има немалко болни, депресирани, нещастни, изгубили близките си наскоро и т.н., пък не съм чула някой да го изтъква като аргумент от първостепенно значение, камо ли да го счита за достатъчно основание, някой друг "да не му пише в темата" (че откога темите са персонални?).

Иначе, по конкретния казус, от чист интерес и любопитство погледнах публикациите на въпросната потребителка и не виждам абсолютно нищо нередно в тях – спазва добрия тон и не напада никого, нито директно, нито индиректно. Simple Smile

# 2 528
Писах по-рано от телефона, но нещо съм натиснала и съм изпратила на Котката лично, което даже нямам, но държа да си споделя мисълта.Не е разбира се дословно и единствената причина за поста е, поставянето на етикети

Така!Не е нужно да слагаме такива и да определяме кое какво е, крайно не е нужно и не знам защо и какво ви се случва хора, че не можете да се придържате към нормална любезна комуникация!Изказах предложение, идея и може в същия тон да бъде отхвърлена!Това вярвам са нормални отношения!
Не смятам за малоумно при групи както са бременностите с термин определен месец, където момичетата се представят, комуникирам, създават приятелства, споделят тревоги и вълнения и така минимум 8 месеца нещо или някой не им харесва като обща картина да нямат право на реакция.Такива теми мисля всички знаете сплотяват момичетата, заради идентични преживявания така да се каже.В случая с Тракия става дума за УМИШЛЕНО дразнене  - тя нахлу в темата, започна с безумни съвети, лични въпроси, без да се представи, без да сподели каквото и да е било. Темата от весела, мила, приятна, че дори и забавна опустя и се превърна в нещо, което всяка бременна би избягвала.Реагирахме предимно жени с опит в тези теми с по-едно, две деца и минали през отчетните вече
Няколко пъти въпросната беше помолена да спре да всява паника и страх в темата, тъй като загубихме две бебчета, но уви...ц...
Попитах я лично защо не се представя, защо пише при нас не  с цел да търся обяснение в стойка Ф, а да се опитам да я разбера, даже се извиних предварително ако нещо съм сгрешила в преценката си - получих отговор, не ти дължа обяснение и подобни последващи - това ли е настроение в темата за бременност?
Ако на някой му се занимава да погледне.

Мисля и заставам зад позицията си, че такова поведение не отговаря на Нетикета.Не отговаря на моралните ценности в едно общество, става дума за бременни жени - ало, хора, които се страхуват да не загубят зараждащия се живот в тях и такива преживяли вече загуби!Умишлено да се всява страх по заобиколен начин, но нерашувайки правилата - хайде моля ви се.
Плюс, че е явно като бял ден, че лъже!Крие се зад ник и монитор и явно силно желае да влиза в образ, които не е.Регистрирана е края на 2015 - хайде бе

Простете ми първо дългия пост и многословието!Търся съдействие за проблем от името на по-голямата част от групата ни и вярвам не засягам никого, а ако - моля да бъда извинена!Може и моите хормони да ми играят номера в момента  ooooh!
Не мисля за редно да бъда нападана обаче!

# 2 529
Попитах я лично защо не се представя, защо пише при нас не  с цел да търся обяснение в стойка Ф, а да се опитам да я разбера, даже се извиних предварително ако нещо съм сгрешила в преценката си - получих отговор, не ти дължа обяснение и подобни последващи - това ли е настроение в темата за бременност?
Точно заради такива като теб аз не пиша в отчетни теми.
Това е форум все пак, а не някаква частна сбирка на която трябва да се представиш и да чакаш одобрение от домакина.
Не съм се регистрирала във форума за да се заяждам с хората и не крия, че съм жена на 37г, имам дете на 7, от София съм, в момента не живея в България. Ако имаш някакви въпроси относно моята личност не ми е проблем да ти отговоря. Ако искаш и снимка мога да ти пратя, но да ти се представям в темата, да ти обяснявам защо съм писала в нея и едва ли не да чакам твоето одобрение и позволение да пиша в нея - не мерси!  Stop
Хората са различни, едни се представят, други не, но това не означава непременно, че ако не си се представил си се регистрирал с цел да се заяждаш и да дразниш останалите.
Ако въпросната потребителка наистина ви дразни, но не нарушава правилата, то тогава можете да я игнорирате и тя в един момент ще спре да пише.
Моето мнение е, че е излишно да се вкарвате в разни филми, да се дразните и да занимавате модераторите само защото някой не се бил представил.

# 2 530
Не, не, не! Не ме разбираш правилно - под представяне имам точно това предвид, което казваш - това попитах аз!За мен е редно да каже една дума - момичета част от вас съм, чакам дете и аре стига толкова!Никой за нищо нямаше да се хваща.Какви глупости говориш и преиначаваш думите ми - домакин и прочие!Можеш да погледнеш, ако ти се занимава!Какво одобрение какво позволение, wtf?
Който ме разбрал, разбрал.
Нямям нерви да се обяснявам на всички, като вече съм го сторила!
Пък и да бъда нападана по този начин за мен е комуникация, която не води до резултати!
Това не беше ли темата с въпроси към модератори и администратори?Помолих за нещо и ми се нахвърляте - това само по себе си не говори добре.

Благодаря на Мама
Малко повече усмивки ви желая на останалите

Последна редакция: пт, 22 апр 2016, 05:25 от Catalleya

# 2 531
За мен е редно да каже една дума - момичета част от вас съм, чакам дете и аре стига толкова!
За теб е редно, но за мен представянето във форума не е в списъка ми със задължителни и редни неща. Аз не обичам и не смятам за нужно да се представям, но това, че не съм се представила не означава, че се крия зад монитора, лъжа и съм се регистрирала във форума единствено за да дразня хората, които са се представили.  Simple Smile
Не съм чела темата, нито съм се ровила в публикациите на въпросната потребителка. Теб също не те нападам, а се опитвам да ти обясня ситуацията и от другата страна. Ако случайно някой ден се засечем в някоя тема и аз не ти се представя не го приемай лично...аз съм си такава, какво да се прави.  Simple Smile

Пожелавам ти и на теб повече усмивки и по малко нерви и негативни емоции!
А на модераторите се извинявам, че си позволих да пиша в тази тема. Но все пак се представих!  Laughing

# 2 532
  • София
Представянето не е задължително, но когато списваш в 4 различни отчетни теми с термин за 4 различни месеца, в една тема твърдиш явно, че имаш 3 деца, в други твърдиш, че мъжа ти ти отказва трето и още доста такива явни несъответствия, това поражда известни съмнения и неприятни емоции.
Форумът помни твърде много случаи за фалшиви бременности, за преждевремнни раждания, за цели романи, написани в продължение на години! Да, правилата никъде не се нарушават откровено, но вложените емоции са необратими. Твърде възможно е мацката просто да иска да бъде компетентна, активна и "знаеща" по всички въпроси, да дава акъл и съвети във всички теми, свързани с бременност и раждане, но поне да вземе да заеме позиция каква е наистина. Иначе наистина темите ще увяхнат.

# 2 533
Тъй като много се коментира Тракия, аз съм я чела, че иска трето дете, а Ред няма нито едно.
Сигурни ли сте, че е тя?

# 2 534
Да се представя - създателката на темичката Декемврийски мами 2016г. При предишната ми бременност се включих в темичката Майски мами 2013г., където създадохме невероятни приятелства. Въпросът е друг. В темите на Майски мами 2013г. , а и в Априлски мами 2013г. /но зе известно време/, се подвизаваше потребителя Анум . Тя по никакъв начин не нарушаваше добрия тон, напротив толкова увлекателно разказваше за Москва, за дългите си престои в болници, за мечтите си, за това как ще кръсти детето си Бела и т.н. и т.н. Беше потребител, който не искаше да си прави ФБ, но ние така да се каже бяхме влюбени и омаяни от разказите й и настояхме да се включи и във ФБ групичката. Там почна да ни поства снимки на една руса жена - бременна. Ние естествено й се възхищавахме колко красива бременност кара. Караше ни да правиме снимки от така да се каже фасадите на домовете ни и ние бременните, с целия ни акъл й се вързахме и почти до една си казахме кой, къде живее, че и на кой етаж. Дойде април и Анум или Зарина Каратаева, както се представяше във ФБ - роди! Честитихме чинно на семейство Стефан и Зарина Каратаеви. В началото на май месец, една от майките просто търсила рецепти за курабийки из нета и попаднала на блог, списван от американката Каролин Едуардс, която не 100 процента, ами 1100 приличаше на нашата Зарина. Жената си бе постнала снимки от всеки месец от бременноста, от дома си, снимки с мъжа си, снимк от раждането и.......на момченцето си Лиъм, което бе едно към едно с нашата Бела! Някой въобще представя ли си как това се е отразило на 140 изтърпяващи последните месеци от бременноста си жени? Ами няколко родиха преждевременно, други се психираха, че въпросната жена е част от канала за крадене на бебета, за органи и т.н. ...... Мина време, надживяхме го!
Но, след тези истории, надушвам фалшивото от километри. Да, и Тракия като Анум спазва правилата, проявява загриженост, даже прекомерна и е постоянен потребител на сайта.
Предвид опита си, бих искала да предпазя всяка една от жените, които с радост се включват в групичката, за да споделят трепетите си около бременността си, от това което аз и още 140 жени сме преживели.
Аз като създател на темичката, отказвам да влизам вече в нея, камо ли да нанасям на първа страничка термините на новите момичета, заради тази персона. Друг ще откаже да влиза също. Но както се казва - нека да пазим потребителя Тракия- БГ, а не идеята на БГ Мама като цяло! Нали така?! Аз не желая да контактувам под каквато и да е форма с това лице, и да виждам постовете й и както по-горе бе казано, че всеки може да си прави каквото си иска, без да нарушава правилата, то и аз като всеки редови потребител мисля да го правя. Както се казва - какво значи тук една идея, какво значи волята на мнозинството?

Общи условия

Активация на акаунт