Въпроси към модераторите и администраторите

• 1 962 699
  • 19 781
  •   1
Отговори
# 2 535
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Защо сте толкова сигурни, че зад въпросния акаунт се крие жена? Може да е някой скучаещ студент /по медицина напр./, който поради явно скучния си реален живот е решил да се поразнообрази в този форум. Или събира материал за дипломна работа заобикаляйки Правилата. А защо точно тук  Thinking ...? Ами защото тук ще му обърнем внимание "по същество", понеже сме жени със сърца, емоции и искреност, които другаде в нета няма да срещне. Същото важи и ако е някоя емоционално разклатена средно статистическа българка или някоя пълна извратенячка / и такива ги има  Rolling Eyes/. Спирате да й обръщате внимание на постовете и все някога ще й писне, и ще си намери други теми, в които да досажда. Peace
Леко бременеене и раждане! Grinning Peace

# 2 536
Тони78, както и от написаното от Вас става ясно, че 100% гаранция за автентичността на публикуващия и истинността на публикациите няма - не само в БГ-Мамма, а и във Фейсбук (както и навсякъде в интернет пространството).

Съвременните технологии ни дават изключително голяма свобода и възможност за достъп до информация и възможности за комуникация с хиляди хора по целия свят, но носят и своите рискове, независимо дали става въпрос за имейл комуникация, социални мрежи, форуми, сайтове, чатове.
Да, за жалост, както и в реалния свят, така и във виртуалното пространство има различни хора - има добронамерени, приятели, непознати, неприятни, престъпници... И също така, както в реалния свят, то и във виртуалния има и писани, и неписани правила и норми.
Както в реалния свят не можеш да осъдиш човек без доказателства, така и във виртуалния не можеш да наложиш санкция, без да има налице нарушение на конкретно правило.

По отношение на неписаните правила, всъщност имам предвид всички препоръки за онлайн комуникация, които нееднократно съм писала и тук, и които все повече се цитират във виртуалното пространство, а именно правилата за безопасно ползване на интернет.
Изключително много ми харесват формулировките за безопасност на децата в информационното общество, но те важат не само за децата, а и за всички нас, а именно:

- Не е препоръчително публикуването на лична информация като име, парола, адрес, телефон, месторабота и т.н., както и лични снимки, които могат да разкрият такава информация.
- Бъдете внимателни към имейли, съобщения и прикачени файлове, които са от непознати, не очаквате или към които няма допълнителна информация от реален познат или ви се струват необичайни и подозрителни - може да съдържат зловреден код, който може да увреди компютъра ви и съдържащите се в него файлове и/или да се разкрият лични данни, в това число и финансови.
- Помнете, че често онлайн хората се представят по различен начин. Стремете се да уважавате всички във виртуалния свят, но се доверявайте само на тези, които реално познавате.

Няма да цитирам и преразказвам всички правила за безопасен интернет.
Те не са написани от или заради БГ-Мамма, Фейсбук или друг конкретен сайт, а заради реалното съществуване на такива опасности и недоброжелатели, независимо за кой сайт или виртуална комуникация става въпрос.

Що се касае до конкретния случай, то това, което искам да Ви помоля, е да се успокоите и да не обръщате внимание на потребители, които не Ви допадат, но да бъдете внимателни по отношение на споделянето на лични данни (като адреси например... първо име или потребителско име и термин на раждане не са данни, които биха могли да се използват злоумишлено) публично тук, във Фейсбук или друг общодостъпен сайт. В случая пишете за конкретен потребител тук, но всичко, което публикувате, е публично достъпно - всеки, имащ достъп до интернет пространството, може да го прочете и да използва тази информация и за целта не е нужно да пише в темата или дори да се регистрира. Същото важи и за Фейсбук - всеки може да си направи профил, със снимка, информация и т.н., които да не отговарят на реалността, но да създава измамно впечатление за автентичност на образа.

Аз лично се ангажирам заедно с модераторите да следим потребителя, който Ви притеснява, като в случай че установим нередност, то веднага ще има реакция от наша страна.
Когато има налице реални доказателства за недобросъвестност, както и реални технически или текстови доказателства за злоупотреба, то ние няма да се поколебаем да наложим съответната санкция.

Желая Ви спокойна и приятна бременност, леко раждане и здрави бебета!

П.П. И аз лично, като потребител, като майка, бих ви посъветвала да не обръщате внимание и да игнорирате публикации и потребители, които не са ви приятни или ви натоварват (нямам предвид само конкретната ситуация).
А като администратор на форума ще обмисля за реализацията на техническо решение за игнориране.

# 2 537
Благодаря, Мама за своевременната реакция. Вярвам, че ще отсъдите правилно!
Написах горното с пълното съзнание, че наистина всеки може да прави почти всичко както в реалния, така и във виртуалния свят. Аз имам своя опит. Вие вероятно сте се нагледали на много други подобни истории. Но, както знаем бременните  са особена категория, при която чувствителността се засилва, напрежението също, а това всички знаем не влияе никак добре. Ако не бях бременна вероятно и аз щях да не се впечатлявам на подобни публикации. Но в случая наистина при създалата се ситуация, у мен изникнаха предишни спомени, които се опитвах да заровя дълбоко. Изникнаха и страховете както за мен, така и за останалите момичета. Ако касаеше само и единствено мен, вероятно щях наистина да я/го игнорирам, но пусто в тоя живот все се опитвам да предпазя и околните от опасност, която виждам.
Благодаря пак, за това че ще следите потребителя. Надявам се и тя-той в крайна сметка наистина да осъзнае, че вреди на психиката на няколко групи бременни и ни остави на мира.
Тук е мястото да се извиня, че и аз излязох извън рамките на добрия тон, в опитите да накарам потребителя да осъзнае какво причинява с поведението си.

# 2 538
  • София
Може ли модератор да зачисти тази тема? От известно време всеки, списващ в темата, реши, че тук е подходящото място да си каже, яде ли "подадена" храна, кога се извежда новороденото и т.н. Мисля си, че има достатъчно такива теми, че и тази да се превръща в спамо-чат/говорилня. Впечатление прави и това, че няколко потребители правим забележка, но се подминава като пътен знак...

# 2 539
Може ли все пак да предупредите пускащите нови теми-продължения, че дължина на темата около 50 стр. е твърде различно от дължина на темата 45 стр. Около 50 страници значи 49-51 стр., не да се пуска нова тема, при условие, че в темата има възможност да се напишат още 70 поста до достигане на стр. 50.

# 2 540
А също и акуратно да цитират в първия пост линкове към ВСИЧКИ предишни теми?

# 2 541
Предупреждаваме на лични съобщения, в темите, трием и сливаме теми според това колко по-рано е пусната новата и колко от нея е изписано. Правим и изключения, например: "бременни месец ***" местят отчетната си тема в "родени ****". Темата за добре дошли е пусната от потребителка, родила предишната година през същия месец. Понякога втората тема се пуска малко по-рано, защото потребителките искат да направят списъка със своите имена и тези на новородените, но не се толерира избързването със следващите теми. Обратният случай - замряла, но информативна тема, която е оставена с повече от 50 стр. по молба на потребителите и по преценка на двама модератори тук.
Няма задължително правило какво трябва да включва първия пост на дадена периодична тема. Поставянето на линкове от типа "нова тема" и "стара тема №" е наложило се от самите потребители улеснение. По тази причина, ако забележите неактивни или пропуснати линкове, моля използвайте функцията "информирай модератор". Някой от нас ще намери и постави верния линк.

# 2 542
Здравеите!
Аз правя темата за Паническото разстройство http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=915452;topicrefid=19 в Здравословния подфорум.

Проблемът е, че тя наближава 50 страници (на 42 е), а аз няма да съм с компютър 4 дни от 29.05 до 2.05. А друг участник не знае как се пуска.
Според мен вариантите са 2:
1. Да пусна нова тема преди 50 станица
2. Да Ви помоля да не я заключвате до 2.05

Благодаря Ви и хубав ден!

# 2 543
Не пускайте нова тема преди изписването на 50 стр.
Ако друг потребител не пусне тема №25, направете го Вие на 02.05. Старата тема няма да бъде заключена поради превишен брой страници.
Весели празници!

# 2 544
Благодаря за отговора! Весели и красиви празници!

# 2 545
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=882025.msg32998149;topicseen#new
Прекалено е разтегната страницата. Като я смаля, буквите стават прекалено ситни и не се чете.

# 2 546
Предполагам, че проблемият пост е този. Потребителят е пропуснал интервалите и вероятно това разтегля страницата. Ще редактирам.

# 2 547
Благодаря!

# 2 548
# 2 549
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт