Въпроси към модераторите и администраторите

• 1 959 032
  • 19 781
  •   2
Отговори
# 7 140
Препоръчаните теми не са наш избор, а се избират автоматично от външен алгоритъм по много параметри, между които категория и група на темата; указани интереси, абонаменти за теми и групи, теми със сходна тематика; теми, подобни на други теми, които вече сте чели; теми, които са четени от голяма част от останалите потребители, които са чели и текущата тема и т.н.
Препоръчаните теми са различни за всеки потребител.

Връщам малко назад и във връзка с това обяснение.
Не зная какъв е външния алгоритъм, но от днешните препоръчани на мен теми, половината са от подфоруми, в които нито пиша, нито чета, нито съм абонирана. Отговорите им са 0 - 17, т.е. не са и особено популярни. Същото беше и предишните дни. А когато ми предлага тема, която следя или съм чела се отваря на първия и пост, а не на първия непрочетен.
Та какъв е смисъла, от това явно неработещо предлагане? И не е ли по-добре да се замени с нещо, което действително ще е интересно и полезно?

Мога да дам предложение. Пиша в най-големия шведски форум и в него има три много полезни, поне според мен функции както следва:

1. Актуални теми от всички подфоруми (излиза списък според дата и час)

2. Нови теми във всички подфоруми (излиза списък според дата и час)

3. Нови публикации във всички подфоруми (излиза списък според дата и час)

По този начин можеш да хвърлиш бърз преглед какво е актуално към момента във всички подфоруми и да се заинтригуваш от теми, намиращи се в подфоруми, които не посещаваш.

# 7 141
...Та въпросът е, ще ми позволите ли да пусна такава тема "Торбичките на Моралка", в която да коментираме тези торбички, вместо това да се случва във всички други теми?
Не. Уточнения от този вид, между двама потребители, се правят с лични съобщения.
Ако смятате, че даден пост или постове нарушават правилата на форума, използвайте функцията "Информирай модератор".

# 7 142
...Та въпросът е, ще ми позволите ли да пусна такава тема "Торбичките на Моралка", в която да коментираме тези торбички, вместо това да се случва във всички други теми?
Не. Уточнения от този вид, между двама потребители, се правят с лични съобщения.
Ако смятате, че даден пост или постове нарушават правилата на форума, използвайте функцията "Информирай модератор".

А тема "похвали и критики към потребителите на форума" в клюкарника допустима ли е? В нея ще могат да се пишат както положителни, така и негативни коментари поименно. Имам желанието да похваля потребители, които ми допадат, както и съм готова да се подложа на критика. След като така или иначе в повечето теми се стига до лични квалификации и определения, защо да няма тема, в която това да е легитимно, а не спам? Ако и това предложение ви се стори недопустимо ще спра с идеите, но се надявам да го одобрите  Peace

# 7 143
О, товa ще е много щекотливa темa. Ще пaдa въргaл в нея. Ще стaне нaпрaво стрaшно. Идеятa изглеждa не лошa, но реaлизaциятa и според мен ще излезе извън основнaтa идея и извън всякaкви рaмки и ще е пълен провaл.

# 7 144
И сигурно ще се налага да има "дежурен" модератор в нея постоянно.

# 7 145
Aхa, денонощно. Не знaм, не знaм, товa ще е голям тaрaлеж във форумните гaщи.

# 7 146
Aхa, денонощно. Не знaм, не знaм, товa ще е голям тaрaлеж във форумните гaщи.

Но защо да няма такава тема? Където и да отворя винаги има както ласкателства и похвали, така и лични нападки. Има и нещо като "лагери", потребители, които се поддържат взаимно. Обективно погледнато това е спам в темите, в които се случва. За това няма да е зле да има тема, която е посветена точно на такива похвали, критики, "обяснения в любов" или нападки, след като толково много потребители имат интерес към това.

# 7 147
Прави ги на лични, няма нужда от публични войни и любов! Щастието обича тишината, форумът предполагам също.

# 7 148
Много опити е имало през годините за теми тип "Кой ви кефи във форума и кого не можете да дишате". Всеки път краят е предизвестен и е един и същ – ключ след доста грозни сцени.
Вярно, че народът изпуска парата, ама същата работа върши и хиксчето горе вдясно. Даже много по-успешно и без излагации.  Laughing

# 7 149
Денси, прaво в десяткaтa. Много хaресвaм лaконичните ти и точни коментaри.

# 7 150
  • София
Че и "Номинации" имаше. Замряха.

# 7 151
# 7 152
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Новата версия или по точно новия сайт за изображения поддържа ли png  формат.Качвам директно от лаптопа , но съответно не е прозрачно,а излиза черно.Същото се получава и когато копирам адреса от друг сайт за изображения.Минава пак през амазона и става черно.
Ето и нагледно.Едното от старата версия и си излиза нормално.

и от новата

# 7 153
  • Испания
Новата версия или по точно новия сайт за изображения поддържа ли png  формат.
Скрит текст:
Качвам директно от лаптопа , но съответно не е прозрачно,а излиза черно.Същото се получава и когато копирам адреса от друг сайт за изображения.Минава пак през амазона и става черно.
Ето и нагледно.Едното от старата версия и си излиза нормално.

и от новата

Качването на снимките от няколко дни вече е пренасочено към услугата на Амазон и не сме забелязали в логовете да има неясни грешки. Повечето грешки са или при задаване на адрес, който не е точен url на изображение, а е адрес на страница, или опит за качване на прекалено голямо изображение, или проба за качване на неподдържан формат (поддържат се jpg, jpeg, png и gif).
Що се касае до редактора (формата за писане и предварителен преглед), то в момента се работи по подмяната му - писала съм и по-рано, че ще бъде обновен изцяло.

# 7 154
  • Оптимист по принуда
Реклама

Общи условия

Активация на акаунт