Въпроси към модераторите и администраторите

• 1 971 690
  • 19 781
  •   1
Отговори
# 5 355
От известно време насам ми прави впечатление, че потребителите масово пускат последователно по два и три поста, което противоречи на правилата. Ще кажете да докладвам, но в темите пишат и модератори и ми е странно, че не взимат отношение. Почти няма тема, която да следя и да не виждам последователни постове на един и същи потребител.
Винаги, когато модератор забележи последователни постове редактира първия пост и към него добавя другите. А потребителя се предупреждава с ЛС. Възможно е да има пропуснати, докладвайте винаги, когато попаднете на такива постове.

Явно това е причината напоследък да има такива постове. Ако забележката бъде написана в темата, ще бъде прочетена от всички потребители и ще се знае от всички. Сега, знаещите това правило, си мислят, че вече не се спазва толкова сктриктно и биха си позволили и те нарушение. А новите потребители пък изобщо не знаят за това.

Освен това има бъг, който донякъде оправдава пускането на поредни постове и това е, че ако редактирам мнение и добавя нова информация или въпрос, то публикацията няма да излезе като ново мнение при другите потребители, което е доста неприятно....

# 5 356
Прави ми впечатление, че от днес я няма старата версия на бг-мама. Как мога да пусна анкета на съществуваща вече тема?
Преди беше възможно и така избирахме заглавие на следващата. А сега ме препраща към счупена страница и казва, че не е възможно.

# 5 357
  • София
Има си я старата версия - линк долу във футъра. Работи. Ако това помага за анкетата.

# 5 358
  • София
Прави ми впечатление, че от днес я няма старата версия на бг-мама. Как мога да пусна анкета на съществуваща вече тема?
Преди беше възможно и така избирахме заглавие на следващата. А сега ме препраща към счупена страница и казва, че не е възможно.
Има линк към старата версия най-долу в лентата на сайта - http://scr.hu/0ws9/12htc
Може да влезете в старата като замените www в адреса с old.
Ако имате проблеми с анкетата напишете ми ЛС.

# 5 359
Спасение! Благодаря! Не го видях. Но се надявамд а го оправят, защото в крайна сметка някога ще изчезне старата версия:)

# 5 360
  • София
Мисля, че тази тема е за заключване, има пусната нова – http://www.bg-mamma.com/?topic=1005498

# 5 361
По отношение постовете на Лиляна - бяха два, изтрих първия, не съм видяла втория и по този причина дори не разбрах за какво става дума. Когато го видях, изтрих и него. Извинявам се на всички, които съм притеснила с пропуска си.
Предупреждения за последователни постове често, но не и абсолютно винаги, се отправят - както в конкретната тема, така и на лс. Сливат се постове от модератор или администратор или се изтриват - особено при потребители, които системно и нарочно нарушават това правило. За нарушаването му има и потребители с временно ограничени профили. Това обаче не се вижда от потребителите, виждат се само постовете, които са останали последователни. Моля, използвайте функция "информирай модератор" за такива публикации независимо, че в темата по-късно е писал и модератор. Една възможна причина за пропуск /на мен се е случвало, признавам и съм го забелязвала едва, ако се е налагало да прочета темата за втори път/ - първият пост на потребителя се явява последен, когато чета новите мнения, при следващото прочитане вторият пост на потребителя се явява първи нов за мен и не съм забелязала, че в темата има два последователни поста.
За личните обиди - отново често, но не абсолютно винаги, се пишат предупреждения. Голяма част от потребителите, отправяйки лични обиди и неуместни квалификации, знаят много добре, че нарушават правилата на форума и че постовете им ще бъдат премахнати вкл. и някои от потребителите, които вчера и днес писаха в текущата тема. Ние се отнасяме с уважение към Вас, а Вие не забравяйте, че зад нашите монитори също има хора, не роботи.

Новата версия се обсъжда тук:
BG-Mamma се променя. Запознайте се с новата визия и функционалности

# 5 362
Господа и дами Модератори и Администратори,
Бихте ли ми посочили къде да прочета каква отговорност носят Собствениците на сайта в случай, че се докаже наличие на постове насаждащи религиозна и расова омраза!
Благодаря!
Тук? Някой да се ангажира с мнение?

# 5 363
Камбанката ми празна, въпреки че като вляза от менюто виждам, че имам нови отговори в няколко теми. Новата версия през лаптопа ползвам.

# 5 364
  • София
Камбанката ми празна, въпреки че като вляза от менюто виждам, че имам нови отговори в няколко теми. Новата версия през лаптопа ползвам.
И при мен е същият проблем.

# 5 365
  • София
Дам, цифрата се губи, чак като се цъкне на камбанката се появява... това от  половин чакс нясам някъде се сбъгяса така...

# 5 366
Господа и дами Модератори и Администратори,
Бихте ли ми посочили къде да прочета каква отговорност носят Собствениците на сайта в случай, че се докаже наличие на постове насаждащи религиозна и расова омраза!
Благодаря!
Ясно е записано в правилата
Цитат
ЗЕТ. Глава четвърта. ОТГОВОРНОСТ НА ДОСТАВЧИЦИТЕ НА УСЛУГИ НА ИНФОРМАЦИОННОТО ОБЩЕСТВО
Липса на общо задължение за наблюдение на информацията
Чл. 17. Доставчикът на услуги не е длъжен да извършва наблюдение на информацията, която съхранява, пренася или прави достъпна при предоставяне на услуги на информационното общество, нито да търси факти и обстоятелства, указващи извършването на неправомерна дейност.

Собствениците, администраторите и модераторите на сайта носят отговорност единствено и само за публикациите, направени от самите тях и НЕ носят отговорност за теми, съобщения (публични или лични), публикации, твърдения и становища, изразени от други потребители.
Всеки потребител е отговорен за собствените си думи, публикации и действия в сайта.
Въпреки това при получаване на доклади за мнения, нарушаващи т.8 от Правилата, те се преглеждат и ако има наличие на явно нарушение, то те се премахват.

Дам, цифрата се губи, чак като се цъкне на камбанката се появява... това от  половин чакс нясам някъде се сбъгяса така...
Благодаря за информацията. Предадено е на техническия екип.

# 5 367
Цитат
ЗЕТ. Глава четвърта. ОТГОВОРНОСТ НА ДОСТАВЧИЦИТЕ НА УСЛУГИ НА ИНФОРМАЦИОННОТО ОБЩЕСТВО
Липса на общо задължение за наблюдение на информацията
Чл. 17. Доставчикът на услуги не е длъжен да извършва наблюдение на информацията, която съхранява, пренася или прави достъпна при предоставяне на услуги на информационното общество, нито да търси факти и обстоятелства, указващи извършването на неправомерна дейност.
Не се разбрахме. ЗЕТ не освобождава от отговорност доставчика на услуги, а само не му вменява задължение да "извършва наблюдение на информацията, която съхранява, пренася или прави достъпна бла бла бла"
Ще задам въпрос по-просто! Ако утре някой внесе жалба срещу форума за наличие на постове насаждащи расова и/или религиозна омраза, кой ще бъде отговорен, че е допуснал подобни публикации?

# 5 368
Явно трябва да съм по-конкретна и разясня написаното.
Ако получите обиден SMS, компанията, която е позволила преноса му, не е отговорна за съдържанието му.
Същото се отнася за публикациите, направени от потребители във форума.

Форумът не прави публикациите си сам. Можете да подадете жалба срещу публикация на потребител Х. Подавате жалба срещу "форума"/администраторите, в случай че някой от екипа/администраторите е публикувал текст, който смятате за закононарушение.

Ще разясня записаното в правилата като последователна процедура:

1. Има публикация, която смятате, че не отговаря на правилата/е закононарушение (Вие лично).
2. Докладвате публикацията.
3. Модератор я преглежда - ако счете написаното за явно закононарушение и/или написаното за напълно недопустимо спрямо правилата - я премахва. Ако казусът е спорен (с евентуални правни рискове) - следва консултация с юристите ни.
4. В случай че публикацията не е премахната, тъй като липсва явно закононарушение, но Вие настоявате тя да бъде изтрита, тъй като я считате за обидна/нарушаваща законни права и интереси, или в противен случай ще потърсите правата си по съдебен път, администраторите се свързват с автора.
7. До 72 часа той трябва да заяви готовността си да поеме отговорност за публикацията си, да пожелае да бъде изтрита или при липса на отговор - тя ще бъде заличена.
8. В зависимост от т.7 - публикацията се изтрива поради липса на отговор от автора или по негово желание. При поемане на отговорност за публикуването от страна на автора - Вие подавате жалба срещу автора и неговото мнение, а ние сме длъжни да окажем съдействие на съответните институции, ако счетат жалбата Ви за допустима. В случай на отхвърляне на жалбата или решение в полза на автора - Вие можете да бъдете подведен под отговорност, както и да се наложи да поемете разноските по делото и направените разходи както от страна на автора, така и от страна на форума.

Към момента не виждам направени актуални доклади от Вас, към които да може да се отнесе гореописаната процедура.

Последна редакция: пн, 18 дек 2017, 23:20 от Mamma

# 5 369
Ако получите обиден SMS, компанията, която е позволила преноса му, не е отговорна за съдържанието му.
Същото се отнася за публикациите, направени от потребители във форума.

Ако получа обидно съобщение на лично, то тогава може да се отнесе към примера със SMS-а. И благодаря, че споделихте тази процедура. Grinning
От всичко написано до тук, следва ли да разбирам, че ако няма формално подаване на жалба срещу откровено расистка публикация или такава с насаждане на расова непримиримост, ненасочена срещу конктетен потребител и преминала през цедката на модераторския екип, то тя ще остане достъпна за всеки който случайно посети форума?
п.с. ще си позволя да Ви цитирам отново, тъй като изказахте една интересна хипотеза.
В случай на отхвърляне на жалбата или решение в полза на автора - Вие можете да бъдете подведен под отговорност, както и да се наложи да поемете разноските по делото и направените разходи както от страна на автора, така и от страна на форума.
След като твърдите, че не се явавате отговорна страна ( като форум ) при публикациите, каква отговорност може да търсите от ищец при неотсъждане в негова полза?

Общи условия

Активация на акаунт