Въпроси към модераторите и администраторите

• 1 968 143
  • 19 781
  •   1
Отговори
# 8 610
  • Sofia
Не мисля, че поредните постове между двама потребители са забранени (освен ако не е спам).

# 8 611
Не говоря аз да пусна два поредни поста един след друг. Говоря за диалог между двама потребители който може да помогне на други със същия проблем или да предизвика дискусия.
Или някой да върви след теб и да докладва...

# 8 612
Зуки Су, правилото въобще не е мъгливо, а е ясно дефинирано в правилата.

Правила на Форумите
...
6. Спамът, флудът и "чатът" са забранени

Флуд (flood - наводнение, потоп) - заливане на форума и темите с безсмислени, едносрични и/или повтарящи се постинги, в това число последователни публикации от един и същ потребител, без между тях да има други отговори. При нужда да добавите информация към предишния си отговор, моля, използвайте функцията за редакция.

Както и по-горе са уточнили, форумът е предназначен за дискусии - диалог, разговор между двама или повече потребители. Правилото дефинира недопускане на поредни публикации от един и същ потребител, без да има поне един отговор от друг потребител между тях.

Никой не забранява и ограничава разговор между двама потребители.

Ограничението е за последователни публикации от един и същ потребител. Тогава темата се превръща в монолог. Всички останали потребители получават напълно излишни известия на място и по имейл.

Ако вече сте публикували отговор и искате да добавите нещо, вместо да отговаряте още веднъж на себе си, използвайте опцията за редакция. Тя е достъпна както в пълната, така и в мобилната версия.

# 8 613
  • Sofia
Доколкото разбрах тя пише за поредни постове, редуващи се между двама потребители. А не само нейни поредни постове.

# 8 614
Мери Ан, за това какво е поредни постове, кога е забранено и позволено.

Два пъти модератор ми пише лс, че е забранено пускането на поредни постове.
Първия път може аз да съм писала два поредни поста един след друг, не помня.
Втория път при въпрос за коя тема става въпрос, той ми отговаря за два поредни поста в дадена тема и ми посочва датите. При преглед на темата се оказва, че не съществуват такива постове. От втората посочена дата го има, другия явно е изтрит.
В момента пак пуснах два поредни поста през няма и 10 мин.

Ще ги изтрият ли? Пак ли ще ме предупредят на лс?

# 8 615
  • Другата България
Мери Ан, за това какво е поредни постове, кога е забранено и позволено.
Два пъти модератор ми пише лс, че е забранено пускането на поредни постове.
Първия път може аз да съм писала два поредни поста един след друг, не помня.
Втория път при въпрос за коя тема става въпрос, той ми отговаря за два поредни поста в дадена тема и ми посочва датите. При преглед на темата се оказва, че не съществуват такива постове. От втората посочена дата го има, другия явно е изтрит.
В момента пак пуснах два поредни поста през няма и 10 мин.
Това не са поредни постове. Ако между тях има пост на друг потребител.
Поредни постове са, когато са и двата твои, и са един след друг, веднага, един вид все едно си отговаряш на себе си - твой пост следва твой пост, отново.
Доколкото те разбирам, ти говориш за нещо от рода на: пишеш си с мен, питаш ме нещо, аз ти отговарям - тоест, след твоя пост следва мой, не твой отново. После ти ми отговаряш, следва моя реплика, и така.
Това не са поредни постове, а диалог, дискусия. И не е забранено. Така поне мисля.

# 8 616
  • Sofia

...в това число последователни публикации от един и същ потребител, без между тях да има други отговори. При нужда да добавите информация към предишния си отговор, моля, използвайте функцията за редакция.

Както и по-горе са уточнили, форумът е предназначен за дискусии - диалог, разговор между двама или повече потребители. Правилото дефинира недопускане на поредни публикации от един и същ потребител, без да има поне един отговор от друг потребител между тях.

Никой не забранява и ограничава разговор между двама потребители.

Ограничението е за последователни публикации от един и същ потребител. Тогава темата се превръща в монолог. Всички останали потребители получават напълно излишни известия на място и по имейл.

Ако вече сте публикували отговор и искате да добавите нещо, вместо да отговаряте още веднъж на себе си, използвайте опцията за редакция. Тя е достъпна както в пълната, така и в мобилната версия.

Аз наистина не разбирам как това, което цитирам, може да се разбере по повече от един начин.

Още един опит:
Ако последният отговор в темата е Ваш, не пускате нов отговор, а цъкате "редактирай" и допълвате.

# 8 617
Ако последният отговор в темата е Ваш, не пускате нов отговор, а цъкате "редактирай" и допълвате.
Това правило важи ли за модераторите, ако публикуваните мнения не са в качеството на модератор, а чисто информативни по дадена тема?

# 8 618
Тета, това и аз питам - кое е правилно и какво следва?

Мери Ан, и аз мисля като теб, но не съм сигурна дали е така.
Както казах - първия път и за идея си нямам какво точно е станало, може вината да е моя; втория път - при запитване на лс за коя тема става въпрос, модератор ми посочва темата и две дати. На първата пост не намирам, вероятно изтрит.
Не ми е ясно какво точно е правилото и затова питам.

Дари, какъв точно ти е проблема с моята профилна снимка? Кое точно ти накърнява естетическия поглед? Каква да ми е снимката според теб?
Лична е ...
Е, поне показа, че си ми столкър. Защо да не ме търпят във въпросната тема? С кое точно прекрачвам някоя граница или правило?
Ти защо всъщност реагираш така? Не ми отговаряй, но се изясни със себе си.

Джаста Праста, не се хаби! Няма да те разберат, а и не искат. Благодаря ти, че си до нас, както и на останалите момичета!
Да хейтиш е много по - лесно отколкото да осмисляш и помогнеш.

Уишмастър, драмата е споделена в съответната тема.

Смайлис, и аз не разбрах какво точно стана. Питах нещо отговорните лица, започнаха лични нападки, предположения.

НинаЗ, благодаря за защитата!

Татти, ако се провежда дискусия и се допълва написан пост - отговор на следващо мнение в темата, как ще го прочетат всички следващи, особено тези през мобилната версия?

# 8 619
  • Sofia
Татти, ако се провежда дискусия и се допълва написан пост - отговор на следващо мнение в темата, как ще го прочетат всички следващи, особено тези през мобилната версия?

Ако последната публикация е Ваша, няма как да има отговор след него на който да отговаряте.
Ако се касае за предишно мнение - "редактирай" и "вмъкни цитат".
Ако от последния Ваш отговор са минали 24 часа, вече не може да го редактирате и логично, последователна публикация е допустима, но никой няма да Ви направи забележка за това.

# 8 620
  • София
Tatti, ще използвам дискусията, за да попитам. Пост, който съм прочела, като последен в темата е редактирани е допълнен след 2 часа. Как ще разбера за това допълнение, след като форума не ми дава никаква индикация за тази редакция? В старата версия имаше отбелязване на корекции, но в новата няма. Когато се напише следващ отговор и получа съобщение за публикацията ще видя директно новия пост, но не е предишното редактиране.

# 8 621
  • Sofia
В старата беше бъг. Реално нямаше начин да разберете за коя публикация е нотификацията, ако не изчетете 24 ч. назад, което в динамчини теми е кошмар.

# 8 622
Има ли възможност да има някаква обратна връзка, след като потребител ползва функцията "Информирай модератор"?
Или автоматичното съобщение  "благодарим ви за сигнала" се приема за достатъчна обратна връзка?

Последна редакция: чт, 06 юни 2019, 11:36 от Meraviglia

# 8 623
Пак казвам, че в мобилната версия, при проверка на новите отговори ме праща в най-долната част на екрана. Никаква идея нямам кои са непрочетените мнения и се налага да чета и да си спомням.
Допълвам - след публикуване на мнение - също ме праща най-долу.

# 8 624
  • Калифорния, САЩ
Пак казвам, че в мобилната версия, при проверка на новите отговори ме праща в най-долната част на екрана. Никаква идея нямам кои са непрочетените мнения и се налага да чета и да си спомням.
Допълвам - след публикуване на мнение - също ме праща най-долу.

И при мен е така.

Общи условия

Активация на акаунт