Въпроси към модераторите и администраторите

• 1 970 998
  • 19 781
  •   1
Отговори
# 12 570
  • Испания
Едва ли има смисъл да пиша в тази тема, но все пак...

Току-що се натъкнах на поредната недомислица /мисля, че преди време някой друг се беше оплакал от същото/. Пускам тема за нов сезон на предаване. Искам да използвам част от информацията в първия пост на последната тема от миналогодишния сезон, тъй като създържа информация за предишни сезони. Кликвам на "Цитирай" и се оказва, че не мога да копирам нужната ми информация, защото последният пост от въпросната тема е мой и форумът ме уведомява, че трябва да редактирам поста си.

Какво по дяволите да редактирам, когато искам да копирам информация, съдържаща куп линкове и снимки? Трябваше да изписвам всичко наново, вместо с две прости операции /копи и пейст/ да свърша работа.

Щеше да се коригира цвета на форума, щеше да се оправя оцветяването на текст, а не да излиза в началото на поста, щяха да се повявят нови емотикони, щеше да проработи бутонът вмъкни списък и още вече не помня колко неща, които се обещават от години. Вместо това публикуването става все по-трудно и се поставят какви ли не пречки, които трябва да преодоляваме.

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 23:57 от 𝐒𝐦𝐢𝐥𝐞𝐲𝐬 🙈🙉🙊

# 12 571
Забраната за цитиране на нулев пост във всички теми трябва да се премахне. Не мога да чакам някой да пише в темата, за да подготя новата. Едва ли друг ще цитира нулевия пост, освен този, който ще публикува новата тема. Обозначавам го като нулев, защото той е извън номерацията на постовете.

# 12 572
Току-що се натъкнах на поредната недомислица /мисля, че преди време някой друг се беше оплакал от същото/. Пускам тема за нов сезон на предаване. Искам да използвам част от информацията в първия пост на последната тема от миналогодишния сезон, тъй като създържа информация за предишни сезони. Кликвам на "Цитирай" и се оказва, че не мога да копирам нужната ми информация, защото последният пост от въпросната тема е мой и форумът ме уведомява, че трябва да редактирам поста си.

Какво по дяволите да редактирам, когато искам да копирам информация, съдържаща куп линкове и снимки...
Аз измрънках за това, да! Днес бях пак във същата ситуация, но се измъкнах като си изтрих последния пост - може би първият пост, който съм успяла да си изтрия за 13+ години във форума.

Честно казано и през ум не ми мина да пренапиша от нулата подобен пост!
https://bg-mam.ma/p/1283948/42045228

Последна редакция: сб, 06 фев 2021, 01:12 от Agent Provocateur

# 12 573
Tipps&Tricks - когато се случи отново, преди да публикувате каквото и да е било, отворете в отделен прозорец всички коментари с ЦИТИРАЙ, които ще искате да копирате/редактирате. (не знам дали работи за мобилната версия)

# 12 574
Simple Smile Благодаря ти, The Killer, хубав трик, кефи ме и е 100% женски - що да е просто като може да е сложно Wink

# 12 575
  • Ямбол
Мисля, че тази забрана носи повече позитиви, отколкото негативи и след като вече се знае, че след последен пост не може да се цитира, то трябва да се внимава следващия път вместо да пускаш пост, просто си подготвяш новата тема. Не е сложно, но пък е удобно за доста други, които не искат да четат поредни мнения.

# 12 576
Наистина е възможност да се пише до модератор, да изтрие последния ни пост, защото даже да успеем да пренаберем първия (нулев) пост и са минали повече от 24 часа, не можем да поставим линк в старата тема към новата.

Поне тази забрана намалява значително работата на модераторите и администраторите, да трият и предупреждават за последователни постове.

# 12 577
Писах на Бубанка на ЛС, но не получих отговор и затова задавам въпроса си тук. С какво заслужих изтриване на 2 поста във форума за НИ, а група хорица, които използват груб език и иронизират останалите продължават да спамят в темата и да се нахвърлят срещу останалите, които не споделят тяхното мнение? Говорим за форумни правила и човешки права, но когато модераторите не ги спазват се получава кофти репутация, губи се богатството от различни мнения и груповата интелигентност. Благодаря за вниманието.

# 12 578
Постовете Ви, които са изтрити, са част от изтрита дискусия, която е оффтопик, съдържа лични нападки между потребители и коментари за модерацията.

Личното Ви съобщение е изпратено до мен вчера вечерта в 22.49 часа. Което не означава, че не е имало модератор във форума, но не съм била аз, за да Ви отговоря с желаната от Вас бързина.

# 12 579
Виждам, че доста хора  си позволяват да споделят мнение, а темата не е дискусионна. Та да попитам може или не може да се дискутира, защото на мен много пъти ми се искало да пиша, но това ме е спирало?

# 12 580
Само да вметна, че се разграничавам от онази компания там. Факта, че ме трият е показателен.

А с какво тези мнения заслужават да останат:

"Спорим за това, че бъкел не разбираш от бизнес и не можеш една елементарна сметка да направиш. "

"Тръгнах да се чудя това СЕК да не е новото име на Господ. "

"И така да е, няма да строи буца мастодонт. Но карай, глупав офтопик заформихме. "

Това, което се случи е, че нападнаха Боби44, само защото сподели данни за цени от СЕК СМР, с което групичка не са съгласни. Но субективизма с нищо не допринася за развитие на дадена тема.

Бубанка, може ли да ми цитирате лични нападки от изтрития пост? Междувпрочем несъм писал друго там от известно време - замислете се защо. Така като е тръгнало, освен да помоля да бъда забравен по GDPR, какво друго да направя?!?

Последна редакция: сб, 06 фев 2021, 10:05 от pooh06

# 12 581
Горе писах, че постовете Ви са част от изтрита дискусия, т. е. няма как да бъдат оставени, а тези от други потребители, които са ги породили, да бъдат премахнати дори и да нямаше Ваши обвинения към други потребители, че пишат "глупости и празни приказки".
Ако смятате, че други постове нарушават правилата на форума, моля използвайте функция "информирай модератор".

# 12 582
Постове се премахват само, когато някой е ползвал функцията да информира модератор за тях ли?
Не се ли очаква от модератор да следи темите в определените му за него подфоруми, да извършва модерация и без да бъде докладван някой пост и да го премахва, ако той не отговаря на правилата?

# 12 583
Докладът до модератор може да даде бързина за реакция (понякога до минута след пускането на поста), да внесе допълнителна яснота по даден проблем или да насочи вниманието към нещо пропуснато според даден потребител. Докладите се разглеждат винаги и то не от един модератор, но доклад не е равносилно на желана от докладващия реакция. Много постове се премахват без доклади към тях точно защото екипът следи и чете темите.

# 12 584
А явно и много постове, които са нарушение на правилата, не се премахват, ако не са известени модераторите чрез функцията от потребител.

Общи условия

Активация на акаунт