Въпроси към модераторите и администраторите

• 1 974 667
  • 19 781
  •   1
Отговори
# 18 930
Ще опитам

# 18 931
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Добри, често качвам снимки, но дори не разбирам какъв точно проблем описваш. ...

Опитай се да качиш снимка с високо качество. Излиза съобщение, че надвишава разрешения размер. За да я качиш трябва да направиш скриин шот, да го заредиш, след това изрежеш излишното..

Да и при мен е тачно така. Телефонът ми е с камера 108 МР и прави снимките по 10 МВ. За да кача тук, винаги трябва да скрийншотна.
Сега разбрах, но ограничението от 5 мв за големина на файла на снимката си го е имало, поне откакто форумът стана платформа и важи за всички потребители и снимки, без значение устройства и браузър. Не мисля, че трябва да увеличават тези мегабайти. Такива снимки си ги свалям на компа и преоразмерявам с обикновен paint. Но ползвам форума само на компютър. Тези, с телефоните, вероятно трябва да скрийншотват.

# 18 932
  • Варна
Прекарвам си снимките през Photo and picture resizer. Намалявам на 40% и готово. Сваля ги на под мегабайт. Не се налага скрийншот, не се налага да режа, не ми ги качва по сума време, не забива в процеса на качването.

# 18 933
Ограничението от 5 MB е даже щедро. Неоснователно е да искаме от бг-мама да качваме изображения по 10 мегабайта.

# 18 934
Въпросът май беше, дали може при качване автоматично да се смаляват снимките. И аз съм се питала същото. Технически не е толкова трудно да се направи.

# 18 935
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Въпросът май беше, дали може при качване автоматично да се смаляват снимките. И аз съм се питала същото. Технически не е толкова трудно да се направи.

Точно.
По спомен, снимките се намаляваха в допустимия размер автоматично.
И още нещо ми харесваше, когато цитирах пост със снимка, снимката излизаше около 1/4 от размера на оригиналната. Веднага си личеше, че е цитат.
Сега е с размера от цитирания пост. Хем е по-натоварващо за форума, хем е по-малко прегледно.

# 18 936
  • Телиш/Плевен
Не е въпрос, но... В правилата пише, че потребителските имена могат да съдържат български букви, латински букви и цифри, без специални символи, емотикони и специални символи от чуждестранни азбуки. Но в същото време засичам потребители като този и този. На първия потребител това му е не само екранното, а и потребителското име, което значи, че е допустимо човек да се регистрира така. Според мен не е много редно, не знам и как да се обърна към потребители с такива "имена" и дали ще стане ясно, че се обръщам към тях.
Съвсем нагледен пример е този пост:
Няма проблем, аз моя тест го направих още в 10-та седмица и в 13-та си отидох на преглед.

......, как си, как е бебчето?
Потребителката се е опитала да се обърне към цитирания от мен по-горе потребител с потребителско име  "...........", но по нищо не се разбира, освен от мен и други, които са чели цялата тема и знаят за какво става въпрос. Даже друга потребителка помисли, че въпросът е към нея, което е нормално, почти всеки ще го разбере така...

# 18 937
  • Буркина Фасо
Не е въпрос, но... В правилата пише, че потребителските имена могат да съдържат български букви, латински букви и цифри, без специални символи, емотикони и специални символи от чуждестранни азбуки. Но в същото време засичам потребители като този и този. На първия потребител това му е не само екранното, а и потребителското име, което значи, че е допустимо човек да се регистрира така. Според мен не е много редно, не знам и как да се обърна към потребители с такива "имена" и дали ще стане ясно, че се обръщам към тях.
по същият начин както ние трябва да се обръщаме към теб. Smiley  надали това ти е името.
цитираш ника към който се обръщаш и всичко е ОК.

# 18 938
  • Телиш/Плевен
Нали точно за това говоря, няма ник, няма дори буква, има само точки или емотикони. И дори цитирах пост с обръщение, единици потребители в темата са разбрали към кого е този въпрос.

# 18 939
  • Fairbanks, Alaska
Освен да ползваш второто име, което е под форумното име. Но съфорумката я го помни, я не го помни.

# 18 940
Доколкото разбрах човекът с точките така е регистриран, няма второ име:

# 18 941
  • Fairbanks, Alaska
Вторият профил има и друго име под профилното. Но за първия ще си е загадка как да се обърне към него.

# 18 942
  • Телиш/Плевен
Да, видно е в профила, че това, което трябва да е потребителско име, всъщност са само точки. А по принцип дори самото понятие "потребителско име" (или nickname) означава, че трябва потребителят да има някакво прозвище.

# 18 943
Има, "точките" или "многоточие".
Ако толкова много иска да се обърне човек към него, няколко удебелени точки са достатъчни, за да е ясно, кой се има предвид.
Ако е, за да се изтъкне, че този потребител нарушава някакви правила според друг, може да се каже ясно.

# 18 944
Винаги можете да го цитирате или да копирате потребителското име.

Общи условия

Активация на акаунт