Хистеректомията - въпроси, отговори, коментари - III тема

• 174 420
  • 744
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Благодаря Кики При мен стреса е голям и не мога да мисля за елементарни неща. Цитонамазката се оказа неправилно вземата или замърсена - сега ще я повтарят. Ще се оперирам при Ненов в Шейново. Не съм от София. На 46 години съм и имам две деца на 14 и 10 години. Преживяла съм лапаротомия в 3 месец на  пърмата бременност  и 2 пъти секцио. Не ме е страх толкова от болката, а от неизвесността на резултата и от упойката. Много тежка реанимация имах и трите пъти.

Чувала съм хубави отзиви за Ненов. Всичко, ще е наред. Махай тази миома за да спрат болките. Оперирана съм за съжаление по друг по сериозен повод коремна операция и не мога да кажа нищо за лапароскопската, но тук момичетата смятам, че се възстановиха бързо.

Успех. Hug

# 406
Здравейте момичета и аз се записвам. Моля се всичко с нас да бъде наред.

# 407
Здравейте, момичета! bouquet
Честита Баба Марта! Пожелавам на всички крепко здраве и много късмет! Hug Hug Hug

Аз идвам  с въпрос.
На братовчедка ми ѝ откриха карцином на ендометриума. Силно се надявам, че е в много ранен стадий, защото тя сама се зае да търси причините за един повишен туморен маркер.
От тук, и не само, я насочих към проф. Горчев. Даже има и дата за операция.
Питането ми е дали някоя от вас има подобна лапароскопска операция при него и дали са ѝ махнати лимфни възли?

# 408
  • София
Здравейте, момичета! bouquet
Честита Баба Марта! Пожелавам на всички крепко здраве и много късмет! Hug Hug Hug

Аз идвам  с въпрос.
На братовчедка ми ѝ откриха карцином на ендометриума. Силно се надявам, че е в много ранен стадий, защото тя сама се зае да търси причините за един повишен туморен маркер.
От тук, и не само, я насочих към проф. Горчев. Даже има и дата за операция.
Питането ми е дали някоя от вас има подобна лапароскопска операция при него и дали са ѝ махнати лимфни възли?
Аз съм оперирана от проф.Горчев през 2013 г.с робота Да Винчи.Махнаха ми общо 28 лимфни възела.Диагноза:Микроинвазивен карцином на маточната шийка.

# 409
Благодаря, Димяни! bouquet

# 410
  • София
Утре отивам......поредното доброкачествено....казаха ми да ,,си говоря с лекаря,, за евентуална хистерактомия защото имам и миома,един поликистозен яйчник,болки и ужасен цикъл......не зная какво да мисля,този път ме е страх.....алергична съм към упойки и със анемия......по дявола,страшно съм мрънкало.......Наистина не зная какво да мисля,какво да очаквам.....тегаво ми е......
Благодара,че Ви има и споделяте.Здраве и щастие Ви желая bouquet

# 411
Здравейте всички, които сте в тази тема. Обръщам се с въпрос и много голяма молба за помощ. Преди около 2 седмици ми откриха рак на шийката на матката в много напреднал стадии. В момента имам някакво много неприятно миришещо (направо вонящо) течение. Не могат да ме оперират, защото искат първо да намалят тумора. Но съм записана за лъчетерапия чак за 28 март. Не знам как ще издържа до тогава. Според скенера, който ми направиха в Онкологията в София тумора е 47/39/41 мм. Имаше данни за засягане на пикочния мехур, казаха ми, че ще трябва да пишкам в торбички след като се махне. След направена цистоскопия се оказа, че поне мехура не е засегнат. Слава богу, поне това отпада. Но аз се чувствам много зле. Освен това четох по разни форуми и се оказа, че за същата диагноза, дори тумори над 7 см, се прилага лъче+химио+брахи терапия преди операцията, някои дори не стигат до такава. В Англия така се процедира със всички с тази диагноза. На мен са ми назначили само лъче. Според скенера тумора е IV стадии??? Може би след изключване на мехура отивам във 3-ти, но това е пак мнооого напреднал стадии. Дали докторите не са ме отписали вече? Казаха ми, че искат да свият тумора, за да може да оперират. Но най-добре е лъчето да се съчетае с химио, така ефекта е по-голям. Много моля, ако някой е минал преа подобен ад, дайте ми съвет какво да правя. Не издържам вече. Температурата ми е на границата. Чудя се дали да не вляза по спешност, тогава дали ще започнат да ме лекуват веднага? В безизходица съ, моля дайте съвет какво да правя. В амбулаорната ми карта пише Ca Colli Uteri 2bNxMo, доколкото го разчитам значи че не могат да определят дали е стигнал до лимфните възли и няма данни за разсейки (още е рано, не са ми правили цялостен скенер). А това 2b какво значи, 2-ра група ли? Моля дайте съвет какво да правя, много съм отчаяна. И се чувствам много зле. Някой има ли представа, ако вляза поспешност с температура, гадене, повръщане, главоболие, тогава дали ще започнат тези терапии? Дали ще ми назначат и химио? Струва ми се, че организма ми трябва да е много здрав, за да започнат тези терапии. А аз до 28 наистина ще съм в окаяно състояние. Моля, дайте съвет какво да правя. Много Ви благодаря за помощта.

# 412

сузана аз мисля че по скоро би трябвало да си намериш добър онкогинеколог и той вече ще каже кое е по добро за тебе , неможеш да се оставиш на случайността , винаги добър лекар и на време действие могат да направят чудеса , нека бог е с тебе и ти помага бори се и не се предавай също и не се оставаяй на случайността пак се повтарям добър лекар е най добрият ти шанс за в момента

# 413
  • София
Сузана ако имаш финансова възможност отиди в Турция.
Милата, стискам палци да се развият нещата по най-добрия начин. Praynig Hug

# 414
Честит празник момичета. Много здраве и късмет. Сузана стискай зъби всичко ще се оправи лека полека. Кураж.

# 415
  • София
Честит празник момичета. Много здраве и късмет. Сузана стискай зъби всичко ще се оправи лека полека. Кураж.

Heart Eyes Честит и от мен. Здрави, здрави, здрави и всее така красиви. Flutter

# 416
честит празник на всички жени бъдете много ,много здрави  bouquet

# 417
# 418
  • БГ
Здравейте момичета,
Майка ми е с от хистология умерено диференциран ендометроиден аденокарцином, секреторен , т1 но казаха че след операция се стадира точно Имам записан час в края на месеца в Плевен в Св.Марина за консулт и евентуално операция там, интересуваме има ли точно с тази диагноза оперирани , каква  операцията- отворена и лапаро, заплащане и др. Може и на лични да ми пишете. Аз съм оперирана 6.2014  в Плевен тотална лапароскопска хистероктомия с аднекси, но моето беше по повод само атипична хиперплазия и нямаше двоумене лапароскопска или отворена.
Майка ми е 75год. и се притеснявам за след оперативното възстановяване при отворена операция от друга страна лекарите тук, с които се консултирах за вида на операцията са на различни мнения.Моля споделете опит защото тя очаква аз да взема решение.

# 419
  • София
Аз съм с такава диагноза. В Плевен ме оперираха с робота. 900 лв. за избор на екип платих.

Общи условия

Активация на акаунт