Помощ за избор на лаптоп

• 148 638
  • 1 528
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
 Като собственик на лаптоп с TN панел и такъв с IPS, гадната картина на TN бих я препоръчал на всеки мой враг с цел наказание за очите му. Simple Smile

# 466
Е как е възможно! Дори на официалния им сайт не е написано нищо с подробности.
Единственото, което намерих е "Acer ComfyView™ Full HD Display mit LEDBacklight (matt)"
Няма и ревюта. Дали е нов модела, как да разбера?

# 467
  • Пловдив
Скрит текст:
Е как е възможно! Дори на официалния им сайт не е написано нищо с подробности.
Единственото, което намерих е "Acer ComfyView™ Full HD Display mit LEDBacklight (matt)"
Няма и ревюта. Дали е нов модела, как да разбера?
"ComfyView" е търговски похват потребителят да клъвне въдицата, че се касае за някаква специална технология, а в действителност това е некачествен TN панел с гадна картина. Попрегледах няколко резултата в Google с тези ключови думи. Мнозина пишат, че зад това хитро наименование се крие TN панел. Все едно в обява за обикновена метачка да видиш "Търсим оператор на почистваща техника" - звучи къде-къде по-завоелирано. Simple Smile

https://community.acer.com/en/discussion/535987/what-is-acer-comfyview

# 468
И в крайна сметка какво? Заслужава ли си този лаптоп или не? Останалите неща, как ви се струват?

# 469
  • Пловдив
Скрит текст:
И в крайна сметка какво? Заслужава ли си този лаптоп или не? Останалите неща, как ви се струват?
Ако действително е с TN екран, то другите неща са като при кажи-речи всички останали евтини лаптопи на пазара. Единствено пантите със сигурност са по-здрави от тези на "Lenovo" от същия ценови клас.

# 470
  • Sofia
Какво мислите за този лаптоп?
Има всички необходими характеристики, но конкретно за моделите от серията Acer Nitro четох, че имали проблем с прегряването. Доста хора се оплакват.

Лаптопите Lenovo Legion със същите или подобни характеристики са на чувствително по-високи цени. Rolling Eyes

Други модели, които да са със сходни качества и в този ценови диапазон (до максимум 1700 лв.), така и не намерих сякаш.

# 471
  • Агент под прикритие
Какво смяташ да правиш с този дзвер?

# 472
  • Sofia
Това не е от значение, лаптопът не е за мен. Интересува ме най-вече дали някой може да даде лично мнение за показания модел. Или да предложи алтернатива със също толкова добра видеокарта и процесор.

# 473
  • Агент под прикритие
Като не се знае за какво ще се ползва, защо ще се взима точно този тогава?

# 474
  • Sofia
Къде съм писала, че не се знае?

# 475
  • Агент под прикритие
То не си и писала, че се знае...
Добре, чакай да взема кристалната топка... Изглежда ми като геймърска серия, така че се предполага, че ще се ползва за игри. Става, само дето не знам това видео как ще се справи точно с тази цел. Видеата на NVidia, завършващи на xx50, са много далече от гейминг хардуер, а мобилните няма да са много по-различни.

# 476
  • Пловдив
Това не е от значение, лаптопът не е за мен. Интересува ме най-вече дали някой може да даде лично мнение за показания модел. Или да предложи алтернатива със също толкова добра видеокарта и процесор.
Само и единствено предназначението на един лаптоп определя и какъв модел ще се търси/купи. Ако ще се използва за игри, трябва да е мощен, с добра матрица, по възможност 17,3" диагонал на екрана, с отлично охлаждане и да не е най-мошният модел в гамата, за да успее да се справи без прегряване. Определено помага и алуминиевият корпус.
 Ако пък ще е само за интернет, достатъчен е и по-маломощен модел.
 Ако е нужен за често разнасяне навън, тогава пък следва е малък и лек, с по-голям заряд на батерията.

Въпросният модел, посочен от теб, е на силно завишена цена и не зная как така безсрамно са му лепнали тези измислени 2049 лева "стара цена"!!! Този модел още миналото лято, когато беше нов, струваше по-малко от 1600 лева! Някой отново се е опитам да побългари пазарната икономика и жалкото е, че има будали, които наивно се улавят на въдицата със задрасканите цени.

Ако на твоя познат не му трябват здрави панти, т.е. ще играе предимно у дома и екранът трайно ще стои отворен, може да мине и с ето този модел, който е два пъти по-мощен на сходна цена:
https://www.emag.bg/laptop-gaming-lenovo-legion-y540-15irh-15-6- … -24179_3267_34227

Аз лично "Lenovo" повече не бих си взел, имайки опит с техните трошливи панти, но ако няма да се отваря/затваря всеки ден, и този става. Бих препоръчал обаче да се заложи на модел с размер 17,3" при изцяло домашна употреба.

Ето и на "Acer" с хубави, здрави панти и алуминиев корпус и с по-добро охлаждане, макар че не е толкова мощен като на горното "Lenovo":
https://www.emag.bg/laptop-gaming-acer-nitro-5-an515-54-15-6-int … 03s/pd/D7XPYGBBM/

Последна редакция: пн, 09 дек 2019, 16:28 от Игриви крачета

# 477
  • Sofia
Lenovo-то, което ми предлагаш, цялостно е с по-лоши характеристики от Acer-a, към който съм дала линк. Изобщо не е по-мощен, камо ли два пъти. Crazy Единствено видеокартата е по-добра. Иначе, определено предпочитам да взема някой Legion, но както казах, моделите с по-мощни фичъри (като тези на Acer-а) са над 2000 лв.

Не гледам задраскани цени и прочее глупости. Фокусирам се само върху цената, която трябва да платя към момента и къде тя е най-изгодна. Сайтът на Ardes го ползвам само за онагледяване – лаптопът ще го купя евентуално поне след няколко седмици. Засега само проучвам къде какви модели се предлагат.

Лаптоп да не се отваря / затваря ежедневно? Rolling Eyes Невъзможно. Поне по 5-10 на ден пъти затварям моя, и то – без да го изнасям от нас.

По-голям от 15.6-инчов не представлява интерес в случая. Peace

# 478
То затова се пита за какво ще се ползва.
Предложенията на игриви крачета са с видео карти 2,5-3 години по нови. При игри това е драстична разлика.

# 479
  • Sofia
Ще се играят и игри, но това няма да е основното предназначение, а да кажем – третоспетенно.

Моят лаптоп е с 1050 Ti и става за игри. Даже си е супер за тази цел. Изобщо не мога да се оплача.

Общи условия

Активация на акаунт