Помощ за избор на лаптоп

• 148 784
  • 1 528
  •   3
Отговори
# 180
intel core i3-6**** ще ми върши ли работа за моите цели?
Цената е? Търсим баланс между цена и качество. Масовка е - ако търсиш нещо което би вършило работа се огледай за i5 6****
Лаптоп HP ProBook 6470b с процесор Intel Core i5 3210M 2500Mhz 3MB, 14", 4096MB DDR3, 320 GB SATA, гаранция 12м и Windows 10 Home
Ако цената му е поносима... Да! И дисплея. 3та версия с достатъчно рам върши чудеса.
аз имам usb 3 харддиск и там си пазя каквото ми е важно.
Всичко важно на един диск? При това голям вероятно? Blush
Скрит текст:
Утре случайно го изпускаш на пода. Резултата е - всичко важно става невъзстановимо.
Не мога да разбера това - да пазиш снимки, документи и чувствителна информация на едно единствено устройство податливо на механични дефекти. Купи си три флашки, направи си копия и си свиркай

Последна редакция: пт, 24 ное 2017, 20:36 от Nazgul

# 181
  • София
Nazgul, благодаря! Поръчах лаптопа.

# 182
Каква му е цената ако не е тайна?

# 183
  • София

325 лв. Само днес важи тази цена.

# 184
Идеално, на цифра е!

# 185
  • София по рождение

от къде го поръча

# 186
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:

от къде го поръча
[/quote]

kozelat.com

# 187
За да си харесам лаптопа, първо трябваше да го огледам на живо. За целта, си направих една разходка из техно-магазините и в Технополис открих моя лаптоп - покриващ критериите ми: IPS матов дисплей (имам алергични очи), средно-голям 15.6 инча, не много тежък - 2.2 кг и с детайли в изработката - хубава клавиатура, непотъващи клавиши, подсветка, добра температура в зоната, където ще се опират китките, без остри ръбове, добра аудио система, FullHD резолюция. Общо взето исках супер и задължително матов дисплей, удобно писане, лесно-преносим и красиво завършен. Параметрите също ми бяха важни: но там можеш да избираш конфигурации, според джоба ти и производителността, която ти трябва. Естествено, не го купих от Технополис, защото там цените са доста надути (с около 300 лв по-скъп беше). Харесваш го на място, търсиш инфо в нета, гледаш клипчета с ревюта за конкретния модел и следиш къде ще има онлайн намаление.

Здравейте! Бихте ли споделили на кой модел се спряхте, понеже в момента и аз си търся нов лаптоп, а критериите ни за избор се покриват на първо четене. Simple Smile

На Lenovo IdeaPad 520 Gold. Има и по-малък вариант 520S (без нумерик пад), но на мен нумерикпад-а също ми е необходимост. А, параметрите ми са тези.
Като допълнение, си поръчах и едно кади за монтиране на хард диска в слота на записвачката и имам SSD, което мисля да ползвам. С това производителността на този лаптоп ще ми излиза над 52% (според табличките на Ардес).

Последна редакция: нд, 26 ное 2017, 13:23 от amy_nka

# 188
Да се включа и аз с въпрос:
Търся лаптоп за домашно ползване, но ще го мъкна и по командировки. Мисля си 14-15''. Основно ще е за филми и цъкане в интернет, но трябва да държи ниво за офис пакет и пдф-и. Освен това може да се наложи и аутокад да ползвам, а той е доста тежък.
Предполагам ще е по-добре видео картата да е отделно, че някой ден може и игрички да подкарам..NFS, примерно  Simple Smile
Гледах лаптоп, на който може да се постави допълнително RAM и HDD. Държа да има добра батерия, да не прегрява много и да е Intel, че с AMD на настолен имам горчив опит..
Бюджет, ако е възможно, до 700-900лв.
Има ли такова животно? Simple Smile

# 189
Да се включа и аз с въпрос:
Търся лаптоп за домашно ползване, но ще го мъкна и по командировки. Мисля си 14-15''. Основно ще е за филми и цъкане в интернет, но трябва да държи ниво за офис пакет и пдф-и. Освен това може да се наложи и аутокад да ползвам, а той е доста тежък.
Предполагам ще е по-добре видео картата да е отделно, че някой ден може и игрички да подкарам..NFS, примерно  Simple Smile
Гледах лаптоп, на който може да се постави допълнително RAM и HDD. Държа да има добра батерия, да не прегрява много и да е Intel, че с AMD на настолен имам горчив опит..
Бюджет, ако е възможно, до 700-900лв.
Има ли такова животно? Simple Smile

Аутокад за този бюджет трудно май ще подкараш, другото на всеки един ще можеш да го подкараш. Трябва ти поне среден клас лаптоп, ама такива малки (14 инчови) май няма за трудни задачи (не и за такъв бюджет). Допълнителен харддиск, иначе, можеш да поставиш чрез Кади на всеки лаптоп със слот за записвачка.

# 190
Предположих, че ще е трудно..не е приоритет аутокад, но ми се ще и да не издиша машината. Все пак на 14''-15'' не е гот да се чертае
Какво означава 'кади'?

# 191
Caddy-то е една джаджа, в която се монтира хард диск или ссд. Джаджата е със същата форма и размер като на оптичното устройство. Махаш оптичното устройство и на негово място можеш да си инсталираш втори хард или ссд.
Ами, ти не знаеш дали искаш лаптоп за работа или за развлечение. Единия може да го ползваш за развлечение, ама втория не можеш да го ползваш за работа. Така че, или жалиш парите и взимаш лаптоп само за развлечение, или не ги жалиш и си купуваш лаптоп и за двете цели. Аз лично, ако е само за развлечение, бих си купила един хубав телефон или таблет, не бих инвестирала пари за лаптоп.
Вече има външни хард дискове и за телефони. Simple Smile А там, паметта спокойно може да си я ъпгрейдваш.

# 192
  • Карлово
https://www.jarcomputers.com/Acer-Aspire-Swift-1-NXGNMEX003_prod … 003.html?ref=prod
Спряла съм се на този лаптоп за ученичка за проекти. Може ли да коментирате? Благодаря.

# 193
Спряла съм се на този лаптоп за ученичка за проекти.
Това е таблет.

# 194
https://www.jarcomputers.com/Acer-Aspire-Swift-1-NXGNMEX003_prod … 003.html?ref=prod
Спряла съм се на този лаптоп за ученичка за проекти. Може ли да коментирате? Благодаря.
Това определено не е таблет, но е много малко. Резолюцията му е окей, но 13.3 инча е много малък екран. По-горе бях писал - освен ако не възнамеряваш да го държиш в дамската си чанта по-добре потърси нещо 15+ инча.

В няколко думи - проблема на "плоските" лаптопи е че са ужасни за ремонт и поддръжка. Няма да се изненадам, ако ти откажат да го поправят.

Общи условия

Активация на акаунт