БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ - хранене и захранване - 39

• 48 982
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
Ще започне да дъвче, не се притеснявай. Моето точно със солети, коричка хляб и бисквити се научи. Дори сега на 1.6г.отказва да дъвче, заради зъбките. Не спирай млякото до 2г.поне.

# 661
Много благодаря за бързите отговори.Относно млякото знам че трябва и е хубаво да си пие до 2г.,но нейния режим е сутрин два пъти мляко следобед пак и вечер преди лягане(нормално).Но се притеснявам сутрин след закуска след един час реве за мляко,следобедното ядене по същия начин.Общо за целия ден стават 4 пъти.Не е ли много за тази възраст,притеснявам се.

# 662
  • Северозапада
До година и половина дъщеря ми се хранеше предимно с мляко (през деня и нощта кърмех, а вечер преди лягане пиеше и АМ). Може да намаляте постепено количеството на млякото, а за второто сутрешно може да измислите начин да се разсейва. Излезте навън например и "забравете" млякото.

# 663
Момичета сутринта малката (1г и 5 м)  изяде един конец. Видях го, като вече беше на края на гърлото и не успях да го изкарам т. е глътна го. Дали ще го изака?  Опасно ли е?

# 664
  • Северозапада
За конец не бих се притеснявала. Мисля, че не е опасно. Какво би могъл да направи?  Thinking

# 665
Ми да не се оплете в червата нещо не знам newsm78

# 666
Много благодаря за бързите отговори.Относно млякото знам че трябва и е хубаво да си пие до 2г.,но нейния режим е сутрин два пъти мляко следобед пак и вечер преди лягане(нормално).Но се притеснявам сутрин след закуска след един час реве за мляко,следобедното ядене по същия начин.Общо за целия ден стават 4 пъти.Не е ли много за тази възраст,притеснявам се.
Щом иска мляко,значи има нужда да си посуче. Може да се успокоява просто така. Моето така прави,като е нервен или нещо го боли,реве за мляко.Изпие ли си млякото писъците спират. Сега заради зъбите пие мляко 3 пъти-сутрин със закуската,вечер,преди сън и понякога посред нощ,ако го хванат зъбите. Вода пие много малко и давам мляко,че поне да наваксам с течностите. Не се притеснявай нека си пие,важно е количеството до 600-700мл. е ок за 1 годинка.
Ми да не се оплете в червата нещо не знам newsm78

Няма страшно,споко. Моето що кончета и хартия/салфетки,коса  Blush изяжда не е истина. Ако е дърво,монета,пластмаса и т.н.,тогава бих се притеснила лично аз. Сега вече косата я плюе,кончета също,но има странен фетиш към хартия,само да докопа нещо и бяга с хартийката да си я изяде,аз го гоня из къщи и обяснявам,че не се яде,но...Всичко в устата си пъха,пък въобще не ми се мисли,какво НЕ съм видяла,че е изял!

# 667
Здравейте- да питам нещо- имам домашни ябълки и круши и ми се ще да ги направя на пюре. Въпроса ми е мога ли да ги пюрирам сурови, а не варени. Ще ги давам месец, месец и половина след захранване- около средата на декември. От др. седмица почваме захранване. И като ги пюрирам мога ли да ги замразя във формичка за лед и после да си размразявам дозички?

Последна редакция: пт, 30 окт 2015, 17:43 от water_life

# 668
Здравейте! Имам следното питане: от кога давате супа и попара? Моето бебе е на 8 месеца, прави 4 хранения за деня( около 8 - АМ, около 12 - обяд, към 4 следобедна закуска и към 9 се къпем и отново АМ). Та си мисля сутрин между първото мляко и обяда да правя закуска(попара,кус кус, елда и пр.), между обяда и следобяда да въвеждам допълнително плод или някоя друга бисквита, и вечер преди АМ да давам супичка. Обаче се чудя все още дали е уместно, по колко количество трябва са ми правя (изяжда около 200 гр. пюре и толкова мляко пие) и дали няма така да му претоваря стомаха? Бихте ли споделили мнение?

# 669
Здравейте, някой смесвал ли е Аптамил 1 с Аптамил АР? Дали има проблем да го правя?

# 670
Здравейте, някой смесвал ли е Аптамил 1 с Аптамил АР? Дали има проблем да го правя?
Аз съм смесвала АМ с кърма. Педиатър ми каза, че няма проблеми

# 671
  • София
Аз знам, че не трябва да се смесва АМ с кърма  Wink
А относно смесването на два вида АМ не мисля, че е проблем Wink

# 672
Та си мисля сутрин между първото мляко и обяда да правя закуска(попара,кус кус, елда и пр.), между обяда и следобяда да въвеждам допълнително плод или някоя друга бисквита, и вечер преди АМ да давам супичка.

А детето гледно ли е м/у АМ-то и обяда?
Води се по детето, аз не давах твърда закуска, защото си искаше млякото, а след това огладняваше чак на обяд.
Ако огладнява - давай, но не попара и други, които съдържат глутен, рано е, след 10-ти месец  Peace

# 673
Момичета ние много закъсняхме с рибата, на 1 г.  и 5 м.  сме, но риба не съм давала. Въпреки всичко съм купила две пюрета едното е бяла риба другото е хек. Не знам как да е въведа. Ще давам в началото по 1/2 лъжички, но всеки ден ли докато достигнем едно бурканче?  И другия въпрос ми е ако на обяд и дам 2 лъжички риба пюре с какво да е дохраня?  Ядене в което има друго месо(пилешко, телешко и т. н)  може ли?

# 674
Момичета ние много закъсняхме с рибата, на 1 г.  и 5 м.  сме, но риба не съм давала. Въпреки всичко съм купила две пюрета едното е бяла риба другото е хек. Не знам как да е въведа. Ще давам в началото по 1/2 лъжички, но всеки ден ли докато достигнем едно бурканче?  И другия въпрос ми е ако на обяд и дам 2 лъжички риба пюре с какво да е дохраня?  Ядене в което има друго месо(пилешко, телешко и т. н)  може ли?
Погледни какъв е % на рибата в пюрето, ако е под 10% (а те в повечето случаи са така) - не виждам какво те притеснява - давай цялото пюре (ако разбира се детето яде всичко останало включено в състава на пюрето). Съвет: за захранване не смесвай видовете риба - давай десетина дни само от един вид Wink Успех!
P.S. Има ли причина да отложиш толкова дълго въвеждането на рибата (с оглед полезността й)?

Общи условия

Активация на акаунт