БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ - хранене и захранване - 39

• 48 984
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Аз четох, че много рядко майките нямат кърма. Така че мисля, че това не е причината. Виж правилно ли захапва, трябва да направи вакуум. Трябва да захапва и ареолата около зърното. Мисля, че и моето като беше малко, не се чуваше толкова преглъщане. След като си го накърмила можеш ли да изцедиш нещо, ако няма нищо значи се е наяло. По-спокойно, аз си знаех че му стига кърмата и не се притеснявах, но и не е имало баби около мен, които да ми казват, че не стига кърмата на бебето. Със струя почва да тече по-късно към 3 - 4 месец, тогава идва другия проблем с давенето от струята. Simple Smile Не съм чувала за нехранителна кърма. Ако се храниш добре и пиеш достатъчно вода мисля, че няма да има проблем с кърмата. Отначало докато потече хубаво винаги е така. Бях чела че стомахчето на бебето отначало е колкото орехче, така че не му трябва голямо количество. Важното е да си спокойна. Повече от 10 - 15 минути мисля, че не е добре да стои, защото само се уморява, а вече няма какво да яде. Но пък една приятелка каза че така си е кърмила по един час.
виж и това
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=14870

# 91
Здравейте мами, от няколко дни въвеждам глутен и събирам бебешки рецепти. Имам нужда от съвет за гризините с ръжено брашно, които съм харесала за по-натам. Дали трябва да ги приготвям с пълнозърнесто ръжено (тип 1750) или непълнозърнесто (тип 1000)?

# 92
По мое наблюдение,авокадото ако е зелено и твърдо,трябва да престои 3-4 дни-като го натиснеш да е меко и да оставя вдлъбнатина от пръста,която бавно да се връща към нормалното си състояние.Също така като го разрежеш по дължина и завъртиш двете половини в различни посоки,трябва без проблем да се отделят и костилката да остане в едната.Аз тази половина съхранявам в пликче за другия ден,не повече-на мен така ми изглежда,че авокадото бързо пожълтява.От другото давам половината,но ние вече хапваме по повече Simple Smile

# 93
По мое наблюдение,авокадото ако е зелено и твърдо,трябва да престои 3-4 дни-като го натиснеш да е меко и да оставя вдлъбнатина от пръста,която бавно да се връща към нормалното си състояние.Също така като го разрежеш по дължина и завъртиш двете половини в различни посоки,трябва без проблем да се отделят и костилката да остане в едната.Аз тази половина съхранявам в пликче за другия ден,не повече-на мен така ми изглежда,че авокадото бързо пожълтява.От другото давам половината,но ние вече хапваме по повече Simple Smile
  bouquet

# 94
Здравейте мами  Two Hearts.Някой знае ли къде в Пловдив мога да намеря пюрета на MILUPA или Holle.Мерси предварително.

# 95
Мами аз пак с моето авокадо  hahaha, днес ми се стори, че е омекнало и го разрязах, но уви беше полумеко и не успях да го пасирам. Сега какво да го правя как да го съхраня ?

# 96
Здравейте мами  Two Hearts.Някой знае ли къде в Пловдив мога да намеря пюрета на MILUPA или Holle.Мерси предварително.

Holle има в Лексито в Гранда  Peace. За Милупа не мога да помогна.

# 97
здравейте,от кой месец може да се слага бисквитка в млякото и какви са подходящи за начало

# 98
mamahola , явно не е узряло достатъчно,аз също като давах за 1 път нямах представа как трябва да е -стори ми се меко и като го сложих в пасатора...щях да го счупя  Laughing,не знам някоя друга мама може да каже по-добре,че и аз съм давала само 4-5 пъти,за съхранението не ми е много ясно,май четох някъде,че трябва да се съхранява часта с костилката...

за бисквити има на Плазмон безмлечни,дават ги даже ,че веднага се топят в устата и няма опасност от задавяне ,но моя бебешок такива парчета отхапва,че се притеснявам.А,и са със захар..

Последна редакция: пн, 11 май 2015, 20:09 от fanito01

# 99
Авокадо, веднъж разрязано, не съхранявам никак. Половината за бебо, другото за мен.

# 100

Holle има в Лексито в Гранда  Peace. За Милупа не мога да помогна.
Много ти благодаря.  bouquet

# 101
Може ли да се дава месно пюре вечер или ядене с месо?

# 102
  • София
Здравейте, ние сме на три месеца и от няколко дни след хранене забелязвам малко количество кърма да изтича от устата на бебето. Не повръща и няма някакви други притеснителни симптоми. Педиатърката ми каза, че това не е задължително рефлукс и може да си е нормално. Само, че аз съм чела, че не е хубаво да има остатъчна кърма в устата, защото това предпоставя развитие на бактерии. В такъв случай можело да се изплаква устата на бебето с вода. Исках да попитам как точно се прави и задължително с бутилирана вода?
На мен лекарката ми беше казала по една две лъжички вода след кърмене. Преварена да е, аз взимам бутилирана изворна.

emilia Благодаря, ще използвам изворна.

# 103
Здравейте, търсих, но не успях да намеря. Интересува ме, след като приготвя АМ Лактана Био 1 след колко време най-късно мога да го дам на бебка? И какво би се случило след този срок?

# 104
аз знам че адаптираните млека трябва да се ползват до един час след като се направят и след това се изхвърля

Общи условия

Активация на акаунт