БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ - хранене и захранване - 39

• 48 986
  • 752
  •   1
Отговори
# 435
  • have faith and be patient ..
разбивайте предварително киселото мляко, после бавно добавяйте водата към него , докато пак бъркате постоянно , така се получава гладка еднородна смес , наречена айрян  Laughing Laughing

п.п. гъстотата според вкуса , аз правя както на мен ми харесва , вкл. със съвсем малко сол , иначе лично на мен ми се повдига  Peace

# 436
Оризовата каша запича ли много? Каква друга би била подходяща за първа каша?

# 437
Аз като първа дадох точно оризова, но ние никога не сме имали проблем със запичане. Би следвало някоя безглутенова, но те като цялото кашите май си запичат!

# 438
  • София
Кашите си запичат, аз затова давам с нещо разхлабващо-сливи или тиквички.
Първите каши са безглутенови-ориз , елда, просо.
Аз дадох оризова, готова каша в началото. След това съм давала от бял ориз, кафяв ориз и елда.

# 439
  • have faith and be patient ..
царевичната също  е безглутенова и е маааалко по-вкусна според мен Peace

# 440
И двете ми деца не обичаха безмлечна оризова каша, но царевичната се приемаше добре.
По-нататък можеш да предложиш каша от ориз и царевица. Има такава на Милупа и синът ми много я харесва. Досега не се е запичал от каша. Освен ориз и царевица, е ял каши от елда, грис, овес.

# 441
Момичета,как се приготвя елдата?На принципа на ориза ли се вари,или не поема от водата?И само с плод ли може да се смеси или има и други варианти?Благодаря предварително Simple Smile

# 442
Купих си млечна каша на Хип с банан и праскова - с оризова грис пише май че е. Предполагам мога да я дам като въведа банана и прасковата като плод? Засега сме хапвали само круша и ябълка. Някой давал ли е тази каша?

# 443
Банана и прасковата си ги въведи, като си дадеш чист плод от банан и праскова. Една приятелка е давала какви ли не каши, включително и праскова, никакъв проблем. Но когато даде чиста праскова на детето си, то се изрина, а беше вече на година! Tired

# 444
  • Северозапада
Елдата се кисне предварително 8 часа. После се вари горе-долу като ориза. Може да потърсиш и в интернет. Поема водата. Може да я направиш и със сирене или зеленчуци като салата или както ориз със зеленчуци.

# 445
Коя част от заека се дава на бебе? За пиле и пуйка знам, че са белите меса- филетата,но заека се чудя.

# 446
Коя част от заека се дава на бебе? За пиле и пуйка знам, че са белите меса- филетата,но заека се чудя.
Всичко от заека може да се дава. Аз давам само бутчета.

# 447
  • София
Съвсем скоро разфасовах и прибрах във фризера заешко. Успях да отделя бонфилетата и смятам да започна с тях. Това е мускул, дълъг и тесен, който е разположен от двете страни на гръбнака. От три килограмов заек успях да отделя две филета по 120-130 гр (ако не се лъжа). при захранване ще си го режа направо както е замръзнало и ще го добавям към готвеното.
Замразих по отделно всяко едно от бутчетата. После размразявам и готвя бутчето с някакви зеленчуци и правя няколко порции.

# 448
  • София
Момичета,как се приготвя елдата?На принципа на ориза ли се вари,или не поема от водата?И само с плод ли може да се смеси или има и други варианти?Благодаря предварително Simple Smile

Аз я използвам във всичко вместо ориз. Не обичам ориз и ряяяядко готвя с него, включително и за малката. Особено белия  Sick

Последно правих киноа и елда с маслини и чери домати. Елдата и киноата, предварително накиснати за една нощ. След това ги сварих заедно. Като бяха готови заедно с обезсолени маслини и чери домати и малко от водата, в която са врели, запекох на фурна. Божествено беше. Принцесата ядеше с две лъжици едновременно.

Елда и киноа не смесвам с млечни, защото са богати на желязо, а млечните пречат на усвояването им.

# 449
Не знам дали въпросът ми е за темата,но ще опитам! Бебето ми е на 2 седмици и го кърмя още от болницата...До вчера всичко беше наред, храних си го на 3 часа приблизително,но тази нощ започна да се буди през час и половина и да иска да суче! После много трудно заспива! Кърмата ми ли не е достатъчно хранителна? Какво мога да направя аз,иначе педиатърката ни препоръча след кърмене да му давам по 30 мл HIpp Combiptic! Утре ще го купя,но не може ли пак да си е само на кърма...досега му стигаше?

Общи условия

Активация на акаунт