Информация за новата МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов)-7

• 135 850
  • 764
  •   1
Отговори
# 60
krisy_kvp в ден на отворените врати няколко момичета попитаха точно за фактурата / да е разбита/ отговорът беше : Попитайте на касата и на информация Simple Smile

# 61
Добро утро и от мен Simple Smile Искам да попитам някой раждал ли е нормално в Надежда и при кого ? На мен ми предстои съвсем скоро....  Praynig

# 62
Здравейте,

Предстои ми раждане в болница Надежда и, тъй като имам допълнитено здравно осигуряване към ДЗИ имам следния въпрос:
Когато издават фактура от болницата, може ли сумата от 1950лв да се разбие по пера: да речем избор на екип (знам, че там няма такова нещо, но дали правят изключение?), упойка, болничен престой и т.н.

Ще се радвам да споделите, ако сред вас има такива, на които им се е налагало да взимат фактура и да им се възстановяват пари след раждането.

Във фактурата не пише нищо подробно. Към нея прилагат спецификация, в която вече има разбивка по пера. Какво пише в спецификацията не можеш да определиш ти. То си е регламентирано- избор на екип (да, няма такава услуга, но се пише), престой, неонатологични грижи .... не помня точно. На мен не ми възстановиха цялата сума заради някой от перата защото моята застраховка не ги покрива.  На касата като плащаш казваш, че искаш фактура и спецификация към нея. Аз не съм към ДЗИ, ти си питай застрахователя какво покрива, за да си подготвена каква сума ще ти върнат. Аз си разпитах застрахователя какво точно искат, за да няма разочарования после.

Д-р Белкин наистина е страхотен човек. Мил и отзивчив са точните определения. На мен ми беше на секциото и вдъхваше такова спокойствие, че бързо забравих страховете си.
Съжалявам, че не го видях след това, за да изразя благодарността си.

# 63
Имате ли отзиви за Д-р Личева?

# 64
Знаете ли дали в Надежда може да се посещава женска консултация без да си платил пакет - просто да си плащаш всяко нещо  /преглед или изследвания/ на момента.

# 65
  • София
Estlar, аз си следя ЖК при др.Личева, в седми месец съм. Изключително внимателна, мила, обяснява подробно абсолютно всичко. Не е имало случай (за каквото и когато и да било), в който да й се обадя по телефона и да не ми е съдействала. Включително миналата седмица ме прие в спешния кабинет като каза, че предпочита да ме види и да се окаже излишно, но да сме спокойни. Подкрепям Jadi_7, че няма лош лекар в болницата, просто трябва да те накара да се почувстваш спокойна и в сигурни ръце!

# 66
Ходих два пъти при Белкин за да гледам бебето на УЗ, тъй като до ЖК имах около месец и нещо. Много мил човек, толкова позитивизъм лъха от него, че всичките ми притеснения изчезнаха. Медицината има нужда от повече такива специалисти с човешко отношение. Да е жив и здрав, пак ще го посетя до края на бременността.

# 67
Знаете ли дали в Надежда може да се посещава женска консултация без да си платил пакет - просто да си плащаш всяко нещо  /преглед или изследвания/ на момента.
Можеш

# 68

Мира, аз лично се бях записала на ЖК в града в който живея, и през 3 седмици ме следеше д-р Михова. Предполагам че няма да ти откажат, но така или иначе ще плащаш, по-добре си вземи пакета.
п.п. Изключително много се радвам за теб, вярвам че всичко ще е наред  Hug

# 69
Момичета да ви попитам,които сте с пакет за Ж.К. в Надежда записали ли сте се и на друго място с напраеление? Аз си платих пакета,но преди товс бях взела направление и сега се чудя дали да не се запиша някъде и по З.К. После преди раждането дават ли всички документи, които са необходими за раждането от Надежда?

# 70
И мен ме интересува отговора на горните въпроси!
Благодаря за отговорите на моя въпрос!
Felindra - аз ще стартирам с д-р Михова, а тя не води Ж.К. Водя се в родния си град на Ж.К. заради болничните най-вече. Но от юни ще се местя да живея в София (че съм кофти случай) и вероятно ще трябва да се запиша в Надежда - но тогава ще съм в средата на четвъртия,  а се очаква да родя по-рано. В същото време не ми е ясно проблем ли е да се издават болнични от Надежда като се преместя при тях, но все пак не съм от София. Искам да ходя и при д-р Михова. Абе една такава каша.  Shocked

# 71
Аз посещавах единствено ЖК в "Надежда,  правят всички нужни изследвания, както и някои допълнителни. Всеки месец оглеждат хубаво бебето и изобщо няма нужда от допълнителна ЖК по ЗК, където гледат детето три пъти и единствено питат колко кг е майката. От болницата издават болнични и накрая ако няма да раждате при тях, дават всички необходими документи.

# 72
  • София
И мен ме интересува отговора на горните въпроси!
Благодаря за отговорите на моя въпрос!
Felindra - аз ще стартирам с д-р Михова, а тя не води Ж.К. Водя се в родния си град на Ж.К. заради болничните най-вече. Но от юни ще се местя да живея в София (че съм кофти случай) и вероятно ще трябва да се запиша в Надежда - но тогава ще съм в средата на четвъртия,  а се очаква да родя по-рано. В същото време не ми е ясно проблем ли е да се издават болнични от Надежда като се преместя при тях, но все пак не съм от София. Искам да ходя и при д-р Михова. Абе една такава каша.  Shocked
Мира, стискам ти много палци! Всичко ще е наред!
За да взимаш болнични от Надежда, трябва да си на ЖК там. Иначе аз не се записах на ЖК, следях се тогава при Сигридов, после при Михова. През 3 дена тичах на спешни прегледи и когато се налагаше си плащах прегледите. Болнични се бях записала по ЗК в една поликлиника.
Но при положение, че ще разчиташ на болнични от Надежда е хубаво да си платиш пакет ЖК според мен.

# 73
Здравейте дами   bouquet
Имам един може би малко глупав въпрос, но не намерих отговор в интернет!
Аз не съм бременна и тепърва ми предстои ходене по мъките (изследвания и пр.)
Препоръчаха ми д-р Константин Ташков в мбал Надежда и сега ще си запиша час за първи път!
Та въпроса ми е работят ли в болницата с направления (за профилактичен преглед като за начало)? Rolling Eyes

# 74
  • София
Съжалявам,че се включвам малко късно по въпроса за амниоцентезата,но с мъника не ми остава много време.Амнио правих в 17г.с. при Д-р Михова.Приеха ме сутринта гладна и жадна,взеха ми кръв,дадоха ми нощница и чехли и ме качиха на 3 ет.Пуснаха ми система за успокояване на матката и към 13.30ч.ме свалиха в операционна зала,но някаква по-мъничка с много по-малко апаратура.Д-р Михова ме попита искам ли да спя по време на процедурата и аз казах Да.Събудих се и тя ми показа епроветките с водата,която е взела,беше бистра много бледо жълта.Когато се съвзех напълно ме качиха отново в стаята и ми пуснаха същата система на много бавна капка.Към 17.00ч.дойде Д-р Михова,прегледа ме на УЗД,увери се,че бебока е добре и ме пуснаха да си ходя.Изписаха ми магнезии и лежане една седмица.Платих 400лв.

Раждането ми беше нормално,приеха ме на 26 вечерта с изтичащи води без грам разкритие и контракции.Оставиха ме цяла нощ в родилна зала.На сутринта дойде ММ и му показаха къде е мястото на придружителя.Беше до мен по време на цялото раждане,като го помолиха да излезне от залата само докато ми поставяха упойката.По време на самото раждане постоянно питах какво се вижда и те...коса,та го помолих да види тази коса глава няма ли....погледна и каза "Има"!После преряза пъпната връв и беше най-щастливия и горд баща на света.Въобще не бяхме коментирали дали иска да присъства на раждането и бях много изненадана,че реши да остане.Даваше ми сила и спокойствие презцялото време.

Доволна съм от всички доктори,като мааалко по-доволна съм от Д-р Цветков и Д-р Димова,която ми води раждането.Имаше и въпрос за шиенето-мен ме ши тя,упойката ме беше поотпуснала и въобще не беше приятно преживяване,но минава и се забравя....

Общи условия

Активация на акаунт