Ултиматуми

• 10 343
  • 120
  •   1
Отговори
# 90
Подкрепям напълно мнението на Човечето и Сесил  Peace

Три години са достатъчно дълъг срок (за мен лично - прекалено дълъг), за да реши човек какво точно иска от една връзка.
Хубаво е двамата да имате общи цели и идеи за бъдещето, а вашите очевидно се разминават. Поне аз като чета между редовете, ти предпочиташ по-"лека" връзка, в която ти да си контролираш твоята част от нещата, а той да е някакъв приятен придатък.
Но явно него това не го задоволява. Това, което ти наричаш "ултиматум" аз го виждам по-скоро като желание за поемане на отговорност, за равнопоставено участие в семеен тандем и изграждане на едно цяло. Това не го прави емоционален насилник, а мъж с мнение.

За мен е достойно за уважение това, че той се държи точно като мъж - предлага ти сърцето си и дома си, не идва да се свре наготово под твоята пола. Чисто символично, това е много важен жест - на поемане на отговорност, на поставяне на начало.

Не знам дали си даваш сметка, при така описаните обстоятелства колко много мъже биха се пренесли при теб с една торба дрехи, биха хапвали, дремвали и чуквали, без изобщо да си дават много-много зор нито за теб, нито за детето ти, нито за реномето и положението ти в обществото. 

Ако не си готова и нямаш желание да бъдеш с този човек, по-добре наистина да го освободиш, за да търси щастието си другаде.
Много точно казано. Нямам какво да добавя  Peace

# 91
  • по пътя
Не се сърди човече, за добро или лошо не са равностойни нещата, колкото и да си мислим, че сме еманципирани, домът е територия на жената и от нейната душевност зависи дали ще е дом или само сбор от мебели. Имам познати с големи, лъскави домове, където никой не иска да се връща, децата са по пансиони и не им се прибира, на мъжа и на него. Това исках да кажа с правеното на дома.
В конкретният случай любовта е отстъпила пред борбата за власт, дали при мен или при теб. Авторката може да се радва, че има мъж който е решителен и не иска да живее като заврян зет и аз не виждам ултиматум, а опит да я накара да вземе решение.Според мен този мъж усеща, че жената се колебае относно връзката и за това я изпитва, давайки й шанс да реши. Ако обичам бих отишла и на края на света, ако не всичко ще ми е трудно и тегаво.

# 92
Еманципацията няма нищо общо, тя ми е върнала човешкото право да избера сама с кого да живея, да имам достъп до образование и други такива неща, от които са били лишени жените преди време.

В дом, в който аз само ще се грижа за уюта, а другият само получава, на мен няма да ми се прибира. Както аз се грижа за него, така искам и за мен да се грижат. Приятно ми е, имам нужда, пък как ще го наречете хич не ме интересува, всеки, който е имал възможността да го усети вижда разликата.

За случая в темата - не знам защо се засяга въобще въпроса с половете, от негова страна виждам разумен човек, който е предложил най-оптималното решение. И като гледам е прав, явно по друг начин отговор няма да получи. И да бяха разменени ролите, пак щях да подкрепя този, който е предложил това  Peace

# 93
  • София
Еманципацията няма нищо общо, тя ми е върнала човешкото право да избера сама с кого да живея, да имам достъп до образование и други такива неща, от които са били лишени жените преди време.

В дом, в който аз само ще се грижа за уюта, а другият само получава, на мен няма да ми се прибира. Както аз се грижа за него, така искам и за мен да се грижат. Приятно ми е, имам нужда, пък как ще го наречете хич не ме интересува, всеки, който е имал възможността да го усети вижда разликата.

За случая в темата - не знам защо се засяга въобще въпроса с половете, от негова страна виждам разумен човек, който е предложил най-оптималното решение. И като гледам е прав, явно по друг начин отговор няма да получи. И да бяха разменени ролите, пак щях да подкрепя този, който е предложил това  Peace

Е да де, ама ако мъжът обзаведе домът по свой вкус, хич няма да ти се хареса. А съвременните мъже го правят и после им се подиграват, че имали черни мивки, осветление като в публичен дом и мебели като да лежи в тях човек с коняк и пура.  Wink В такъв дом ще ти се прибира ли? Thinking

Смятам, че жената трябва да внесе топлина в едно мъжко жилище и полека лека да го превърне в дом. Или както се казва - личи си, когато в една къща има жена...

С мъжа ми имаме дългогодишен спор за едно място на стената - там съм сложила цветно пано, а той иска да сложи една картина, която си е купил и която представлява бойни действия в Гражданската война в САЩ - ами сега? Shocked Добре, че не поставя ултиматом, ама натам вървят нещата... Joy Обаче аз ще си браня цветята до смърт! #2gunfire

# 94
Early Evening,твоето другарче те е чакало 7 месеца по 30 дни=210 дни,във всеки от които ти си можела да вземеш решение. Защо реши,че теб сега внезапно те  насилват?И наистина ,колко той трябва да чака ? Човекът иска да се съберете да жиеете заедно,лошо ли е това за теб и какво всъщност искаш ти?Че чак да се разтройваш така и да се тешиш с коняк.Имам чувството,че мъжете никога не могат да ни сгодят,както се казва.
Имам абсолютно същия пример пред очите си:имаха дълга връзка,с жилището беше сложен въпроса,но последно живееха заедно.В един момент той получи наследство в центъра на София,ремонтира го,но на настойчивите подканяния тя вече да отиде там ,получи мълчаливи усмивчици.Не знам какво са значели.И тук връзката им прекъсна от раз.Той веднагически свали една колежка,която нямаше скрупули да отиде да живее при него. И си живеят най-щастливо.
Струва ми се че ти имаш някакви резерви,мисля че иначе щеше да тръгнеш след него!

# 95
Е да де, ама ако мъжът обзаведе домът по свой вкус, хич няма да ти се хареса. А съвременните мъже го правят и после им се подиграват, че имали черни мивки, осветление като в публичен дом и мебели като да лежи в тях човек с коняк и пура.  Wink В такъв дом ще ти се прибира ли? Thinking...

Всички съвременни мъже са еднакви? Ами ще си избера такъв, който има достатъчно добър вкуса, за да ми се прибира  Simple Smile
Това, че нечий мъж вкус, който не съвпада с твоя е отделен въпрос и съвсем не значи, че всички мъже имат черни мивки и осветление като в публичен дом. Ще се изненадаш колко жени си падат по този стил  Simple Smile Всеки има право да живее в дом, който харесва, вкусът за тези неща пак опира до пасване на вижданията и характерите, както и всичко останало. Разбира се, има дребни неща, за които човек може да направи компромис, но ако са прекалено големи за единия, нямам място в тази връзка. Не харесвам идеята да променям някого и да го карам да живее с дом, който само аз си харесвам.

От друга страна - ако мъжът има готов дом и аз ида, дали ще е съгласен да изкъртя всичките току що слагани неща и черни мивки? Да бе. Не са много хората, които ще разрешат някой да им пипа играчките, особено ако е със самочувствието на глава на семейството, ще козирувате и ще слушате като войниците от картината hahaha само някое дребно нещичко ще можете да сложите, но за основните неща - забрави.

Възможно е и това да е едно от притесненията на авторката, защото не всеки се чувства удобно в чужд дом, колкото и да се нарича общ и колкото и да е чудесно за друга мъжът да го осигури сам, хората са различни.

П.П. Ако нещата така са се стекли ще ида да живея в негов дом, но идеалният ми вариант е да е избран, купен и обзаведен заедно и вкусовете да съвпадат. Нахална съм, знам  Mr. Green

За картината - аз не бих гледала толкова темата, а по-скоро цветово дали пасва на останалото  Simple Smile

# 96
  • София
Е да де, ама ако мъжът обзаведе домът по свой вкус, хич няма да ти се хареса. А съвременните мъже го правят и после им се подиграват, че имали черни мивки, осветление като в публичен дом и мебели като да лежи в тях човек с коняк и пура.  Wink В такъв дом ще ти се прибира ли? Thinking...

Всички съвременни мъже са еднакви? Ами ще си избера такъв, който има достатъчно добър вкуса, за да ми се прибира  Simple Smile
Това, че нечий мъж вкус, който не съвпада с твоя е отделен въпрос и съвсем не значи, че всички мъже имат черни мивки и осветление като в публичен дом. Ще се изненадаш колко жени си падат по този стил  Simple Smile Всеки има право да живее в дом, който харесва, вкусът за тези неща пак опира до пасване на вижданията и характерите, както и всичко останало. Разбира се, има дребни неща, за които човек може да направи компромис, но ако са прекалено големи за единия, нямам място в тази връзка. Не харесвам идеята да променям някого и да го карам да живее с дом, който само аз си харесвам.

От друга страна - ако мъжът има готов дом и аз ида, дали ще е съгласен да изкъртя всичките току що слагани неща и черни мивки? Да бе. Не са много хората, които ще разрешат някой да им пипа играчките, особено ако е със самочувствието на глава на семейството, ще козирувате и ще слушате като войниците от картината hahaha само някое дребно нещичко ще можете да сложите, но за основните неща - забрави.

Възможно е и това да е едно от притесненията на авторката, защото не всеки се чувства удобно в чужд дом, колкото и да се нарича общ и колкото и да е чудесно за друга мъжът да го осигури сам, хората са различни.

П.П. Ако нещата така са се стекли ще ида да живея в негов дом, но идеалният ми вариант е да е избран, купен и обзаведен заедно и вкусовете да съвпадат. Нахална съм, знам  Mr. Green

За картината - аз не бих гледала толкова темата, а по-скоро цветово дали пасва на останалото  Simple Smile

Доста си заблудена. Мъжът ти е играч, свалям му шапка. Сега, всеки мъж, който иска да има жена до себе си, й дава свободата да се развихри в обзавеждането. Привидно се съгласява, "много му харесва" един вид, да му е мирна главата. ОБАЧЕ, от мен да го знаеш - само привидно. Истиските "смуут оператори" са точно такива - мила, прави това, което на теб ти харесва, на мен ми харесва също. Това за тях обаче, е компромис. Говорила съм с доста мъже, включително и с мои и трябва да ти кажа, че ако ги питаха, всичко в домовете си биха променили. Ама се правят на хрисими пред жените вкъщи.  Laughing

П.С. Аз пък гледам темата на картините и честно казано, тази хич не ми харесва...Иначе си е супер, оригинал и прочие, ама по-става за музей или за т.н. "мъжка пещера", които мъжете си правят в САЩ. Там всяка къща си има мъжка пещера (обикновено е в мазето, на тавана или в гаража), която мъжете си обзавеждат по свой вкус и където се събират с приятели да пият или да играят покер. Сещай се, че жените там не ходят...и не са желани да ходят. Grinning Запазена мъжка територия са. Ся съм решила да му дам едната таванска стая, да си прави там мъжката пещера, та да миряса. Мазето не става.

В старобългарските къщи мъжете са си имали механи в мазето. Еквивалент на американските "мъжки пещери".

Ето примери за "мъжки пещери":

Последна редакция: пт, 24 апр 2015, 19:50 от Popule

# 97
Според мен такива въпроси се решават от гледна точка на практичността. Щом твоето жилище е по-малко и на приятеля ти му е некомфортно, че е купено от друг мъж (аз го разбирам, впрочем) - какво ти пречи да се пренесеш в неговото, а твоето да го давате под наем? Хем пари, хем голям апартамент, хем гаджето доволно, хем ... в крайна сметка ти от какво би била недоволна?

Хората се избиват за 1 апартамент, вие правите драми, че имате два.

На същото мнение съм. 100%

Но това не ми звучи добре:

Абсолютно невъзможно. Не поради кредити инпрочие. Той харесва квартала в който е неговия апартамент, родителите му и т.н. живеят на две три преки разстояние, човекът има силна връзка със семейството си и няма да направи подобно нещо. Сигурна съм.
Какво остава да го продаде заради мене, разсмях се само от идеята.

Не е добре това, че в името на общото спокойствие, той не би направил дори този компромис да се премести в друго жилище, друг квартал и т.н.. Сякаш не близките хора са на първо място, а старите навици и удобната рутина.
Хич не понасям такива закотвени някъде си хора, които цял живот смятат да прекарат на едно и също място.

# 98
Popule, не си мисли, че познаваш чуждите мъже, не всички понасят, камо ли да харесват спорт и чисто мъжки компании, за да са фенове на тези теми от снимките Peace
А и когато професията им е свързана с обикаляне по чужди къщи, обсъждането на обзавеждане, стилове и подобни е неизбежно и дава ясна представа за личните им предпочитания без да ги крият.

Всъщност голяма част от показаното е съвсем по мой вкус (като изключим спортните аксесоари), а обзавеждане тип механа лично ми е супер любимо и уютно. Мъж ли съм  Simple Smile

Ако искаш мини на ЛС, темата ми е интересна, но не е за тук, нека уважим авторката   bouquet

# 99
На мен в тази история бившия ми е по интересен ,ако е свободен моля за координати  Mr. Green шегувам се разбира се .Но темата ми се струва пързалка , за първи път чувам мъж да купи на бившата си жилище  Shocked освен ако не е на името на детето? Ако може авторката да се яви и изясни този въпрос ,както и какви са и отношенията с бившия?

# 100
Popule,

Ако искаш мини на ЛС, темата ми е интересна, но не е за тук, нека уважим авторката   bouquet
Simple Smile благодаря "човече" отклоняването на така наречена тема в която и да е посока ми е интересно. Не коментирам постовете и не изнасям повече информация защото не искам темата да се превърне в " другарски съд" за мене или него. Чета всичко написано. С особено голямо внимание нещата, които са отправени като критика към мене, те провокират въпросите защо след като всичко изглежда толкова логично, аз имам проблем с него. Или съм дива и еманципирана феминистка, жена в панталон бореща се за надмощие, власт, контрол и пълно подчинение, завършен егоист, който не иска да наруши комфорта си или има неща които съм скрила и от себе но влиянието се усеща. Тръгнала съм в главата си по втория път Simple Smile за сега.

Последна редакция: сб, 25 апр 2015, 01:15 от Анонимен

# 101
На мен в тази история бившия ми е по интересен ,ако е свободен моля за координати  Mr. Green шегувам се разбира се .Но темата ми се струва пързалка , за първи път чувам мъж да купи на бившата си жилище  Shocked освен ако не е на името на детето? Ако може авторката да се яви и изясни този въпрос ,както и какви са и отношенията с бившия?

Нарича се семейна имуществена общност ако не се лъжа..... Даваш нещо за да не загубиш повече. Simple Smile

# 102
Не бих си продала жилището с цел купуване на общо с него.
Не бих се пренесла при него след като в моето ми е по-удобно.
Не на последно място, не бих живяла с мъж, който поставя ултиматуми.

Бих се разделила с него bowuu .

# 103
Оооо да , извини ме ,но брак не съм сключвала и не се досетих изобщо .Моят бивш с когото живеех и имаме общо дете , не би ми  купил никога жилище  Grinning Между другото , аз съм в сходна с теб ситуация . Също съм с обсебващ и налагащ се мъж , но извъртях кормилото и в момента човека с ултиматопмите съм аз . Само ,че това измаря и убива любовта , определено не мисля че го обичам вече . Мисля че и ти не обичаш твоя човек  Peace

# 104
Човек, който не се страхува да те изгуби няма място в живота ти  Hug може би той преиграва  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт